Yılbaşını Kutlamayan İnsanlar

Siz Yılbaşı kutluyor musunuz?

• Evet.

Oy: 66 41,5%
  • Hayır. (Nedenini belirtiniz.)

Oy: 93 58,5%

• Oy verenlerin toplamı
    159
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peygamber Efendimiz: Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır.

Noele karşıyız yılbaşına değil.
Noel diyen olmamış ki? Yılbaşı diyor ama herkes. Ben yılbaşını kutlamak niye yasak onu soruyorum.

Nesi yasak yani onu soruyorum? Allah'ın yarattığı gezegenin Allah'ın yarattığı güneş etrafında tam tur dönmesi ve takvimlerde yeni bir yıl başlaması mı yasak?
Peygamber efendimiz zamanında, bu tür kutlamaları hristiyanlar yaptığı için yasaklamış.

Bilmediğimden soruyorum; noel de İsa peygamberin doğum günü değil mi sonuçta? Yani Müslümanlar onu da peygamber olarak kabul ediyor. Neden günah peki?
Noel aslında bir gün değildir. Evet İsa peygamberin doğum günü için kutlanır ama net bir tarih yoktur. Yani 31 Aralık değildir. Mezhepler farklı farklı günler kutlar bunu.

Noeli kutlamakla yılbaşını kutlamak aynı şey değil.Benzer şeyleri kutluyorlar ana noel hristiyanlığa özgüyken yılbaşı evrensel.

Cemaat evlerinde tecavüze uğrayan çocukları konuşmuyorlar şu yılbaşı kutlamasını konuştukları kadar. Bana denk gelse bir tanesi de yerin dibine soksam şu "yılbaşı gavur bayramı"cılardan bir tanesini.

Peygamber efendimiz zamanında, bu tür kutlamaları hristiyanlar yaptığı için yasaklamış.
Kayıtlarda veya hadisler de hiç öyle bir şey görmedim ben. Hatta Suudi Arabistan bile kutluyor ve tebrik mesajı yayımlıyor İslam alemi için.
Algıyı oraya çekmeye çok çalışanlar oluyor.
Bilmediğimiz bir şey vardır belki açıklamalarını istiyorum ben cidden.
Ama İslam dinine göre oda Allah'ın gönderdiği bir peygamber.
Evet doğru. İslam dinine göre İsa bir peygamberdir ve hristiyanlıkta semavi bir dindir.
@painkiller hocam, oradan buradan duyup, bir şey bildiğini sananlar yazmaya başladı bile. Hiç uğraşılmaz. Konuyu takipten çıkıyorum, tavsiye ederim.
Ben öğrenmek istiyorum açıkçası bu düşüncenin ardındaki savunmayı.
Benzer şeyleri kutluyorlar ana noel hristiyanlığa özgüyken yılbaşı evrensel.
Evet çok doğru. Zaten noel evlerden çok kiliselerde kutlanır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı