YKS mezun senesine nasıl başlanmalı?

Fearless0600

Decipat
Daha fazla  
TYT Türkçe 25D 15y.
TYT Sosyal 14D 6y.
TYT mat 21D 9y.
TYT fen 17D 3y.

AYT mat 30D 1y.
AYT fizik 9D 5y.
AYT kimya 12D 1y.
AYT biyor 9D 4y.
2025 sıralamam 85k.
Arkadaşlar şimdi size birkaç sorum olacak.
Sizce sıfırdan tüm dersleri en baştan çalışmalı mıyım?
1 Eylül'de başlayacağım sizce geç mi kaldım?
Öncelikle kasım'ın sonlarına kadar AYT derslerini halletmeyi düşünüyorum sonrasında TYT'ye bakacağım yanlış bir yol mu olur?
Ve son olarak hedefim 2026 YKS'de sayısalda 5 bin sıralama yapmak sizce çekilir mi? Umarım sıralamamı çekebilirim bu yıl elimden ne geliyorsa gereken eforu ortaya koyacağım şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.

85 binden 5 bine inmek zor. Kasım’a kadar AYT’yi bitirmek pek gerçekçi değil. Geç kalmadın ama planın fazla iyimser. Disiplin olmazsa 2026’da yine hayal kırıklığı yaşarsın.

85 binden 5 bine inmek zor. Kasım'a kadar AYT'yi bitirmek pek gerçekçi değil. Geç kalmadın ama planın fazla iyimser. Disiplin olmazsa 2026'da yine hayal kırıklığı yaşarsın.

AYT temelim zaten iyi güzel bir tekrar atıp halledeceğim. TYT'yi yükseltmem lazım.

Ayrıca zor olduğunu ben de biliyorum hocam:)

TYT Türkçe 25D 15y.
TYT Sosyal 14D 6y.
TYT mat 21D 9y.
TYT fen 17D 3y.

AYT mat 30D 1y.
AYT fizik 9D 5y.
AYT kimya 12D 1y.
AYT biyor 9D 4y.
2025 sıralamam 85k.
Öncelikle kasım'ın sonlarına kadar AYT derslerini halletmeyi düşünüyorum sonrasında TYT'ye bakacağım yanlış bir yol mu olur?
Ve son olarak hedefim 2026 YKS'de sayısalda 5 bin sıralama yapmak sizce çekilir mi? Umarım sıralamamı çekebilirim bu yıl elimden ne geliyorsa gereken eforu ortaya koyacağım şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.

Sana bir şey söylicem içtenlikle burada kimse müneccim değil geleceği göremez. 300k'lardan senin dediğin rakamlara gelen var sen disiplinini ortaya koyucaksın. Mental şart sıkıldığında kafanı sana zara verecek ilişkilere ya da aktivitelere yer vermiceksin. İyi olduğun yerlerden deneme ile devam et eksiklerin varsa tamamla. AYT'de apotemi yayınlarının gibi zor denemeler var onun seviyesine ulaşıp çözebilecek seviyeye gelmen lazım. Bize hocalarımız çözmenize gerek yok abartı dediler çözmedik ama çözseydim diyorum ki bu sene onların seviyesinde bir tyt karşımızıa çıktı. Ben olsam senenin sonuna kadar bu tarz en zor yayınları çözer kafam rahat bir şekilde kazanırdım. Her şey kafada ve sende bitiyor başkasından onay bekleme. Allah yardımcın olsun dostum.

Geç kalmamışsın netlerine bakılırsa temelin sağlam gözüküyor özellikle bu sene tyt mat gerçekten zorlayıcıydı ona rağmen güzel bir başarı elde etmişsin ayt mat da çok güzel iyi çalışma ve sağlam bir disiplin ile 1 sene daha dişini sıkarsan derece bile yapabilirsin her şeyden önce kendine güven ve disiplinini oluştur. Kim ne derse desin her zaman iş kendinde biter.

TYT Türkçe 25D 15y.
TYT Sosyal 14D 6y.
TYT mat 21D 9y.
TYT fen 17D 3y.

AYT mat 30D 1y.
AYT fizik 9D 5y.
AYT kimya 12D 1y.
AYT biyor 9D 4y.
2025 sıralamam 85k.

Hocam aslında netleriniz fena değil obpniz 60-65 falan sanırım ondan düşük gelmiş. Yerinizde olsam TYT'de Türkçe ve muhtemelen geometriniz zayıftır o ikisine çalışırdım bol bol TYT denemesi çözerdim TYT'ye konu olarak çok yüklenmezdim her gün AYT çalışırdım önce AYT'yi halledip TYT'yi geçeyim diye bir şey olmaz çok yanlış TYT bir yerden sonra yükselmez

AYT'yi fulleme ihtimali bile daha fazla.

AYT'de bol bol konu çalışın çok bahar dönemi gelenede kadar AYT denemesi çözmesenizde olur aynı konuların üzerinden sağlamca en 2-3 kere geçtiğinizde kapasitenize bağlı olarak fulleyebilirsiniz bile.

Geç kalmamışsın netlerine bakılırsa temelin sağlam gözüküyor özellikle bu sene TYT mat gerçekten zorlayıcıydı ona rağmen güzel bir başarı elde etmişsin AYT mat da çok güzel iyi çalışma ve sağlam bir disiplin ile 1 sene daha dişini sıkarsan derece bile yapabilirsin her şeyden önce kendine güven ve disiplinini oluştur. Kim ne derse desin her zaman iş kendinde biter.

Hocam aslında sene içinde TYT matematik denemelerinde 38-39 netleri bile gördüm ama gerek TYT sınavının başlangıcında bir iki ufak aksilik yaşamam ardından yanlış süre hesaplayıp sınav sonuna doğru heyecana kapılmam vs derken en kötü TYT matematik netimi sınavda yapmış oldum hayırlısı diyorum ve kendimede inandığım için ve potansiyelimin olduğunu düşündüğüm için kalma kararı aldım ailem vs zorluk çıkarttı tabii ki ama bunlar benim için önemli değil yapacağıma inanıyorum düşüncelerin için teşekkürler 🙏

Hocam aslında netleriniz fena değil obpniz 60-65 falan sanırım ondan düşük gelmiş. Yerinizde olsam TYT'de Türkçe ve muhtemelen geometriniz zayıftır o ikisine çalışırdım bol bol TYT denemesi çözerdim TYT'ye konu olarak çok yüklenmezdim her gün AYT çalışırdım önce AYT'yi halledip TYT'yi geçeyim diye bir şey olmaz çok yanlış TYT bir yerden sonra yükselmez.

AYT'yi fulleme ihtimali bile daha fazla.

AYT'de bol bol konu çalışın çok bahar dönemi gelenede kadar AYT denemesi çözmesenizde olur aynı konuların üzerinden sağlamca en 2-3 kere geçtiğinizde kapasitenize bağlı olarak fulleyebilirsiniz bile.

Tam da dediğin gibi hocam :) OBP düşük Türkçe ve geometri biraz eksik onları kapatacağım TYT'ye kasım'da başlamayacağım yanlış anlattım TYT mat denemesi atarım eksik yerleri tamamlarım ama sosyal ve Türkçeye sağlamca kasım gibi başlarım demek istedim zaten TYT fen iyi sayılır bir tekrara bakar.

Hocam aslında sene içinde TYT matematik denemelerinde 38-39 netleri bile gördüm ama gerek TYT sınavının başlangıcında bir iki ufak aksilik yaşamam ardından yanlış süre hesaplayıp sınav sonuna doğru heyecana kapılmam vs derken en kötü TYT matematik netimi sınavda yapmış oldum hayırlısı diyorum ve kendimede inandığım için ve potansiyelimin olduğunu düşündüğüm için kalma kararı aldım ailem vs zorluk çıkarttı tabii ki ama bunlar benim için önemli değil yapacağıma inanıyorum düşüncelerin için teşekkürler 🙏
En azından hatalarınızın farkındasınız ki bu çok iyi bir şey deneme de yaptığınız netler ilk 5k yı işaret ediyor eğer dediğim gibi sıkı bir disiplin, sıkı bir çalışma ile yapabilirsiniz. Türkçe de biraz sıkıntı çıkmış anladığım kadarıyla hangi konularda yanlışınız çıktı kontrol ettiniz mi? OBP sizi baya sıkıntıya sokmuş hocam ayrıca o yüzden OBP dahil olmadan ilk 2-3k ya girmeniz lazım.

En azından hatalarınızın farkındasınız ki bu çok iyi bir şey deneme de yaptığınız netler ilk 5K yı işaret ediyor eğer dediğim gibi sıkı bir disiplin, sıkı bir çalışma ile yapabilirsiniz. Türkçe de biraz sıkıntı çıkmış anladığım kadarıyla hangi konularda yanlışınız çıktı kontrol ettiniz mi?

Dil bilgisi ve ilk anın heyecanıyla ilk çözdüğüm sayfadaki sorulardı bir de sonlarda 1-2 tane paragraf sorusu kafamı karıştırmıştı vaktimi almıştı. Zaten dil bilgisi çalışmamıştım ona bir lafım yok onu bu yıl şu Türkçe işini sağlamca halledeceğim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı