YKS 2025'te ne olur?

Zaten bende o anlamda söyledim. Her sene diğer seneden fazla kişi sınava giriyor. Bunun sonucunda senin gitmek istediğin üniversitenin rakibi artıyor. Bunun içinde ÖSYM'ya sınavı genel hatlarıyla zor ya da branş bazında zorluyor. Benim orada söyledigim MSÜ için gecerli çünkü bircok insan kendini denemek için giriyor. O yuzden sen 420k yaptıysan 380 yere gitme şansın doğuyor yani sadece kişi sayısı degil aynı zamanda zorlguda önemli oluyor.

Tamam dostum bu sene fazla kişi gireceğini söylemissin şu an elimizde MSÜ istatistiği var, geçen seneden daha az kişi girmiş.

Şahsi fikrim ve analizlerim doğrultusunda TYT'den 2021'den beri herhangi bir sınavda zorlamadıkları açık ve net görülüyor bence bu sene biraz TYT kanadını da 2021 kadar olmasa da önceki yıllara nazaran zorlayacaklar. AYT de ise yıllardır Fizik zorlanmıyor yine en son zorlandığı tarih 2021 burdan da bir şeyler bekliyorum. AYT Matematik şahsım adına geçen sene 2021 den kolaydı bu senede 2024 ten biraz daha kolay fakat 2022 ve 2023 gibi sınavlara nazaran zor bir matematik bizi bekleyecek gibi hissediyorum. Kimya ve biyoloji ortalama geçen seneye yakın ayarda gelebilir gibi. Şahsi fikrim 10 üzerinden puanlamayla TYT için (ref puanlamam: 2021 9/10 ve 2024 7/10) sınavın ayarı ortalama 8/10 ayarında olacak. AYT için 10 üzerinden puanlamayla (ref puanlamam: 2021 8.5/10 ve 2024 7.75/10) 7.5/10 gibi bir şeyler bekliyorum.

güncel olarak yazıyorum Ekrem İmamoğlu sınava girecek ÖSYM ona göre bence biraz zor bir sınava yapacak
ayrıca Pakistan Hindistan savaşıyor sınava etkisi olur mu bilmem ama umarım olur sınav ya ertelenir ya hafifletilir ikisinden biri olursa harika olur
deprem zamanı hafifletilmişti
umarım bu savaş ülkemize can kaybına sebep olmaksızın sadece sınava etkisi olacak bir şekilde etki etsin diye dua ediyorum
ama ÖSYM bu deprem zamanı bile sadece hedeflemişti ww3 çıksa yine sınav yapar belli olmaz
ama benim kanaatim tyt zor olacak
ayt sayısal orta zorlukta
ea ve sözel kısmı 21'den daha zor olacak
yığılma olacak gibi bende 2. mezunum sadece çevreme bile baktığım zaman çok mezun var yani yığılmalar aşırı, sınav üst düzey gelecek gibime geliyor

güncel olarak yazıyorum Ekrem İmamoğlu sınava girecek ÖSYM ona göre bence biraz zor bir sınava yapacak
ayrıca Pakistan Hindistan savaşıyor sınava etkisi olur mu bilmem ama umarım olur sınav ya ertelenir ya hafifletilir ikisinden biri olursa harika olur
umarım bu savaş ülkemize can kaybına sebep olmaksızın sadece sınava etkisi olacak bir şekilde etki etsin diye dua ediyorum
ama ÖSYM bu deprem zamanı bile sadece hedeflemişti ww3 çıksa yine sınav yapar belli olmaz
yığılma olacak gibi bende 2. mezunum sadece çevreme bile baktığım zaman çok mezun var yani yığılmalar aşırı, sınav üst düzey gelecek gibime geliyor
obp benim düşük olduğu için sınavın zor olması pekte yaramaz gibi, veya daha faydalı olur belkide. bilemiyorum ama ea zorlarlarsa bir ea olarak belki öne geçebilirim.

TYT zor olmasın orta olsun tek isteğim tyt benim.

Sizlerden fikir almak için açtım, çünkü aklıma bir şey takıldı. YKS eğer bir sene zor olduysa ondan sonraki sene çok daha kolay oluyor diye biliyorum. Örneğin 2021'de zor sormuşlardı ve 22'de ona kıyasla çok daha kolaydı. 2024'te zor bir sınavdı 2025 kolay mı olacak? Ama 2025'te çok fazla kişi sınava girecek 2024'te mezuna bırakanlar vb. Çok fazla kişi gireceğinden eğer sınav kolay olursa yığılma olacak. ÖSYM bir şaşırtma yapıp yığılmadan dolayı 2 sene zor sorabilir mi sizce? İşin özeti; Eğer sınav kolay olursa yığılma olacaktır, eğer zor olursa 2 kere üst üste zor yapmış olacaklar ve bu durumlardan dolayı sınavın zor veya kolay olacağını kestirmek çok zor. Sizce bu durumda neler olur?
Zorluk kolaylık görecelidir, çok fazla kişi gireceği için bir dersin misal Fiziğin geneli yapılabilir olur ama 2-3 soru eleyici ve aşırı zor olur o soruları yapan 5-10k kişinin önüne geçer.

Bu sene Herkes Sözel kısımda uçuracaklarını bekliyor ÖSYM nin. Kendi Düşüncem içinde şunu Söyleyeyim: Muhtemelen Sayısal kısımda Sadece Matematik ve Fizik zorlayacak onun dışı biyoloji ve kimya tam tadında gelecek gibi. Benim tek isteğim Sözel kısmın Uçmaması. Eğer öyle bir şey olursa ve sayısal kısım gene patlarsa bu 2024 den bile çok fazla yığılma olur. yani benim 2.beklentimde Hem TYT hem AYT'nin Orta zorlukta olacağı. bunun üstü olmamalı, olamaz.

Bu sene Herkes Sözel kısımda uçuracaklarını bekliyor ÖSYM nin. Kendi Düşüncem içinde şunu Söyleyeyim: Muhtemelen Sayısal kısımda Sadece Matematik ve Fizik zorlayacak onun dışı biyoloji ve kimya tam tadında gelecek gibi. Benim tek isteğim Sözel kısmın Uçmaması. Eğer öyle bir şey olursa ve sayısal kısım gene patlarsa bu 2024 den bile çok fazla yığılma olur. yani benim 2.beklentimde Hem TYT hem AYT'nin Orta zorlukta olacağı. bunun üstü olmamalı, olamaz.
ben sozelciyim umarım 21 gibi gelmez o sene gelen soruların bazıları tamamen müfredat dışı gelmişti umarım zor gelir fakat bildiğimiz yerden gelir tyt ise Türkçe aşırı zor olacak

Bunu saka olarak yazdin diye sonuna kadar okudum. Gercekten de inanarak mi yazdin bunlari? dogru 1 laf yokta cunku.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı