YKS'ye Ne Zaman Çalışmalı?

Rdar

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Bu sene liseye geçeceğim. Gideceğim lise ortalama bir teknik lise. Üniversite için hedeflerim üst seviyede. Ne zaman çalışmaya başlamalıyım? Neler yapmalıyım? Çalışmasam bile 9-10 nasıl geçmeli?

Teknik lisede 11 ve 12. siniflarda AYT odakli dersler yok diye biliyorum. Isiniz cok zor o yuzden. Akademik hedefiniz var ise anadolu lisesine gecin yoksa eger mesleginize odaklanin.

Calismaya 10. sinif yaz doneminde baslarsan eger derece yapabilirsin ama dersleri bireysel gormeyisin sorun yaratabilir sana.

9-10 günü gününe çalışma ile halledilir. 10. sınıftan 11e geçerken 9 ve 10u tekrar edersin. 11'de de günü gününe çalışırsın, 11'in yazında TYT ve 11. sınıf için alan denemeleri çözersin. 12'ye geçince okuldan gelince bir TYT patlatırsın mola verip ardından 12. sınıf alan denemesi. 12'nin kış tatilinde sabah TYT akşam 11. sınıf testleri ve 12. sınıfın 1. dönemini tekrar edersin. (Teknik lise olduğundan dolayı YouTube ve diğer kaynaklardan ekstra çalışmanız lazım)

Anadolu Teknik programındaysanız son sene atölye dersiniz yok. Ama benim tavsiyem girdiğin bölümde uzmanlaşman. Senden tek farkım 5 yıl önde olmam dostum, teknik elektrik mezunuyum şuan üniversite okuyorum ama bırakıp elektrik teknikeri olarak işe başlayacağım. O yüzden atölye derslerini boş geçme.

Hedef büyükse Boğaziçi koç vb 11 de başlanır ortalama bir hedefse 11 yazında başlanır ama OBP çok fazla etkiliyor şu anlık OBP'yi yüksek tut yeter.

Her sınıfta derslerini eksiksiz öğrenmen ve 11.sınıfın tatilinde tekrar yapıp 12.sınıfta sıkı çalışmayla halledebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı