YKS yaklaşdıkça artan takıntılar

Flying Koala

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
3070-1660
12400f-3500x
Arkadaşlar selamlar. YKS'ye fazla bir süre kalmadı ve ben en başından beri zama azaldıkça bir şeyleri yanlış bilmekten ve bilmemekten, kendi kafamı karıştırmaktan çok korkuyorum. Bundan dolayı gereksiz kendi kafamdan bir soruya bile saatlerimi harcıyor, ChatGPT ile detaylı matematik sohbeti yapıyorum. Sanki o kafamdan uydurduğum soruları cevaplamazsam sınav olmayacak gibi bir his yani. Yok mu bunun bir çözümü, ne yapmalıyım?

Çalıştıysanız veya konuları biliyorsanız korkmanızı gerektirecek bir şey yok bence. Sınav yaklaştıkça heyecandan bildiğinizi unuttuğunuzu vs düşünebilirsiniz ama emin olun unutmuyorsunuz. Soruyu görünce konuyu gerçekten biliyorsanız çözebilirsiniz.

Çalıştıysanız veya konuları biliyorsanız korkmanızı gerektirecek bir şey yok bence. Sınav yaklaştıkça heyecandan bildiğinizi unuttuğunuzu vs düşünebilirsiniz ama emin olun unutmuyorsunuz. Soruyu görünce konuyu gerçekten biliyorsanız çözebilirsiniz.

Haklısınız. Aslında yalnızca anlatılanı dinlediğim ve uyguladığımda süperim ama ben ne yapıyorsam artık fasikülde bile olmayacak fikirler üretip kendimi çıkmaza sürüklüyor, daha onca bitmeyen konum varken bunlarla uğraşıyorum.

Belki de kendimi fazla şartlandırdım sırf kendimi böyle kabullendiğim için devam ediyor bu takıntı

Haklısınız. Aslında yalnızca anlatılanı dinlediğim ve uyguladığımda süperim ama ben ne yapıyorsam artık fasikülde bile olmayacak fikirler üretip kendimi çıkmaza sürüklüyor, daha onca bitmeyen konum varken bunlarla uğraşıyorum.

Belki de kendimi fazla şartlandırdım sırf kendimi böyle kabullendiğim için devam ediyor bu takıntı.

Hocam yaşadım çözümü kendinizi sınavda aklınızdaki soruların değil kitaptakilerin çıkacağına inandırın.

Belki de kendimi fazla şartlandırdım sırf kendimi böyle kabullendiğim için devam ediyor bu takıntı.

Hocam nasıl bir deneme çözüyorsunuz bilmiyorum fakat çok zor bir deneme çözüyorsanız belki de çözüme daha zor ulaşacağınızı düşündüğünüz için kendinizi şartlıyorsunuzdur. Bence çok kasmayın dediğim gibi gerçekten bir konuyu biliyorsanız çözüme ulaşacaksınızdır. Bence önce bitirdiğiniz konularla ilgili deneme vs. çözün. Tabii ki deneme çözmek önemli ama konuları bilmekte önemli o yüzden konu çalışmayı da imhal etmeyin. Daha zamanınız var başaracaksınızıdır.

Hocam yaşadım çözümü kendinizi sınavda aklınızdaki soruların değil kitaptakilerin çıkacağına inandırın.

Aynen öyle hocam yoksa zaten başka yapabileceğim birşeyimizde yok. Eğer içimi rahatlatarak ilerleyeyim dersem gerçekten aşırı aşırı vakit ve kafa karıştırıcı oluyor. Bundan sonra dediğiniz gibi yapacağım inşallah olumlu dönüş atarım buraya.

Hocam nasıl bir deneme çözüyorsunuz bilmiyorum fakat çok zor bir deneme çözüyorsanız belki de çözüme daha zor ulaşacağınızı düşündüğünüz için kendinizi şartlıyorsunuzdur. Bence çok kasmayın dediğim gibi gerçekten bir konuyu biliyorsanız çözüme ulaşacaksınızdır. Bence önce bitirdiğiniz konularla ilgili deneme vs. çözün. Tabii ki deneme çözmek önemli ama konuları bilmekte önemli o yüzden konu çalışmayı da imhal etmeyin. Daha zamanınız var başaracaksınızıdır.

Gerçekten çok kasmayın sözü çok yerinde oldu. Size de çok teşekkür ediyorum iyi ki varsınız.

Pardon fasükül demişsiniz ben deneme anlamışım :D

Demesi kolay biliyorum da elinizden geldiğince umursamaz davranacaksınız, başka yolu yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı