YKS'de mezuna kalmak nasıl bir his?

Makaleler
2
Daha fazla  
Dostlar, malum birkaç gün sonra YKS var ve ben de gireceğim. TYT netlerim 80-85 ve AYT netlerim 40-45 fakat bu netlerle mezuna kalacağımı düşünüyorum. Sene başından beri 1 yıl mezuna kalmanın kötü bir şey olmadığını düşünüyorum çünkü kendimi daha da geliştireceğimi biliyorum. Etrafımdaki mezunlar ise çok kötü bir şey olduğundan bahsediyor, anlamadım gitti. Mezuna kalmak neden kötü bir şey? Ben neyi idrak edemiyorum? Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi benimle paylaşır mısınız?

Bu arada şimdi deneme sınavına gideceğim ve bu yüzden sizlere cevap veremezsem kusura bakmayın.

Netleriniz kötü sayılmaz zaten doğru düzgün soru bile çözmeseniz kendinize illa ki üniversite bulabiliyorsunuz mevcut sistemde. Mezuna kalmak şu yüzden kötü, 1 yıl daha ders çalışıp vaktinizi boşa harcamış gibi oluyorsunuz. Bence Tıp, hukuk vb. yüksek bölümler beklentiniz yok ise mezuna kalınması saçma bir durum olur.

Etrafımdaki mezunlar ise çok kötü bir şey olduğundan bahsediyor
Şöyle düşün, istemediğin bir bölümde boşuna seneni harcamak istemezsin. Sene kaybı her türlü oluyor zaten. Hiç değilse istediğin bir bölümde oku.

Bende bu sene mezuna kalmayı düşünüyorum fakat bu sene meslek lisesi stajıma rağmen elimden geleni yaptım. Geriye dönüp bakınca bir pişmanlığım yok.

Yinede buna rağmen istediğim bölümde üniversite tutturabilecek seviyedeyim, ama 4 yılımı en iyi eğitimi veren üniversitede geçirmek istiyorum. Daha iyi bir üniversiteye gitmek için mezuna kalmak iyidir.

Son düzenleme:
Mezuna kalmak tüm arkadaşların üniversiteye giderken senin gitmemen onlar yaşarken senin tekrar ders çalışman demek. Kötü mü değil fakat sınava girmeden sonucu görmeden bu kararı verme sadece sınava odaklan. Mezuna kaldığın zaman çalışacağından eminsen kal bende emindim fakat geçen seneden bile az çalıştım bu sene. Ayrıca sene kaybın olacak fakat buna değer dediğin bir bölümse ve yapacağına inanıyorsan kalabilirsin ama pskikolojisi biraz farklı olacak söyleyeyim. Bu kararı sonuçlardan sonra biraz düşünüp vermeni öneririm.

Hedefinize, hayalinize tam ulaşamazsanız ama ona yakın/benzer bir yer kazanabiliyorsanız mezuna kalmayın derim.
Yoksa da hiç istemediğiniz bir bölümü okumayın tabii ki.

Mezuna kalıp çalışmayan da çok çalışan daha iyi yapan da çok, bu da kişide bitiyor.
Sene kaybı pek önemli değil, yeter ki sevdiğiniz bir şey okuyun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı