Yoklama kaçağı üniversiteye kayıt yaptırabilir mi?

Hakkında hayırlısı olsun biz de senin izinden geliyoruz ama seneye en kötü ne olursa olsun gitmeyi düşünüyorum ea kasacam bu sene hukuk vs.sayısal ea arasında kalmıştım bu sene saçmasapan birşey oldu
Ben de sayısalım iyi bir lise dönemim olmadı fen lisesi mezunuyum.Vallahi ben de koc istiyorum. boun bilkent🥺🥺🥺 2023 de ins yaparım.Cevre baskısından izole edin sonucta daha 21 yasındayız. Sakin olun yolunuza bakın. Ben öyle yapıyorum aileme karsıda.Sabır ve metanet önemli.
 
Aynı durumdayım. Son durum nedir şimdi tercih yapmazsak bir sorun olmuyor değil mi? 2001 doğumlular 2024 e kadar yoklama kaçağı sayılmıyor.
 
Hocam son durum nedir?
Benim de sizle aynı durumdaydım. Maalesef tercih yapmıştım bunu okuduktan sonra iptal edeyim dedim iptal olmuyormuş tercihler. Maalesef gitti OBP'nin yarısı.
İnanılmaz moralim bozuldu ya.
Hocam keşke sorsaydınız ya tercihler bitmeden. Bizim sorunumuz çözüldü. İl merkezi askerlik şubesini aramıştım 2 Ocak'ta hemen yoklama kaçağı olmuyorsun dedi bana. O yılın sonuna kadar yani 31 Aralık tarihine kadar yoklamaya tabiisin dedi bana. Buradaki askerlik şubesine tekrar sordum bana ilk başta yoklama kaçağı olursun falan dedi yoklama yaptırman lazım dedi. Ben de Milli Savunma Bakanlığı sitesinden almış olduğum yazıyı (Yoklamanın bittiği tarih ile 31 Aralık tarihleri arasında yoklamaya tabii olarak işlem yaptırırlar.) okuduktan sonra düşündü doğru dedi yoklama kaçağı olmazsın dedi. 1 günden kurtarıyorsun 1 günden dedi. Yoklama yaptırmama gerek yok mu yani dedim gerek yok dedi. Hatta bana dedi ki ilk başta yoklama yaptırman gerekiyor dediğinde yoklamanı yaptırıp Kasım ayını tercih edebilirsin demişti. Bu en kötü ihtimali yani tercih yapmak zorunda değilsin demek istedi. Yoklama yaptırıp (Yoklama kaçağı olmadan önce) Kasım ayını tercih edersen Haziran'da sınavı kazanırsın Eylül gibi kayıtlar başlar kazandığın takdirde her türlü yine tecil olur. Ama dediğim gibi buna gerek kalmadı yoklama yaptırmama bile gerek kalmadı artık.
 
Son düzenleme:
Hocam keşke sorsaydınız ya tercihler bitmeden. Bizim sorunumuz çözüldü. İl merkezi askerlik şubesini aramıştım 2 Ocak'ta hemen yoklama kaçağı olmuyorsun dedi bana. O yılın sonuna kadar yani 31 Aralık tarihine kadar yoklamaya tabiisin dedi bana. Buradaki askerlik şubesine tekrar sordum bana ilk başta yoklama kaçağı olursun falan dedi yoklama yaptırman lazım dedi. Ben de milli savunma bakanlığı sitesinden almış olduğum yazıyı (yoklamanın bittiği tarih ile 31 Aralık tarihleri arasında yoklamaya tabii olarak işlem yaptırırlar.) Okuduktan sonra düşündü doğru dedi yoklama kaçağı olmazsın dedi. 1 günden kurtarıyorsun 1 günden dedi. Yoklama yaptırmama gerek yok mu yani dedim gerek yok dedi. Hatta bana dedi ki ilk başta yoklama yaptırman gerekiyor dediğinde yoklamanı yaptırıp kasım ayını tercih edebilirsin demişti. Bu en kötü ihtimali yani tercih yapmak zorunda değilsin demek istedi. Yoklama yaptırıp (yoklama kaçağı olmadan önce) Kasım ayını tercih edersen Haziran'da sınavı kazanırsın eylül gibi kayıtlar başlar kazandığın takdirde her türlü yine tecil olur. Ama dediğim gibi buna gerek kalmadı yoklama yaptırmama bile gerek kalmadı artık.

Ben sorduğumda adam bana kayıt olamazsın dedi. Boş insanları alıp oraya koyuyorlar. 0 bilgi ile. Ne diyeyim artık maalesef gitti OBP.
 
Ben sorduğumda adam bana kayıt olamazsın dedi. Boş insanları alıp oraya koyuyorlar. 0 bilgi ile. Ne diyeyim artık maalesef gitti OBP.
Hocam sormayın ya bizim buradaki şubedeki kadın memurda bir halt bilmiyor ben söylemesem beni yanlış yönlendirecekti. İl merkezini aradım bana böyle dediler diye anlatıyorum yalandır diyor :).
 
Hocam keşke sorsaydınız ya tercihler bitmeden. Bizim sorunumuz çözüldü. İl merkezi askerlik şubesini aramıştım 2 Ocak'ta hemen yoklama kaçağı olmuyorsun dedi bana. O yılın sonuna kadar yani 31 Aralık tarihine kadar yoklamaya tabiisin dedi bana. Buradaki askerlik şubesine tekrar sordum bana ilk başta yoklama kaçağı olursun falan dedi yoklama yaptırman lazım dedi. Ben de Milli Savunma Bakanlığı sitesinden almış olduğum yazıyı (Yoklamanın bittiği tarih ile 31 Aralık tarihleri arasında yoklamaya tabii olarak işlem yaptırırlar.) Okuduktan sonra düşündü doğru dedi yoklama kaçağı olmazsın dedi. 1 günden kurtarıyorsun 1 günden dedi. Yoklama yaptırmama gerek yok mu yani dedim gerek yok dedi. Hatta bana dedi ki ilk başta yoklama yaptırman gerekiyor dediğinde yoklamanı yaptırıp kasım ayını tercih edebilirsin demişti. Bu en kötü ihtimali yani tercih yapmak zorunda değilsin demek istedi. Yoklama yaptırıp (Yoklama kaçağı olmadan önce) Kasım ayını tercih edersen Haziran'da sınavı kazanırsın eylül gibi kayıtlar başlar kazandığın takdirde her türlü yine tecil olur. Ama dediğim gibi buna gerek kalmadı yoklama yaptırmama bile gerek kalmadı artık.

Hocam bundan kesin eminiz değil mi ben de düşünüp duruyorum bir arayıp soracağım yine de çok strese soktu beni durum yerleşemediğim için aralık 2023'e kadar üniversiteye yazılsam sorun çıkmaz değil mi yani bir ufak aydınlatırsan sevinirim.
 
Hocam bundan kesin eminiz değil mi ben de düşünüp duruyorum bir arayıp soracağım yine de çok strese soktu beni durum yerleşemediğim için aralık 2023'e kadar üniversiteye yazılsam sorun çıkmaz değil mi yani bir ufak aydınlatırsan sevinirim.
Hocam siz yine de arayın. Yoklama kaçağı olmadan kayıt olursan ertelenir.
 

Geri
Yukarı