YKS 2021 sohbeti

Ben de 1 Temmuz ile birlikte başlayacağım şuana kadar 11. sınıf konularını tekrar ediyordum. Başarılar :D
 
Sonuçta DGS matematik ve Türkçe konuları YKS ile aynı öyle değil mi?
YKS girecek arkadaşlara şimdiden başarılar. Umarım bir daha sınava girmem. Çok fazla soru soruyorum ama burada kaynak önerisinde bulunmada olacak mı?
 
Hadi bakalım bu konu üzerinden ilerlerse iyi olur sohbetler öneriler
YKS 2019 gazisi olarak 1 yıl boyunca iyi üniversite kazanabilecek miyim sabahtan akşama kadar ders çalışmak mayıs Haziran'a doğru can sıkılmaları başlayacak.
Umarım sabahtan akşama kadar çalışırım.
 
Hadi bakalım bu konu üzerinden ilerlerse iyi olur sohbetler öneriler.
Umarım sabahtan akşama kadar çalışırım.

Aramızda meslek lisesi okuyan varsa onlar için daha iyi bilgi olur genel olarak Anadolu ve fen lisesi okuyan arkadaşlar içinde geçerli.
1) Sınava çalışmaya nasıl ve ne zaman başladım?
Sınava geçen yıl temmuz Ağustos aylarında başladım. Antrenmanlarla matematik 1 bitirdim ondan sonra tatilde 9.sınıf biyoloji dersi çalışmaya başladım. Asıl çalışmalar eylül'de başladı en az 2 saat şartı ile çalışıyordum. Genel olarak meslek lisesi şöyle 12.sınıf haftada 3 gün staj akşam az vaktin var perşembe cuma akşam 5'e doğru çıkıyorsun ve ders anlatan yok itiraz etsen işe yaramaz çünkü sen hariç herkes memnun günde 2 ders çalışıyor ılk başta 1 tane Türkçe paragraf soruları çözüyordum sonra güne göre 2 ders çalışıyordum. Dershaneye gitmedim 4 yıllık okul puanım iyi olduğu için üniversite gidebildim. Bu kısımda TYT sistemi için kastettim. AYT için de anlatırım 2.kuşak olduğum için 2018 gazisi yakını olarak duruma hakimim.

Burada yapılan hatalar
1) Türkçe paragraf çalıştım dil bilgisi pek çalışmadım.
2) Matematik pek abanmadım bilmiyorum diye
3) Fizik kimya biyoloji biraz daha fazla çalışabilirdim.

İlk maddeyi dikkatli okuyun aynı hatayı yapmayın anlamıyorum diye Tekrar'dan dikkatli olarak okuyun aynı hataya düşmeyin gerçekçi olun asla yapamayacağım kazanamayacağım demeyin ve en önemlisi pes etmeyin. Şimdilik birinci madde üzerini hazmedin gerisini anlatırım istediğiniz soruları seve seve cevaplarım iyi akşamlar tekrardan bol şanslar.
 
Ben dersleri dinleyip çalıştığın için 9,10,11'den fazla konu eksiğim yoktu fakat okul puanım 96 olmasına rağmen okul sıralamasında 80 civarındaydım :D Yaz tatilinde FKB ile başladım, TYT feni hallettim genel olarak; biraz Türkçe, biraz matematik ve biraz da sosyal çalıştım. Okul açıldığı zaman yeni konuları işlendiği gibi tekrar etmeye başladım, normalde 3 yıl boyunca hiç tekrar yapmadım ama 12. sınıfta gerekli bence. Yavaştan denemelere de başladım, okulda ve dershanede haftada bir denemeye girdim. Konu eksiğim varken 80 olan netlerimi ilk dönem sonunda 95-100'e kadar çektim. Bu sırada apotemi kitaplarıyla tanıştım :D Matematiğim iyi diye fazla çalışmıyordum ama AYT'de fazla soru kaçırıyordum yine de. Yani kısaca eksiklerinizi halledin siz hangi derste ise ona yüklenmelisiniz. Son 3-4 ay da bol deneme çözüp eksik konu bırakmazsanız sınavınız güzel geçer. Sorularınız varsa sorabilirsiniz sonuçta bir paragrafta bitecek bir şey değil 12. sınıf.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı