Yılbaşını Kutlamayan İnsanlar

Siz Yılbaşı kutluyor musunuz?

• Evet.

Oy: 66 41,5%
  • Hayır. (Nedenini belirtiniz.)

Oy: 93 58,5%

• Oy verenlerin toplamı
    159
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sosyalde ne zaman bir konu açılsa ilk yazan 10 kişi konuyla alakalı, 1 kişi dine atıfta bulunuyor sonra 20 mesaj dinle ilgili ardından farklı bir konu ve son olarak da kilit :D
Millet toutmuş ya cidden:)
Az sonra AMD vs Intel veyahut AMD vs Nvidia tartışması buraya sıçrar.
Acaba Moderatörlerin Rapor sayfası nasıldır şu anda?
Demiştim ya beni de suçladılar diye. "Tabii ya moderatör de Intel kullanıyor o yüzden bize ban attı" dedi manyak bana ya🤣

Bu arada evde alkol yapımı ile ilgili sormak isteyen olursa sorun. Babamlar damacana ile rakı, viski vb. her şeyi yapıyorlar:) Jack Daniel's gibi Tennesse içki kaçakçısı gibi olduk🤣

• "Tecavüz/Zina" ahlaki, dini ve yasalar ile kesin olarak yasak olan bir şeydir.
  • Öyle bir kafa, zihniyet yok maalesef. Şimdi seni sokakta biri taciz etse bende az öteden izlesem sence olur mu?
"İnsanların ne yaptığı sizi neden ilgilendiriyor? Kutlamak istemiyorsunuzdur kutlamazsınız. Birilerinin bir şeyleri yapması sizi ilgilendirmemeli. Ahlak bekçisi değilsiniz ya hani."
Gençlerin asıl sıkıntısı da bu zaten. Kendilerini özgür sanıp her istediklerini yapabileceklerini ve hiç kimsenin onlara bir şey söyleyemeyeceklerini sanıyorlar.
Bahsettiğiniz kavramlardan ikisinde bir insanın hakkının ihlal edilmesi söz konusuyken diğerinde değil, bunları bir tutamazsınız. Kimsenin hakkı ihlal edilmiyorsa da kimse kimseye karışamaz. Yılbaşını kutlamayın, kutlayanlara da karışmayın. Bu neden bu kadar zor?

Şatafatı sevmiyor olabilir, gereksiz kutlamalara anlam veremiyor olabilir, sahteciliğe tahammülü olmayan bir realist olabilir, ilgilenecek daha önemli işleri olan bir insan olabilir. Şart değil kutlayıp kutlamamak.
Haklısın. Ben gelen olarak din ile alakalı mesajlar gördüm. Bence pek alakası yok.

"Tecavüz/Zina" ahlaki,dini ve yasalar ile kesin olarak yasak olan birşeydir.

Tecavüz/Zina ne demek? İkisi niye bir yerde? Bana evlilik öncesi cinsel ilişkiyi yasaklayan bir kanun göster? Kesin olarak etik dışı olduğunu neye dayanarak öylüyorsun onu da merak ediyorum.

Gençlerin asıl sıkıntısı'da bu zaten. Kendilerini özgür sanıp her istediklerini yapabilecek ve hiçkimsenin onlara birşey söyleyemeyeceklerini sanıyorlar.

Gençlerin bir sıkıntısı yok. Yobaz düşüncelerinden doğan kuralları onlara dayatmaya çalışıyorsun, sorun sende.

Aslında açmak gerekirse tamamen medyanın dalaveresi diyebilirim. Ortada dönen milyonlarca liralık piyango kuyruğu, alkol tüketim çılgınlığı, abur cubur tüketim çılgınlığı vs. İnsanlar o kadar kendini bu kandırmacaya kaptırdı ki artık hayatın parçası haline geldi, kutlamayan kutluyanları izleyince bile kıskanıp mutlu oluyor.

Halbuki alkol ve abur cubur olmasa yılbaşı yılbaşı değildir, bunlar normal günde de arkadaşlarla tüketilince yılbaşı gibi oluyor.

Tecavüz/Zina ne demek? İkisi niye bir yerde? Bana evlilik öncesi cinsel ilişkiyi yasaklayan bir kanun göster? Kesin olarak etik dışı olduğunu neye dayanarak öylüyorsun onu da merak ediyorum.

Gençlerin bir sıkıntısı yok. Yobaz düşüncelerinden doğan kuralları onlara dayatmaya çalışıyorsun, sorun sende.
Yav arkadaşım biri bir şey söyleyince hemen yobaz diyorsun her şeyi bildiğini sanıyorsun.

Yav arkadaşım biri bir şey söyleyince hemen yobaz diyorsun her şeyi bildiğini sanıyorsun.

Yobazca bir düşünce çünkü. Ne dememi bekliyorsun; yalan mı söyleyeyim, alttan mı alayım? Kendi dini kurallarını başkalarına uydurmaya çalışmak kimsenin haddine değil.

Yobazlık kavramından başka hangi kavrama daha iyi oturur? Birbirleriyle tutmayan kavramları kullanıp, biri seni taciz etse izler misin diye saçmalık ötesi örnekleriyle yanıtlar veren biri için yobaz yerinde bir kavram.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı