Takıntılar nasıl bırakılır?

Arkadaşlar, mesela Türkçede bir kelimeyi yanlış yazsam çok kötü hissediyorum ya da karşımdaki Türkçede mesela "ya da" yazmak yerine birleşik yazıyorsa aşırı rahatsız oluyorum. Bir de mesela bir şeyin sağına dokunsam, yukarısına aşağısına soluna da dokunmam gerekiyor yoksa rahatlayamıyorum. Bu tuşlarda da var mesela 'J' tuşuna bastığım da 'K' tuşuna basmasam rahatlayamıyorum ya da mesela 'I' tuşuna bastıysam 'IJKLMN' tuşlarına da basmam gerekiyor yoksa rahatlayamam. Sadece bunlarla da değil mesela gözümle bölme işareti yapıyorum yarı da falan bıraksam rahatlayamıyorum. Bunlardan nasıl kurtulabilirim tavsiye verebilir misiniz?
yazım hatasına değil de ona takıntılıyım, ama o bana yazmıyor bile artık.

doktora gidin hocam.

Bende küçükken momo oyununu düşünürdüm Momo'nun o yüzü koca gözleri hep aklımda olurdu korkardım uyuduğumda gözümü açarsam o gelecekmiş gibi olurdum içimden evi temizlemezsen momo gelir gibi hisler, sıkıntılar çıkıyordu korkuyordum ve yapıyordum ama artık dayak yesem bile yapmıyorum büyüdükçe geçer merak etme tıpkı benimki gibi😂😂

Mesela bir de 3-4 yıldır içimden Allah'a küfürler geçiyor ama ben yapmıyorum. Sanırım bu da OKB.
Evet. Takıntı hastalığı. Sürekli bir şeyleri konteol etme hastalığı.

Evet, bir arkadaşımda da böyle bir olay vardı. Kendisi tam İslam'cı lakin içinden böyle saçma şeyler geçiyordu. Annesine anlattı annesi ona destek oldu.

Bende kendi kendime içimden yemin etmek falan geçerdi yani bir şey yapmak için yemin ederdim yemin ettim diye içim tedirgin halde gezerdim hep ara sıra oluyor bende de.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı