YKS'ye dershanede mi yoksa evde mi çalışılmalı?

Anladım, o zaman şöyle söyleyeyim. Ben her ders için tüm konuları sıralayıp önemine göre gün ayırıyordum. Örneğin AYT matematik fonksiyonlar konusuna 2 hafta vermiştim. Bu verdiğim gün kotası içerisinde o konuyla ilgili anlatımını beğendiğim bir hocadan ders dinliyordum sonrasında soru bankasından o konuyla ilgili soruları çözüyordum. Yani senkron gitme zorluğu pek yok, eğer izlediğiniz kamp o senenin kampıysa günler uyuşmayabilir ama bir önceki senenin kampını izliyorsanız ki ben öyle yaptım, o zaman senkron sıkıntısı çekmezsiniz. Programı çok incelikli ve ayrıntılı yapmanızı zaten önermiyorum. Aslında gayet kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Tek düşünmeniz gerekenler:

Ben günde kaç saatimi çalışmaya ayırabilirim?

Kaç gün boyunca çalışacağım?

Hangi konuya ne kadar süre ayırmalıyım?

Bu soruları cevaplandırdıktan sonra kolaylıkla programınızı yapabilirsiniz.

Ben her derse 1.5-2 saat arası ayırıyordum günde ve 4 ders yapıyordum. Bir çizelge hazırlayın dijital veya fiziksel. Oradan hem ilerlemenizi takip edersiniz hem de sizi programda tutar. Haftalık denemeler de yaparsınız, branş denemeleri. Güzel şekilde ilerlersiniz.

10.sınıfın yazındayım şu an ve 11.sınıf olarak başlayacağım yani 2 senem var şu an benim olduğum durumda olup çalışmaya başlıyor olsaydınız ne yapardınız 2 kere mezuna bırakmış biri olarak. Tam zamanında mıyım bir şeyleri erken fark etmiş miyim sizce 2 yılda say ilk 5K yapabilir miyim sizce yeterli vaktim var mı?

Son düzenleme:
10.sınıfın yazındayım şu an ve 11.sınıf olarak başlayacağım yani 2 senem var şu an benim olduğum durumda olup çalışmaya başlıyor olsaydınız ne yapardınız 2 kere mezuna bırakmış biri olarak tam zamanında mıyım bir şeyleri erken fark etmiş miyim sizce 2 yılda say ilk 5K yapabilir miyim sizce yeterli vaktim var mı?
Kesinlikle çok iyi bir noktada fark etmişsiniz ve aksiyon alıyorsunuz. O bakımdan şanslısınız ve dediğinize gelirsek, düzenli çalıştıktan ve emek verdikten sonra 5K yapamamanız için hiçbir sebep yok. Ancak şu çok önemli: 5K sıralama yapmak konusundaki birincil motivasyonunuza ne kadar bağlısınız ne kadar isteklisiniz? Eğer hedefinizde kararlı ve hevesliyseniz gerçekten bu sıralamayı elde etmek için üstün bir çabaya veya zekaya hiç ihtiyacınız yok. İstikrarı bozmadan düzgünce çalıştıktan sonra cidden olur bu iş. Bana hep inanılmaz zor gelirdi o tür sıralamalar yapmak ama uzun zamandır içinde olup uğraşınca gerçekçi ve ulaşılabilir olduğunu anlıyorsun.
Ama şunu söyleyeyim gerçekten zor olacak. Bir çok fedakarlık yapmanızı gerektirecek.

Dediğim gibi şimdiden bunu düşündüğünüz için çok şanslısınız. Umarım hedefinize ulaşırsınız.

Sağlam bir rehberle evde kendin çalışarak her türlü yaparsın. Dershaneler boş. YouTubeda tonla hoca var senin anlayacağın dilden anlatan da tonla hoca bulursun her derste. İyi bir koç bul süreci, planlamayı iyi yönetecek biri olsun. Psikolojik sürecinde de yardımcı olur. Gerisi kolay.

