YKS matematik +30 net nasıl yapılır?

headyy

Kilopat
Katılım
16 Ağustos 2017
Mesajlar
173
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Şu an EA 11. sınıf öğrencisiyim ve YKS için yaklaşık iki sene gibi bir zamanım var. Sözel olan derslerden yana yetenek, bilgi ve temel yönünden hiçbir sıkıntım yok lakin matematiğim tam anlamıyla sıfır.
Matematiğe nasıl en başından, temelsiz başlayıp +30 netlere çıkartabilirim? Teşekkürler
 
Hocam ismini tam olarak hatırlamıyorum ama "adımlarla matematik" ya da "adım adım matematik" gibi bir seri vardı. Bayağı yardımcı olmuştu bana. Zaten onunla temeli attıktan sonra, devamını çalışarak siz de getirebilirsiniz diye düşünüyorum.
 
Öncelikle temel kitap olarak aktif matematik almanı öneririm. Sonrasında kitap seviyesini arttırarak kitap çözmeye devam etmeli, sonrasında da yanlışlarının üzerine gitmen gerekmekte. Kanal olarak da Benim Hocam kanalında İlyas Güneş var, onu öneririm.
 
Ben şu an 12.sınıfım ve açıkçası senin gibi bende ne yapacağımı tam bilmiyorum. TYT AYT denemeye giriyorum. Bir iki net geliyor. Acaba nerede hata yapıyorum diye araştırırken YouTube'ta derece öğrencilerinin başarıları ve çalışmaları ile ilgili videolar önüme çıktı. İzledim, anladığım tek şey benim yüksek netleri hak etmememdi. Ben günde 3-4 saat çalışıyorum, onlar yıllardır 6 saat üzeri tempoda çalışıyor. Ben günde 100 soru çözüyorum onlar günde 500 soru. Yapamayınca da sınav zor gibi bahaneler de üretmiyorum. Anladım ki emek harcamadan, başarıya layık olamıyorsun. Bir şeyleri hak etmek gerekiyor. Tavsiyem çalışabildiğin kadar çalış. Daha zamanın çok.

Sıfırdan başlamak istiyorsan karekök sıfır, okyanus 40 seansta ve sonuç yayınları fasiküllerini tavsiye ederim. Klasik tarzda fakat öğretici soruları var. Artık bir temelim oldu dediğinde ise yeni nesil sorulara başlarsın.11.sınıfta trigonometri çok önemli bir konu. Bunu 12.sınıfa sarkıtmamaya çalış. Parobol ve analitik geometri gibi önemli konuları da ihmal etme ama bence en önemlisi trigonometri, zaten anlamışsındır upuzun ve zor bir konu olduğunu.
 
Geometri demişler de geometrinin matematiğe dahil olması, hatta matematiği doğurması dışında sorun yok.
Benim okuduğum okulda geometri dersi kaldırılalı çok oldu. Başka okullarda da kaldığını sanmıyorum.

Kapasiten varsa oturup çalışarak yapabilirsin. Kapasiten yoksa ne yaparsan yap, olmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı