YKS'ye 6 ay kala tıp kazanmak için nasıl çalışılmalı?

halitcandemir

Decapat
Daha fazla  
Selam gençler, abilerim ve ablalarım.

Üniversite okurken YKS'ye 7 ay kala çalışmaya başladım ve şu an kafam çok karışık. Her hâlükarda YKS çalışacağım ama birkaç alternatifim daha olabilir.

1 sene mezuna kalarak sınav senemden daha kötü bir sıralama yaparak, ailevi sebeplerden dolayı ve son 2 ay kala EA'ya geçerek sınavı batırıp fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümüne yerleştim ama hedefim tıp olduğu için diğer seçeneceklere de bakmaya çalıştım.
1. sınıf iyi kötü bitmişti ama bölümü sevemediğim için yurt dışındaki kabul sınavlarına baktım ve Rusya'da tıp okumaya gittim.
Danışmanla aramızda sıkıntı çıkınca Türkiye'ye döndüm ve şu an YKS'ye hazırlanmaya çalışıyorum. Resmiyen ftr bölümündeyim ancak okula gitmiyorum.

Günde ortalama 6-7 saat çalışıyorum ama gerek sınava en son 2 yıl önce girmemden dolayı paslanmam, gerekse sınava 7 ay kalması beni endişelendiriyor.

Artık yurt dışını da düşünemiyorum çünkü annem kredi çekip okul ücretimi ödedi ve 13-14 ay daha kredi ödeyecek, sırf hayalim için ailemi zora sokamam.

Size sormak istediğim birkaç soru var:

1-Sınava son 6-7 ay kalıp hazırlanan kişiler sayısalda ilk kaç bine girdiler ve günlük ders yoğunlukları nasıldı?

2-Tıp dışında meslekleri araştırırken Elektrik-Elektronik Mühendisliği ilgimi çekti(lise zamanlarımda yazılım, kodlama ve Arduino ile ilgili kurslar almıştım ama odağımı vermediğim için bu kursları bıraktım)bu bölümü okuyanlar varsa değerli tavsiyelerinizi dinlemeyi çok isterim.

3-İlk 50K'ya girip özelde 1 sene tıp yazıp en kötü devlet ünisine(bozok, kafkas gibi) yatay geçiş yapmak ne kadar zor?

4-Meraklı ve üretken biri olduğum için bu özelliğimin körelmemesi hatta desteklenmesini istediğim bir bölüm okumak istiyorum, sizce EEM doğru bir bölüm mü ve tavsiye edeceğiniz alternatifler var mı?

5-Yaklaşık 4-5 sene bir bölüm okuyup mezun olduktan sonra çalışıp IMAT/YKS’ye girip tıp okumak ne kadar mantıklı?

Arkadaşlar,sanırım ya ben anlatamadım ya da siz anlamak istemiyorsunuz.Sorduğum soruların amacı sınava 6 ay kala nasıl bir verim be yoğunlukla ilk 50k’ya girdiniz,aslında
TYT kampları dersine göre 20-50 gün arasında değişiyor. Daha kısa sürede bitirmek için 1 günde 2 günlük kamp videosu izleyebilirsin. Her dersin 1 günlük kamp videosu ortalama 1 saattir. Ders başı 2 saatlik kamp izlemiş olursun. 1.5x hızlarda izlersen bu süre kısalır.

Her gün kimya, fizik, biyoloji, matematik izleyeceksen sadece kamp videoları 7-8 saat sürer ortalama. üstüne de test çözmen gerek. Günlük 10 saati gözden çıkartacaksın.

Eğer kampları hızlıca bitirirsen önünde 6 ay kalır. AYT'yi de o süre içinde halledip denemelere geçersin.

TYT kamplarını normal hızında bitirip AYT'ye öyle de geçebilirsin ama önünde daha az zaman kalır. Yine konuları bitirirsin ama deneme çözmeye az süre kalır yani.

Ayrıca olumsuz yorumları kafaya takma. O tarz yorumlar yapan herkes zaten Oxford'da falan okuyor, ayda 50.000 dolar maaş alıyor. Çok biliyorlar.

Anladığım kadarıyla verimi %20 arttırmam lazım. Şu an 6-7 saat bandında takılı kaldım ve üstüne çıkamıyorum(geçen senelerde potansiyelim 5 saatti bunu 2 saat arttırabildim şu an).Diğer öğrencilerin söylediğine göre zamanla bu saatler artacakmış ama 1 ay geçti, bakalım o zaman ne zaman olacak:D

O zamanla artar hocam doğru, ama kendinizi de sıkmanız lazım tabii öyle bekleyerek süreler artmıyor işler ciddiye binince sorumluluk bilinci daha da kabarıyor daha da fazla çalışıyor öğrenciler ve birşeylerden kısıtlamanız lazım kendinizi örneğin hobilerinizden ve sosyal medyadan. Bunlar olunca emin olun 12 saatleri ve üstünü bile görürsünüz. Netiniz iyi, yapmanız gayet mümkün. Şimdiden başarılar diliyorum.

6-7 ay kala sayısal alanda 50 bin yapan öğrenciler günde yaklaşık 8-10 saat rahat çalıştılar. Tabii ara sıra dinlendiler, kaçamak yaptılar ama istikrarı bozmadılar.

Bu sene mi yaptınız, tam olarak ne zaman yaptınız ve yayınevi neydi?
Direkt sınavda öyle yaptım,2023 YKS

Türkçe:33 d 7 y
Sosyal:14 d 5 y
Mat:17 d 3 y
Fen:7 d 4 y

Şimdi de 2024 YKS

Türkçe:28 d 10 y (batırdım)
Sosyal:11 d 5 y
Mat:26 d 2 y
Fen:10 d 0y

Yani 2 TYT sınavımda da matematik ve Türkçe derslerimin iyi netli olanını alırsam altyapım var

AYT’de çok sıkıntı yaşadığım için çok geriye attı

Hiçbir şey bilmiyorsan ya da temelin azsa 1 yılda bile tıp kazanma ihtimalin neredeyse sıfırdır. Senin önünde milyonlarca kişi var. Zaten tıp, 15-20 milyon aday arasından yalnızca 3-5 bin kişinin girebildiği bir bölümdür. Bu yüzden sadece iyi yapmaya değil, derece yapmaya odaklanmalısın. Ortalama zekanın üzerinde olman ve çok fazla emek verip kafa yorman gerekir.

Direkt sınavda öyle yaptım,2023 YKS

Türkçe:33 d 7 y
Sosyal:14 d 5 y
Mat:17 d 3 y
Fen:7 d 4 y

Şimdi de 2024 YKS

Türkçe:28 d 10 y (batırdım)
Sosyal:11 d 5 y
Mat:26 d 2 y
Fen:10 d 0y

Yani 2 TYT sınavımda da matematik ve Türkçe derslerimin iyi netli olanını alırsam altyapım var

AYT’de çok sıkıntı yaşadığım için çok geriye attı
Gayet temeliniz var yapılabilir.

Direkt sınavda öyle yaptım, 2023 YKS

Türkçe: 33 D 7 y
Sosyal: 14 D 5 y
Mat: 17 D 3 y
Fen: 7 D 4 y

Şimdi de 2024 YKS

Türkçe: 28 D 10 y (batırdım)
Sosyal: 11 D 5 y
Mat: 26 D 2 y
Fen: 10 D 0Y

AYT'de çok sıkıntı yaşadığım için çok geriye attı

TYT temeliniz var, AYT de halledilir merak etmeyin netleriniz kötü değil.

Şu anda bir TYT gir ona gore eksigini gor bir guzel kaynak onerim 3D veya orijinal video+test ile eksigini kapat onemli olan deneme yapmak TYT AYT bunlardaki eksiklerine gore calis konular bitmeye yakin AYT TYT mat brans deneme basla sonra netlerin artmaya baslayacak bir bakican 100'lere cikmissin.

Şu anda bir TYT gir ona gore eksigini gor bir guzel kaynak onerim 3D veya orijinal video+test ile eksigini kapat onemli olan deneme yapmak TYT AYT bunlardaki eksiklerine gore calis konular bitmeye yakin AYT TYT mat brans deneme basla sonra netlerin artmaya baslayacak bir bakican 100'lere cikmissin.
TYT matta Eyüp-B(3D) kullanıyorum ve problemlere geldim+orijinal problem fasikülü aldım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı