Yorgunluğu Üstümden Nasıl Atabilirim?

ismet hakan

Kilopat
Katılım
17 Nisan 2014
Mesajlar
1.001
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Mimarlık öğrencisi - Tasarımcı
Merhaba arkadaşlar. Okulun ilk döneminde derslerime çok bağlıydım, hep tekrar yapardım. Sıkılmak yerine bundan zevk alırdım. Hedeflerim vardı, şu anda hedeflerim aynı fakat, eskisi kadar istekli değilim. Bir sıkkınlık var üzerimde, bunalmışlık var sanki biraz. Fiziksel bakımdan açıklamam gerekirse, samimi söylüyorum sanki vücuduma hava basmışlarda patlıcak gibiyim basınç altında gibi hissediyorum kendimi :D Bu arada 11. sınıf'a gidiyorum. Öte yandan dersime her çalışmadığım zaman kendimden utanıyorum, kendime hakaret ediyorum ve çok üzülüyorum. Abilerim, büyüklerim, kardeşlerim bir önerisi olan varsa lütfen yazsın. Yazacağınız her cümle benim için çok önemli. İlla ki tecrübeli olan abimiz vardır. Şimdiden teşekkürler. Yazım hatam varsa mazur gör moderatör bey, ceza yersem gerçekten derdime çare bulamam.
 
Lise 1. sınıftayım ve aynı dertten muzdaribim. Fakat biraz daha farklı, kendimi hiç ders çalışırken hatırlamıyorum diyebilirim. Çalışmıyorum, çalışmak istemiyorum fakat çalışmam gerek. Kafamı kitaba koyduğumda ne kadar uğraşırsam uğraşayım derse konsantre olamıyorum.
 
Lise 1. sınıftayım ve aynı dertten muzdaribim. Fakat biraz daha farklı, kendimi hiç ders çalışırken hatırlamıyorum diyebilirim. Çalışmıyorum, çalışmak istemiyorum fakat çalışmam gerek. Kafamı kitaba koyduğumda ne kadar uğraşırsam uğraşayım derse konsantre olamıyorum.
Ben çalışmaktan sıkılmıyorum'da, bir türlü çalışmaya başlayamıyorum sorun orda birde. Konuyu takip et dostum senin'de işine yarayacak şeyler çıkar umarım.
 
28 yaşında bir abiniz olarak söylüyorum. Bende sizler gibiydim ve bana akıl verenlere hep sen neden birşey olamadında bana akıl veriyorsun diye yargılardım. Yinede bir tavsiye istiyorsanız çevrenizdeki hali vakti iyi insanların yaşamlarını gözlemleyin ve birde okumayan insanların çok pişman olursunuz neden niçin şimdi çalışıyorum çalışmak zorundamıyım diye kendinizi sıkmayın geleceğinizi düşünün 1 milyar maaş almak var 10 milyar maaş almak var. Şansınız varken kullanın bunu gençler. Ben havalimanında çalışıyorum 2 milyar maaş alıyorum kaptanlarla hosteslerle içiçeyim ama bir kaptan pilotun maaşı 25 milyara yakın benim 1 senede alamadığım parayı şansları ve kaderleri yaver gitmiş insanlar 1 ayda alıyor basit bir örnek vereyim size :)
 
Değerli abim bana verilen tavsiyelere göre eğer çalışmaktan sıkılırsan çalışma yerini , çalışma odanı ve ya çalışma şeklini değiştirebilirsin derlerdi. Ne kadar doğru bilemiyorum. Umarım yardımcı olmuşumdur.
 
Bazı dönemlerde çalışmaktan ve derslerden bunalman çok doğal bunu seneye üniversiteye hazırlanırken daha çok yaşayacaksın, her zaman keyif alman çok zor ama sıkıldığın için bırakmak olmaz inatla çalışmalısın.

Böyle durumlarda çalışma süreni parçalara ayırabilirsin örneğin 1 saat çalışıp 20 dk. dinlenmek yerine 30 dk. çalışıp 10 dk. dinlenir sonra bir 30 dk. daha çalışırsın.
Ortam değiştirmek ya da yeni bir çalışma stili geliştirmek de işe yarayabilir.
 
Gerçekten beni es geçmeyip yazdığınız için teşekkür ediyorum. Ve değerlendirmeye çalışıyorum. Herkesin önerisine açığım.
 
Yaşla alakalı bir durum. İlk olarak Aşk ve sevgili aramaktan vazgeç eğer gerçekten içinde ders çalışıp bir yerlere gelmek varsa. Bana yok ilgilenmiyorum deme eğer diyeceksen. İkinci olarak arkadaş ortamını değiştir. Çok ders çalışıyorsan planlı çalışmaya geç. Bunları yaparsan büyük oranda istediğin olur. Ek olarak dinlenme ve uyku düzenini iyi ayarla.
 
Aslında hayatınızda çalışma işini bir tek bu dönem değil de ölene kadar yapacağınızı anlarsanız işiniz daha da kolaylaşır. Hayatınızın hiçbir saniyesini yatıp tembellik etmek için kullanmayın. Zaten etraflıca düşünürseniz hayatınızda boş geçirecek vaktinizin olmadığını ve isteklerinizin hepsini yapamadan dünyadan göçeceğinizi anlarsınız. Tabi ki dinleneceksiniz, eğleneceksiniz. Ancak hayatınızı bir denge içerisinde yaşamalısınız ki ölmeye yakınken "keşke şunu da yapaydım, buraya da gideydim" demeyin. Yani eğlenceyi, dinlenmeyi ve çalışmayı asla bırakmayın. Zaten insanın yaşaması için gerekli olan temel şeyler düzenli uyku, beslenme, iş ve eğlencedir.

Çalışırken bunu amaçlarsanız daha kolay çalışırsınız. Ben de ilk başlarda çalışmazdım. Ama kendime sınır koydum. Her gün 1 saat veya 2 saat çalışılacak. Başka çaresi yok, dedim kendime. Yaklaşık 6 ay boyunca devam ettirdim ve şimdi ne zaman ders çalışmak zorundaysam, hemen masa başına gider 4 saat aralıksız çalışabilirim. Eskiden hiç yapamazdım. Buna ilk başlarda düzenli çalışarak başladım. Tabi sonralarda düzen bozuldu ama çalıştığım zaman verimli çalışıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı