YKS'ye 6 ay kala konular yetişir mi?

Makaleler
1
Yer
Türkiye
Ben 2 sene sınava girmedim daha doğrusu 1 kere girdim. 2. sene girmedim. Şimdi bu sene girmeyi planlıyorum. Okul yıl sonu notum 60 derslerim ortanın altında. Sizce istekli çalışsam 6 ayda yetişebilir miyim? Şu andan çalışmaya başladım. (ciddiyim).
Buradaki aile baskısı çok sıkıyor artık, babam da işe vereceğim seni diyor ama yaşadığımız yerde de iş imkanları yağ pas, ben bilgisayar işlerinden anlıyorum ilgim de yok. Kısacası tek şansım bu.

Eğer temeliniz varsa havada karada hallolur diye düşünüyorum. Bu konulara çok kafa yoran birisi olarak çoğu mezunun yorumlarında her türlü yetişiyor korkmayın gibi şeyler görüyordum. Ben de bu sene gireceğim, başarılar :)

Bilgisayarı iyi kullanmak, ondan iyi anladığın anlamına gelmeyebilir. Sadece kullanma deneyiminin fazla olduğunu gösterir. Bilgisayarla derinden ilgilenmek, onu kavramaya çalışmak en başta matematikle uğraşmayı gerektirir.

Kendini tanı. Bu sorunun cevabını sadece sen verebilirsin. Dene ve gör.

Bilgisayarı iyi kullanmak, ondan iyi anladığın anlamına gelmeyebilir. Sadece kullanma deneyiminin fazla olduğunu gösterir. Bilgisayarla derinden ilgilenmek, onu kavramaya çalışmak en başta matematikle uğraşmayı gerektirir.

Kendini tanı. Bu sorunun cevabını sadece sen verebilirsin. Dene ve gör.
Teknik açıdanda güveniyorum kendime ama onu sadece ilgimin başka yerde olduğunu anlatmak için yazdım. Hedefim Dijital Oyun Tasarım Bölümü.

Teknik açıdanda güveniyorum kendime ama onu sadece ilgimin başka yerde olduğunu anlatmak için yazdım. Hedefim Dijital Oyun Tasarım Bölümü.
Başta bir hedefinin olması güzel, onun üzerine yoğunlaşabilirsin. Bu bölümü ilk defa duyuyorum, sayende de öğrenmiş oldum.

Sayısalda tecrübeli arkadaşlar varsa muhtemelen sana ilk soracakları şey netlerindir. Ama bence netler üzerinden bir çıkarım yapmak da zor, sınav son aylarda kazanılır, sözünü de çok duydum nitekim.

Denemekten başka bir yolun olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi dene ve gör. Her insan başka bir dünyadır, tavsiyelerse hep geneldir, bireysellikten uzaktır.

Ben 2 sene sınava girmedim daha doğrusu 1 kere girdim. 2. sene girmedim. Şimdi bu sene girmeyi planlıyorum. Okul yıl sonu notum 60 derslerim ortanın altında. Sizce istekli çalışsam 6 ayda yetişebilir miyim? Şu andan çalışmaya başladım. (ciddiyim).
Buradaki aile baskısı çok sıkıyor artık, babam da işe vereceğim seni diyor ama yaşadığımız yerde de iş imkanları yağ pas, ben bilgisayar işlerinden anlıyorum ilgim de yok. Kısacası tek şansım bu.

Dostum gerçekten sıkı disiplinli azimle çalışırsan 3 ay da bile yaparsın (3 ayda yapmak için temelinin sağlam olması gerek) yani kısacası 6 ay da yaparsın.

Konu bilgi seviyene bağlı biliyorsan 6 ayda kötü olmayan yer kazanabilirsin ancak OBP seni çok geriye atacaktır. Ayrıca bilgisayar mühendisliğe artan talep nedeniyle ortalama altı yerlerin sıralamaları dahi eskiye nazaran çok yüksek. Ek olarak tavsiyem mart ayında yapılacak olan MSÜ'ye girmen ortamı görmen iyi olacaktır ben girmiştim ve TYT anını daha iyi yönettiğimi düşünüyorum bu sayede. Eğer konu temelin yoksa youtube kanallarından konu temelleri atabilirsin ya da belirli bir seviyedeysen direkt soru çözümüne geç pratik daha iyidir. Her kaybettiğin zaman senin zararına geç mi kaldım diyerek düşünmeden direkt başlamalısın bence geç kaldığını da kafaya takma. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı