YKS 2026'ya nasıl çalışılmalı?

Şimdiden sana 7 saatin altına düşme, şu şu derslere şu kadar saat çalış diyen varsa ağır yalan konuşmuş olur. Adım adım gideceksin.

Önce Türkçe ve matematik bitecek arkadaş. Bu ikisinden 80 soru geliyor, 50 nete yakını beleş. Bunları toplamak gerek. Türkçeden paragraf, matematikten ise geo hariç 30 sorudan 20'si beleş ilk 12 konu problem falan.

Türkçeden bir paragraf kitabı al; Sıfır Risk olabilir, paragrafın Ritmi olabilir veya Hız ve Renk olabilir.

Matematikte ise bıyıklı matematik 10 günde temel atma kampını izle + acil matematiğin ilacı kitabını al. Bu ikisinden konuları paralel götür ve ilk 12 konuyu bitir. Sonra yine konu açarsın yardımcı oluruz.

Bu tarz konularda beni etiketleyebilirsin seve seve yardımcı olurum.

Şimdiden sana 7 saatin altına düşme, şu şu derslere şu kadar saat çalış diyen varsa ağır yalan konuşmuş olur. Adım adım gideceksin.

Önce Türkçe ve matematik bitecek arkadaş. Bu ikisinden 80 soru geliyor, 50 nete yakını beleş. Bunları toplamak gerek. Türkçeden paragraf, matematikten ise geo hariç 30 sorudan 20'si beleş ilk 12 konu problem falan.

Türkçeden bir paragraf kitabı al; Sıfır Risk olabilir, paragrafın Ritmi olabilir veya Hız ve Renk olabilir.

Matematikte ise bıyıklı matematik 10 günde temel atma kampını izle + acil matematiğin ilacı kitabını al. Bu ikisinden konuları paralel götür ve ilk 12 konuyu bitir. Sonra yine konu açarsın yardımcı oluruz.

Bu tarz konularda beni etiketleyebilirsin seve seve yardımcı olurum.

Bıyıklının 10 günde temel atma kampından sonra 55 günde TYT var onu da izleyeceğim. Türkçeyide bitireceğim inşallah. 1 sene içinde yetişmez diye korkuyorum. Normalde ben okulumu açığa alıp bol bol evde çalışırım diye düşünüyordum ama yeni gelen kurallar yüzünden açığa geçmek neredeyse imkansız oldu(açığa geçmek için bildiğiniz bir taktik var mıdır hocam?). Şimdi meslek lisesindeyim bir yandan okul bir yandan staj bir yandan YKS'ye çalışma telaşı derken nasıl yapacağım çok strese girdim. En az kaç saat çalışmam lazım ki. Aklıma takılan bir şey olursa seni etiketliyeceğim teşekkürler.

Bıyıklının 10 günde temel atma kampından sonra 55 günde TYT var onu da izleyeceğim. Türkçeyide bitireceğim inşallah. 1 sene içinde yetişmez diye korkuyorum. Normalde ben okulumu açığa alıp bol bol evde çalışırım diye düşünüyordum ama yeni gelen kurallar yüzünden açığa geçmek neredeyse imkansız oldu(açığa geçmek için bildiğiniz bir taktik var mıdır hocam?). Şimdi meslek lisesindeyim bir yandan okul bir yandan staj bir yandan YKS'ye çalışma telaşı derken nasıl yapacağım çok strese girdim. En az kaç saat çalışmam lazım ki. Aklıma takılan bir şey olursa seni etiketliyeceğim teşekkürler.

Okul + dershaneye bile gitsen eğer adamakıllı çalışırsan 1 senede konuları 3 kere bitirirsin emin ol.

Yav ne koçu ne rehberi? Oturacaksın çalışacaksın bu kadar basit, bir insanın kendisine ders çalışmasını söylemesi için bir yabancıya o kadar para vermesi bana çok anormal geliyor.

Youtube'da ders başı en az 10 tane öğretmenin baştan sona konu anlatım oynatma listeleri bulunuyor. Alacaksın adamın kitabını açacaksın videoyu oradan konuyu öğrenip gidip test çözeceksin, bu kadar basit.

Yav ne koçu ne rehberi? Oturacaksın çalışacaksın bu kadar basit, bir insanın kendisine ders çalışmasını söylemesi için bir yabancıya o kadar para vermesi bana çok anormal geliyor.

YouTube'da ders başı en az 10 tane öğretmenin baştan sona konu anlatım oynatma listeleri bulunuyor. Alacaksın adamın kitabını açacaksın videoyu oradan konuyu öğrenip gidip test çözeceksin, bu kadar basit.

Çok yanlış düşünüyorsun. Herkes kendine program hazırlayamayabilir ve kendini düzene sokamayabilir. Psikolojik destek bile almak gerekir bu süreçte. Herkes aynı değil. Senin söylediğin şey 10 öğrencinin biri için geçerli. Sınav böyle çalış kazan sistemli bir sınav olsaydı bu foruma günlük bu kadar fazla sınav konusu açılmazdı.

Çok yanlış düşünüyorsun. Herkes kendine program hazırlayamayabilir ve kendini düzene sokamayabilir. Psikolojik destek bile almak gerekir bu süreçte. Herkes aynı değil. Senin söylediğin şey 10 öğrencinin biri için geçerli. Sınav böyle çalış kazan sistemli bir sınav olsaydı bu foruma günlük bu kadar fazla sınav konusu açılmazdı.
Forumda konu açılması kişilerin özgüven eksikliğinden kaynaklı, sınav tek dersten ibaret olsa bile yine ''yetişir mi?'' diye konu açarlardı. 2 sene önceden yetişmeyecek diye korkuyorum konusu açanı bile gördüm bu forumda.

Her insan en azından böyle basit konularda kendi işini görecek kadar yetkin olmalı, adama burada üniversite seviyesindeki dersi kendin öğren demiyorum lise seviyesi her yerde konu anlatımları bulunan dersleri çalışmak için nasıl yapacağının söylenmesine ihtiyacın yok diyorum. Okulda olmadığı zamanlar masanın başına oturacak, önce konu anlatımı dinleyecek sonra test çözecek. Hergün çalıştığının yarısı matematik yarısı da herhangi bir fen dersi olacak. Al sana program, bu kadar basit.

Ayrıca YKS çalış kazan sistemli bir sınav değil demeniz çok saçma. Fazla soru çözen ve soru tarzlarına hakim olan YKS'de yapıştırır geçer. YKS kesinlikle zeka seviyesine bağlı bir sınav değil, tamamen çalışarak kazanma bazlı ezbere bir sınav.

Ayrıca YKS çalış kazan sistemli bir sınav değil demeniz çok saçma. Fazla soru çözen ve soru tarzlarına hakim olan YKS'de zorlanmaz. YKS kesinlikle zeka seviyesine bağlı bir sınav değil, tamamen çalışarak kazanma bazlı bir sınav.

Psikoloji ve taktik anlamında söyledim bunu.

Al sana program, bu kadar basit.

YKS'den mi bahsediyorsunuz ÖSS'den mi? Sizin bahsettiğiniz öğrenci tipi ortaöğretim hayatını testlerle geçirmiş puanlı okullarda okuyan öğrenciler. Halbuki destek alması gereken ve potansiyeli olan birçok öğrenci yanlış yönlendirildiği ve düzgün bir programa sahip olmadığı için kaybediyor.

Forumda konu açılması kişilerin öz güven eksikliğinden kaynaklı, sınav tek dersten ibaret olsa bile yine "yetişir mi?" diye konu açarlardı. 2 sene önceden yetişmeyecek diye korkuyorum konusu açanı bile gördüm bu forumda.

Koçluk gibi hizmetlerde öğrencilere bu konuda yardımcı oluyor.

Psikoloji ve taktik anlamında söyledim bunu.
Ne anlamda söylediyseniz söylediniz, söylediğiniz şey saçma. Öğretmenler, uzmanlar vs. yıllardır söylerler YKS'nin ezbere dayalı olduğunu. Ayrıca psikolojik sıkıntı yaşayan birisi psikiyatra gider, koça değil.
YKS'den mi bahsediyorsunuz ÖSS'den mi? Sizin bahsettiğiniz öğrenci tipi ortaöğretim hayatını testlerle geçirmiş puanlı okullarda okuyan öğrenciler. Halbuki destek alması gereken ve potansiyeli olan birçok öğrenci yanlış yönlendirildiği ve düzgün bir programa sahip olmadığı için kaybediyor.
Okudukları leş gibi liselerden son yıl açığa geçip kendi başına çok güzel dereceler yapan çok fazla arkadaşım oldu. Günümüzde açığa geçme işi kaldırıldı ama dediğim hala geçerli, böyle para tuzaklarına kanmadan patır patır ders çalışan çok fazla insan var.
Koçluk gibi hizmetlerde öğrencilere bu konuda yardımcı oluyor.
Dediğim gibi bunun çözümü psikiyatrdır, tek vasfı bilmem kaç yıl önce 10K yapmış olmak olan rastgele adamın bugün şunu çöz şunu çalış demesi değil. Adamların dereceleri güzel, ama derece yapmak bir insanı başkalarına bu konuda profesyonel tavsiye vermeye yetkin hale getirmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı