PsikopatKoala
Decapat
Daha fazla
Anladım, o zaman şöyle söyleyeyim. Ben her ders için tüm konuları sıralayıp önemine göre gün ayırıyordum. Örneğin AYT matematik fonksiyonlar konusuna 2 hafta vermiştim. Bu verdiğim gün kotası içerisinde o konuyla ilgili anlatımını beğendiğim bir hocadan ders dinliyordum sonrasında soru bankasından o konuyla ilgili soruları çözüyordum. Yani senkron gitme zorluğu pek yok, eğer izlediğiniz kamp o senenin kampıysa günler uyuşmayabilir ama bir önceki senenin kampını izliyorsanız ki ben öyle yaptım, o zaman senkron sıkıntısı çekmezsiniz. Programı çok incelikli ve ayrıntılı yapmanızı zaten önermiyorum. Aslında gayet kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Tek düşünmeniz gerekenler:
Ben günde kaç saatimi çalışmaya ayırabilirim?
Kaç gün boyunca çalışacağım?
Hangi konuya ne kadar süre ayırmalıyım?
Bu soruları cevaplandırdıktan sonra kolaylıkla programınızı yapabilirsiniz.
Ben her derse 1.5-2 saat arası ayırıyordum günde ve 4 ders yapıyordum. Bir çizelge hazırlayın dijital veya fiziksel. Oradan hem ilerlemenizi takip edersiniz hem de sizi programda tutar. Haftalık denemeler de yaparsınız, branş denemeleri. Güzel şekilde ilerlersiniz.
10.sınıfın yazındayım şu an ve 11.sınıf olarak başlayacağım yani 2 senem var şu an benim olduğum durumda olup çalışmaya başlıyor olsaydınız ne yapardınız 2 kere mezuna bırakmış biri olarak. Tam zamanında mıyım bir şeyleri erken fark etmiş miyim sizce 2 yılda say ilk 5K yapabilir miyim sizce yeterli vaktim var mı?
Son düzenleme: