YKS'ye şimdiden çalışmalı mıyım?

500.000 sıralama yapıp nereye gireceğini düşünüyorsun arkadaşın veya okuduğu bölümün ona katkısının ne olacağını düşünüyorsun?

Ya yok salladın mı ilk 1M içindesin zaten çalışırsan zorlarsın anlamında.
 
kardeşim son 2 sene işin zorlaşacak konular binecek son seneye kalmaya çalışırsan çok iyi değilsen hüsran olabilir o yüzden 10. sınıf sonu tyt başlayıp yazın 1 tur tyt bitirirsen ve sayısal zekanın da çok iyi olmadığını söylüyorsun özellikçe ea seçersen bayağı rahat edersin bitmiş tyt ile 11. sınıfta ilk 2 seneden sonra bambaşka şeyler göreceksin matematik anlamında özellikle o yüzden 11-12 ayt kısmına kafa rahat girmek için ilk 2 seneyi nispeten biliyor olman avantaj 11 yazında da benim tavsiyem tüm 11 i tekrar etmen bu şekilde 12 ye maksimum konsantre girip 12de de karma bir çalışma stiliyle bilgilerini tazeler girersin sınava ama sınava çalışmaya başlamak için hiç bir zaman erken değil.
 
Yapabildiğine daha çok zaman ayırıp kendini rahatlatmak yerine zorlandığın konulara daha çok zaman ayırmalısın. Kendini de nasıl geliştirmeye çalıştığını merak ediyorum 2 yılın var okulun da sana destek olacaktır ama nasıl zaman bulamadığını anlamıyorum bence bir kontrol et bir şeylere fazla yükleniyorsun. Sadece üniversite sınavına odaklan kafan da rahat olur. Meslek lisesindeyiz, haftada 17 saat ders görüyoruz vesaire tamamıyla bir bahane üniversiteye geçince lisedeki dersler ne kadar basitmiş keşke o derslere dönseydik diyeceksin.
Dijital işler ile uğraşıyorum pandemi döneminde dersleri asıp 1 yıl boyunca kendimi bu alanda geliştirmek için adadım meyvesinide yiyordum. lise döneminde derslerim odaklandım birde nasıl zamanım olsun 10 saat okul okulda ayrı çalışıyorum, 12 1 e kadar hergün anlasamda anlamasamda ders çalışıyorum, Kendi ekonomik özgürlüğümü alana kadar sosyal hayatımı çevreyi ne varsa kapattım sadece ders çalışıp adam akıllı bir memur maaşı almak istiyorum sonrasında kendimi geliştireceğim zaten kaderimde ne varsa istediğim iş olmasınada gerek yok bana adam akıllı orta düzey bir gelir sağlasın yeter ben ondan çalışıyorum, Hiçbirşey yapamazsam askeriyeye gitmek istiyorum, ondada psikolojik tedavimden dolayın askeriyeye gidemeyeceğim. Zaten.

Şu devirde hiçbir şey kolay değil. Önemli olan 100.000 içerisinde sıralama yapabilmek sayısalda ki bazen o bile yeterli olmuyor. Arkadaşın dizini kırıp sabah akşam ders çalışması lazım.
İstediğim bölüm 300 280 bin sıralaması var ortalam 320 350 puanamı denk düşüyor oda 300 binde benim için çok zor çalışmam lazım. işte nasıl yapacağım bilemiyorum
 

Geri
Yukarı