YKS'ye çalışmaya şimdi başlayan biri istediğini elde edebilir mi?

Sıfırdan bir senede zor, bir sene daha feda etmeniz gerekebilir.

Hocam sizce bu sadece benim için mi geçerli? Yani okul açıldığından beri çalışsaydım yapabilir miyiydim yoksa her halikarda bir sene daha mı lazım olacaktı? Eğer öyleyse aileme ilk senede olmayacağını 2. sene de yapabileceğimi anlatmam gerekli.

Evet ben de o yüzden diyorum hocam acaba yapabilir miyim diye.

Konu üzerine çok düşünmenin anlamı yok, her şekilde mümkün olduğunca fazla çalışman gerekiyor, çalışmamak diye bir şey yok.

@Yunus Emre Gürbüz hocamın dediğine katılmaktayım. Başka çare yok.
Hocam sizce bu sadece benim için mi geçerli? Yani okul açıldığından beri çalışsaydım yapabilir miyiydim yoksa her halikarda bir sene daha mı lazım olacaktı? Eğer öyleyse aileme ilk senede olmayacağını 2. sene de yapabileceğimi anlatmam gerekli.

Açıkçası mezuna kalınınca çalışmaktan daha önemli olan 11.sınıfta da çalışmak. Hani uyku, yemek, boş zaman yok tarzında değil de nadiren ders başından kalkmak falan.
11 ve 12'yi verimli geçirenler ilk seneden başarılı olma ihtimali en yüksek olanlar olur genelde.
Diğer bir şans ise, kişiden kişiye değişir. 1 sene boyunca öyle bir çalışırlar ki koskoca 4 senenin konularını, yeni soruları, tüm soru tarzlarını halleder ve kazanırlar. Ama çok nadirdir.
Mezuna kaldıktan sonra 1 sene daha çalışıp yapabilmeniz daha muhtemel. Ama 2. sene ders çalışmak zulüm olur.

Gerçekçi olmak gerekirse maalesef istediğini elde edemezsin. Çok geç başladığın ve temelinin olmaması nedeniyle söylüyorum. Eğer önceden temelin olsa bir şeyler yapabiliyor olsaydın olabilirdi. Mezuna kalmadan mühendislik kazanamazsın maalesef.

Gerçekçi olmak gerekirse maalesef istediğini elde edemezsin. Çok geç başladığın ve temelinin olmaması nedeniyle söylüyorum. Eğer önceden temelin olsa bir şeyler yapabiliyor olsaydın olabilirdi. Mezuna kalmadan mühendislik kazanamazsın maalesef.

Evet hocam haklısınız yapacak bir şey yok maalesef. Ama bu yıl kazanmayı çok istiyordum. Mezuna kalmayıp istediğim bölüme yerleşmeyi çok istiyordum gerçekten. Ben okul açıldığından beri çalışsaydım yapabilir miydim sizce? Ama yine de bugünden itibaren sıkı çalışacağım ümidi kesmeyelim belki bir umut yapabilirim.

Evet hocam haklısınız yapacak bir şey yok maalesef. Ama bu yıl kazanmayı çok istiyordum. Mezuna kalmayıp istediğim bölüme yerleşmeyi çok istiyordum gerçekten. Ben okul açıldığından beri çalışsaydım yapabilir miydim sizce? Ama yine de bugünden itibaren sıkı çalışacağım ümidi kesmeyelim belki bir umut yapabilirim.
Tamamen 0 olduğunuz için okul açıldığından beridir çalışmanız da kurtarmazdı. Eğer yaz yaz tatili başında çalışmaya başlasaydınız. Kurtarma ihtimaliniz vardı.

Tamamen 0 olduğunuz için okul açıldığından beridir çalışmanız da kurtarmazdı. Eğer yaz yaz tatili başında çalışmaya başlasaydınız. Kurtarma ihtimaliniz vardı.

Dostum geçmişi değil önüne bak hiçbir şey imkansız değil fakat yine de geridesin şuanda itibaren kendine iyi bir program hazırla ve düzgün bir şekilde çalış.

@lVoLBieXl, yazılım mühendisliği sıralamalarını pek bilemiyorum. En kötü ihtimalle 60K içi desek 0 temelle sayısaldan 60K yapmak çok zor. TYT'ye bile başlamamışsın, dediğim gibi gene de çalış. Ama bir sene mezuna kalma riskin de var.

Dostum geçmişi değil önüne bak hiçbir şey imkansız değil fakat yine de geridesin şu anda itibaren kendine iyi bir program hazırla ve düzgün bir şekilde çalış.

@lVoLBieXl, yazılım mühendisliği sıralamalarını pek bilemiyorum. En kötü ihtimalle 60k içi desek 0 temelle sayısaldan 60k yapmak çok zor. TYT'ye bile başlamamışsın, dediğim gibi gene de çalış. Ama bir sene mezuna kalma riskin de var.

Çok teşekkür ederim hocam yardımınız için. Ben yine de dediğiniz gibi çalışacağım ama okula gidiyorum, nasıl bir program yapabilirim? Sizin bildiğiniz bir program varsa söyleyebilir misiniz? Saat 3 gibi evde oluyorum. Bildiğiniz sağlıklı bir program varsa önerin ben her türlü uyarım. Tabii yok ise kendim bir program hazırlarım sıkıntı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
b79fd977d84543eccda54cf3341a3d2d.jpg

Çok teşekkür ederim hocam yardımınız için. Ben yine de dediğiniz gibi çalışacağım ama okula gidiyorum, nasıl bir program yapabilirim? Sizin bildiğiniz bir program varsa söyleyebilir misiniz? Saat 3 gibi evde oluyorum. Bildiğiniz sağlıklı bir program varsa önerin ben her türlü uyarım. Tabii yok ise kendim bir program hazırlarım sıkıntı yok.

Bu aslında çok mantıklı bir program olmasa da siz kitap okuma, 23:00 ve sonrasını da ders ile doldurun.
4'te başlıyor ama siz isterseniz daha önce başlatabilirsiniz.
Bu ayrıntısız bir program ister konu çalışın ister soru çözün ama denilen dersi yapın.
Başarılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı