YGS için tavsiyeler

Mehmet Ferit

Hectopat
Yer
Kırklareli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, bu sene ünüversite sınavına giricem. Bana ygs için Türkçe ve matematik dersleri için konu anlatımı ve test kitabı lazım. Bana önerebiliceğiniz kitap adı veya kaynak varsa söyler misiniz? Bir de günde ne kadar, nasıl çalısmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.

Kitap önerisini hocaların daha iyi bilir fakat yavaş yavaş başla kendine haftalık bir program hazırla ama bu programda hedef soru sayısı olsun saatlere göre çalışma soru sayısına göre konuyu çalışıp bol bol test çöz.

Kaynak kitap seviyeye göre belirlenir, eğer orta seviyede isen FEM Simetri güzeldir ama zor istiyorsan FEM Konu Anlatımlı ya da Konu Özetli alabilirsin.

Sürekli çalış az çalış. Celal aydın yayınları da iyidir ama zordur. Orta-Üst seviye kitap istiyosan eksen yayınlarını öneririm.

Çalışma süren hedefine göre belli olacak. Ben kaliteli bir üniversitede kaliteli bir bölüm okuyayım, iş imkanlarım geniş olsun; üniversitemin adını/okuduğum fakülteyi (tıp vs.) söylediğimde önüm açılsın diyorsan az çalışayım diye bir şey olmaz. Zeki adam az çalışır ama yapar gibi söylemlerde bulunan insanlar olabilir çevrende, onlar rakip elemeye çalışanlardır muhtemelen :) Çalışma süresiyle ilgili ne söylesem boş olur onu zamanla kendin belirleyeceksin. Çalışma işini sürekli yapmak her şeyden önce geliyor. Bir gün çalışıp bir gün çalışmayanlar dökülüyor sınavda genelde. Sen hedefini iyi belirle o yönde ilerle.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı