Yönetim bilişim sistemleri bölümü tercih edilir mi?

Yönetim bilişim sistemleri bölümünü tercih etmeyi düşünüyorum. Bu bölümü okuyan veya bu bölüm hakkında bilgi sahibi olan abilerim, ablalarım bölümü anlatırlarsa sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

YBS güzel bir bölüm, diploması yazılım sektöründe de oldukça etkili, açıköğretimden okumadığın sürece her yerde okuyabileceğin bir bölüm, elbette kendini geliştirmen de çok önemli. İlerleyeceğin alanı iyi belirleyip projeler ile desteklemeni kendini teknik anlamda da geliştirirsen açık öğretim hariç her yerde okunur. Açıköğretimde okunmaz dememin sebebi iş ilanlarında açık öğretim mezunlarını filtreden eliyorlar, o yüzden açık öğretim diploması işlevsiz bir diploma maalesef.

Hayır küçümsemedim. Boğaziçi mezunları ile yapılan bir röportajda yeni mezunların asgari ücrete yakın çalıştıklarını gördüm. O yüzden böyle yazdım. Tabii ki başarılı olanlar da vardır.

Yazılım sektöründe zaten böyle bir durum var, yeni mezun bir yazılımcı 1.5 asgari ücret, eğer iyi kurumsal bir firmada başladıysa 2-2.5 asgari ücrete işe başlar. Ancak yazılım sektörünün en iyi yanı, tecrübe arttıkça maaşların da ciddi oranda yükselmesidir. Yazılım sektöründe güzel paraları 3 yıl üstü tecrübede kazanmaya başlarsınız.

Zamanında çok araştırdım, asla önerilen bir bölüm değil. Hele bir de boun, koç gibi yerlerde okumuyorsan.

Dediğinizle hiçbir alakası yok. YBS diploması yazılım sektöründe özellikle de analistlik pozisyonlarında oldukça işe yarayan bir bölüm. Ayrıca teknik bir bölüm, işe alımlarda okuduğun üniversitenin isminden ziyade edindiğin teknik bilgin, yaptığın projeler öne çıkar. Kendini geliştiren YBS uzmanına nerede okursa okusun iş imkanı var.
 

Geri
Yukarı