Sağlam bir rehberle evde kendin çalışarak her türlü yaparsın. Dershaneler boş. YouTube'da tonla hoca var senin anlayacağın dilden anlatan da tonla hoca bulursun her derste. İyi bir koç bul süreci, planlamayı iyi yönetecek biri olsun. Psikolojik sürecinde de yardımcı olur. Gerisi kolay.

Tamamdır teşekkür ederim bende zaten evden çalışmayı düşünüyordum ancak bir anda acaba mı dedim dershane için babama da bu konuyu açtım parasını dert etme gitmek istiyorsan seç istediğini gönderelim dedi ve kararsız kaldım 345 allstar alayım diye düşünüyorum ama onun yaptığı her şey YouTube'da mevcut zaten ve 27.5k ya çok güzel kaynaklar alabilirim biraz göz boyama gibi geldi 60 kaynak işi sanırım ev + YouTube kombosu ile devam edeceğim koçluk olarak biraz düşünmem lazım o konu üzerinde. Kafamda ev + YouTube kombosu ile çalışmak ve yakınımdaki bir dershane ile (ulaşım sorunu çekmemek adına) denemelerine dışarıdan katılım sağlamak istediğimi söyleyeceğim belki koçluk yerine ek bir ücret ile dershanenin rehberlik servisinden yararlanmayı talep edebilirim bu sayede deneme analizim ve programım da orada yapılır ayrıca sık sık deneme ile ilerleyişimi görür ve kendimi denerim bu şekilde düşündüm yorumunuz nedir? Sağlam bir hedefim var Hacettepe Diş ve hedefimi sayısal ilk 5000 olarak koyuyorum ve başaracağım konusunda da inançlıyım çünkü kendimi tanıyorum.

Tamamdır teşekkür ederim bende zaten evden çalışmayı düşünüyordum ancak bir anda acaba mı dedim dershane için babama da bu konuyu açtım parasını dert etme gitmek istiyorsan seç istediğini gönderelim dedi ve kararsız kaldım 345 allstar alayım diye düşünüyorum ama onun yaptığı her şey YouTube'da mevcut zaten ve 27.5k ya çok güzel kaynaklar alabilirim biraz göz boyama gibi geldi 60 kaynak işi sanırım ev + YouTube kombosu ile devam edeceğim koçluk olarak biraz düşünmem lazım o konu üzerinde. Kafamda ev + YouTube kombosu ile çalışmak ve yakınımdaki bir dershane ile (ulaşım sorunu çekmemek adına) denemelerine dışarıdan katılım sağlamak istediğimi söyleyeceğim belki koçluk yerine ek bir ücret ile dershanenin rehberlik servisinden yararlanmayı talep edebilirim bu sayede deneme analizim ve programım da orada yapılır ayrıca sık sık deneme ile ilerleyişimi görür ve kendimi denerim bu şekilde düşündüm yorumunuz nedir? Sağlam bir hedefim var Hacettepe Diş ve hedefimi sayısal ilk 5000 olarak koyuyorum ve başaracağım konusunda da inançlıyım çünkü kendimi tanıyorum.
Öyle de olabilir iyi düşmüşsünüz . Ama dershanelerin
rehberliği genelde yetersiz oluyor. Bir de kendi öğrencileri olduğu
için çok alakadar olacaklarını düşünmüyorum. Onun yerine seni yakından takip edecek bir koçla görüşmen daha iyi olabilir.

Hocam selamlar, evden çalışıp koçluk almak mantıklı. Koçluk platformlarındansa dershanede sevdiğin bir hoca bulursan onla yapmanı da tavsiye ederim. Ya da kendimi tavsiye edeyim. 2 yıldır koçluk yapan bir üniversite öğrencisiyim. Disiplin düzen planlama konusunda güzel destek olurum yüz yüze/ online görüşebiliriz uygun fiyata güzel bir destek almış olursun. Düşünürsen tanışıp konuşmak isterim. Bana buradaki kullanıcı adımla aynı ada sahip ig hesabımdan ya da erencyy@outlook.com dan ulaşabilirsin :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı