Ymacco trojanı nasıl kaldırılır?

amfibijet

Decapat
Bugün bir dosyayı farklı bir yerden indirdiğim için bilgisayara trojan bulaştı, ismi Ymacco. Windows Defender algılıyor ama kaldıramıyor, virüsün konumunu bulamadım. Avast algılamadı, internetten gördüğüme göre Malwarebytes programını kullanıyorlarmış ve şu an iki diskimi de tarıyor ama trojan hala bulunmadı. Ne yapmalıyım şu an, nasıl kaldıracağım?

Sabah baktığımda sadece 2 tane dosya çıktı, ikisi de az zararlı bir dosyaymış trojanla alakası yok. Yeniden başlatınca bilgisayarı Windows güvenlik duvarında da gözükmüyor galiba sizin dediğiniz gibi bir bugmuş.
Bir de forumlardan çok anlamıyorum konuyu nasıl kapatıyoruz?

Aynen, bunun sebebi de büyük ihtimal Defender'ın kullanıcıya bile sormadan dosyayı çaaat diye silmesi.

Hocam sizden beklemezdim, Avast veri satar.
Avast'ı sildim zaten, öneriniz var mı?
Kaspersky Free.

Malwarebytes ile Kaspersky Free aynı işlevi mi görüyor yoksa Malwarebytes'ı silip Kaspersky mı yükleyeyim?
İkisi de bambaşka işlere yarıyor .
Malwarebytes sadece Malware temizler.
Kaspersky hem malware hem virüs temizler.
İkisi de yan yana olsun.
Kaspersky zaten durmadan taratıyor, ayda bir ikisini birden sırayla kullanarak tarat, çiçek gibi olur vesselam.

Bu programlar çok yavaşlama kasma vs. yapar mı? Bir de Kaspersky neden Malwarebytes'ı silmemi istiyor?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…