YKS'ye çalışırken oruç tutulmalı mı?

• Konuyu başlatan RSK06
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 31
  • Görüntüleme 9.490
Nasıl örnekleme yapmadınız? Futbolcular da tutmuyor dediniz. Ben de ..... tutuyor dedim.

Oyuncuların tutma oranı kaç? Yüksek seviyede futbol oynayan oyuncuların çoğu tutmuyor. Tutan oyuncu var mı var, Sow da zamanında gerekirse oynamam yine de tutarım diyordu. Salah örneğini ben vermedim, konu futbol özeline çekilmesin diye uzamasın diyorum işte anlayın...

Ya adama hemen niye “tutmak istemiyorsan bahane arkasına saklanma” vs. diyorsunuz belki adam normale göre fazla acıkıp susuyordur bunlar olabilecek şeyler. Ama dinen tutman gerek hastalığın vs. yoksa.Sorunun cevabıysa bence birkaç gün dene yok olmuyor sürekli halsiz gibi hissediyorsan falan tutma. Sınav sürecin bitince tutmadığın gün kadar tutarsın. (Bu arada ben olsam elimden geldiğince tutardım ,LGS zamanımda da tutuyordum.)

Son düzenleme:
Bir sınava hazırlanmada oruç için zorlayacak bir şey göremiyorum. Eğer oruç tutuyorum zihnim iyi çalışmaz diyorsan tutma; gerisi seninle tanrı arasında kalıyor. Tutmak istemiyorsanız bahane üretmenize gerek yok, size oruç için baskı yapanlar utansın siz değil.

Baskı yapan yok zaten hatta annem üniversiteni kazan sonra tutarsın diyor.

Bu işin bencesi, sizcesi yok. Oruç farz bir ibadettir. Tutulması gereklidir. İstisnai durumlarda tutulmaması gibi bir durum olabilir fakat YKS çalışmanın bu istisnanın içerisinde olmadığı aşikar.

"Ramazanda mazeretsiz oruç tutmamak haramdır, büyük günahtır. Önce, tutulmayan oruçlar için tövbe edilir. Sonra gününe gün, yani kaç gün tutulmamışsa o kadar gün kaza orucu tutulur. Bir kimse, Ramazan ayında 30 gün oruç tutamasa, tutamadığı gün kadar kaza orucu tutar. Bu oruçlara kefaret gerekmez. Kefaret, oruç tutmamanın değil, niyetli iken Ramazan orucunu kasten bozmanın cezasıdır."
Kaynak.

Oruç tutmazsan ömür boyu cehennemde yanarsın, Tanrı'nın sevgisini kazanamazsın. Ömür boyu kinli kalır sana gibi yorumları öncelikle bir kenara bırak ve zorlanacağını düşünüyorsan tutma. Yapacak bir şey yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı