- Makaleler
 - 13

50 TYT Yapan bir insanın çokta temeli olduğunu sanmıyorum. Fen lisesinde olunca en azından ortalama bir zeka ve ortalama bir disipline sahip oluyor haricinde başka hiçbir farkı yok. Hiç kimse 2. senesinde ciddi tempoda çalışıp ilk senesine benzer bir sıralama yapmaz. Bahsettiğiniz kişiler muhtemelen çalıştığını zanneden on binlerce kişiden bazıları. Benim kuzenim bu sene 2. kez sınava girdi. İlk girişinde 140K sıralama yapmıştı çalışmalarındaki hataları düzeltti ve 1 sene daha sınava çalışıp bu sene 37K yaptı. Uzun saatler ciddi tempoda çalışan birisi başaramıyorsa çalışma stilinde problem vardır. Başka bir açıklaması olamaz. Siz bu tarz şeyleri kafaya takmayın ve ciddi şekilde çalışmaya devam edin.@Kreof0 o dediklerinizin fen lisesi temeli var ama. Ben de sayısaldan hazırlandım ilk sene. Aralıktan hazirana olan artışı yapan eleman bana kalırsa istisnadır. Kaç tane tanıdığım arkadaşım var, mezuna kaldılar. Gene aynı sıkı çalışma temposu ile yine de çok benzer sıralamaları yaptılar.
Eğer bu aynı sıralama 3-5k civarında veya daha aşağıdaysa bu sıkça karşılaşılan bir durum çünkü zaten bu seviyelerde rakiplerin bilgi farkı yok sadece sınav anını ne kadar iyi yönettiğinizle alakalı. Ancak 50K ve üzerinde bir sıralamada takılı kalınmasının(eğer sınav anıyla alakalı ciddi problemleri yoksa) hiçbir mantıklı izahı olamaz. Benim gözlemlerim bu yönde kolay gelsin.@Kreof0 hocam maalesef ki ben de sizin gibi düşünüyordum ancak TR'de ikinci senede daha iyi yapan sayısı çok az. Emin olun aynı eforu veren arkadaşlarım üç aşağı beş yukarı yine aynı sıralamayı yaptı.
3-5 bin civarı değil, 80 bin civarı yapan arkadaşlarımdı. Ancak geçmişte sizin gibi düşünüp sonrasında yanıldığımı fark ettim. Size de kolay gelsin.Eğer bu aynı sıralama 3-5k civarında veya daha aşağıdaysa bu sıkça karşılaşılan bir durum çünkü zaten bu seviyelerde rakiplerin bilgi farkı yok sadece sınav anını ne kadar iyi yönettiğinizle alakalı. Ancak 50K ve üzerinde bir sıralamada takılı kalınmasının(eğer sınav anıyla alakalı ciddi problemleri yoksa) hiçbir mantıklı izahı olamaz. Benim gözlemlerim bu yönde kolay gelsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.