YKS'ye son 1 gün!

Sen görmemişsin ben gördüm. Sen dışarıda askeri ücrete çalışabilirsin veya dışarıda çok deli paralarda kazanabilirsin bunun önemi yok. Memuriyetin kafası farklı sen anlamazsın diye düşünüyorum. Gereken mesajı anladıysa arkadaş sorun yok. Biraz yazmak için yazmışsın.
Memurların vizyonunu anlayamamışım doğru 🤣🤣🤣 Yatabildiğin kadar yat yapabildiğin kadar az iş yap. 🤣

Sen görmemişsin ben gördüm. Sen dışarıda askeri ücrete çalışabilirsin veya dışarıda çok deli paralarda kazanabilirsin bunun önemi yok. Memuriyetin kafası farklı sen anlamazsın diye düşünüyorum. Gereken mesajı anladıysa arkadaş sorun yok. Biraz yazmak için yazmışsın.
Paranın da önemi var, çalışma şartlarının da, hangi mesleği yaptığının da. Sizin zaten bu kafada olmanız problem. Herkes memur olsun, 8-5 çalışsın. İnsanların idealleri olmalı, sevdiği meslekleri yapmalı sevdiği yerlerde olmalı. Bu kadar dar perspektiften bakılmamalı. İnsan dünyaya açılmalı biraz. Memurlar yapamaz demiyorum elbette ama bu kafayla kimse yapamaz.

Vizyonumuz memur olmak mı yani? En iyi okula gidip işsiz kalma diye bir şey kendin istemezsen yok, bu arada ben hiç Boğaziçi mezunu ya da ODTÜ mezunu işsiz görmedim.
Neye nasıl bakarsan sadece o tarafını görürsün, işsiz diplomalı sayısı az değil mavi yaka birçoğu. Örneğin pandemi döneminde özelde çalışan veya serbest meslek sahiplerinin çoğu battı, fakirleşti. Sırtını devlete dayarsan bu tarz sorunlar da çekmezsin, sen evdeyken maaşın yatar, işlerini evde halledersin. Bunun dışında çalışma saatlerin belli, memurluktan dolayı birçok güvenceden faydalanabiliyorsun, izinlerin ve tatil günlerin de belli. Memuriyetin böyle avantajı var.

Bunun dışında tabii memur olup zengin olamazsın, ortalama bir memursan bir de ailen ve ödemen gereken kira varsa Türkiye'nin bu zamlarıyla bir Avrupa ülkesinde 18 yaşında bir gençten rahat yaşayamazsın tabii. Yine de fabrikada veya zengin bir patronun altında çalışmaktan çok daha iyidir, insanlar çırpınıyor memuriyet için; 31 yaşında 2 üniversite mezunu arkadaşım KPSS'den 85 almasına rağmen atanmadı bak, hayat toz pembe değil gerçekten.

Edit: İmla.

Son düzenleme:
Giriyoruz sınava. Türkçenin ilk sorusu şuraya hangi kelime gelmelidir sorusu. Bakıyorsun soruya tam bir balon. 10 saniyede çözüyorsun ve o sorunun verdiği moralle tüm soruların içinden geçiyorsun. Hepimize başarılar

Sınava girecek arkadaşlara başarılar diliyorum. 🙏 Unutmayın ki hiçbir şey yolun sonu değildir ve hayatta her zaman her şey yolunda gitmeyebilir. Yeri geldiğinde tökezlediğiniz zamanlar da olacak ama önemli olan tökezlediğiniz yerden kalkabilmektir. Hayat acımasız ve zalimdir. Zayıf, güçsüz, ağlayanları hayat hiçbir zaman için sevmez. Her zaman için amaçlarınız doğrultuda mücadele verin. 🙏 2023 YKS'ye girecek tüm adaylara başarılar diliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı