Yoruldum ve hayatta amacım yok

Namaz kılmaya başlayayım diyorum, dediğimle kalıyorum. Ders çalışmaya başlayayım diyorum, dediğimle kalıyorum. Arkadaş ortamım yok. Karşı cinsle diyalog bile kuramıyorum. Bomboşum. Sadece oyun oynuyorum. Annemle babamla dertleşen birisi de değilim. İçimden gelmiyor. Öyle kapanıp kaldım. Çok yoruldum. Sıkıldım. Üniversite sınavına 1 yıl kaldı. Bilmiyorum.
11.sınıf mısın? Okula gidiyor musun?
 
Öz güvenim yeterli değil hocam kendimi gösteremedim. Yoksa GS altyapısında oynamak için ömrümden 10 yıl verirdim yeteneğim de vardı ama ön plana çıkaramıyordum kendimi. Hep sessiz sakindim. Zaten ne varsa hep bu huyum yüzünden oluyor.

Genel olarak işlerde ki sorunlarınız öz güven ve motivasyon kaybıysa rezil olmaktan çekinmeyin, öne atılın hocam. Böyle böyle bunu yenebilirsiniz. Motivasyon kaybına da şöyle bir tavsiyem olacak mesela ders çalıştığınızda kendinize yatırım yapıyorsunuz ve güzel bir bölüm kazandığınızı düşünün, bir bölüm hedefleyin ve o bölümü inceleyin. Bölümün güzel yönlerini görmek sizi heyecanlandırır, ayrıca hedeflediğiniz üniversitenin güzel yönlerini görmek de sizi heyecanlandırır. Ben bunu yapıyordum ve anlık motivasyon geliyordu gerisi disiplin işi hocam. Motivasyonla başlarsınız, disiplinle devam ettirirsiniz. Kendinize inanın, diğer gördüğünüz insanlardan farkınız yok rezil olmaktan çekinmeyin ve korkmayın. + olarak hedeflediğiniz üniversiteyi ve bölümün fotoğrafını odanıza asabilirsiniz. Bu direkt olarak gördüğünüzde ders çalışma isteği getirir sizd
 
Okul ortamın nasıl? Nitelikli bir okulda mısın? Arkadaş çevren nasıl? Ayrıca ders durumun nasıl? Sayısal mısın sözel mi?

Eşit ağırlığım. Matematikte çok kötüyüm felsefe psikoloji yine düşük not aldığım dersler. Edebiyat tarih coğrafya vs. gayet iyi yapıyorum özellikle tarih. Anadolu lisesindeyim ama korona döneminden sonra ortam kalitesi düşüşte olan bir lise. Arkadaş çevrem yok diyebilirim 1 tane samimi olduğum arkadaşım var sınıftaki erkeklerle yine muhabbet ediyorum tabii ki ama karşı cinsle diyalog kuramıyorum.

Muhtemelen bu evreyi herkes bir dönem yaşamıştır. Kendiliğinden geçecek. Ama bir yerden başlaman gerek. Ders çalışmaya başla. Az da olsa başla. Benim gibi sınava 1 ay varken etekleri tutuşmuş olma:(

Teşekkür ederim hocam.

Genel olarak işlerde ki sorunlarınız öz güven ve motivasyon kaybıysa rezil olmaktan çekinmeyin, öne atılın hocam. Böyle böyle bunu yenebilirsiniz. Motivasyon kaybına da şöyle bir tavsiyem olacak mesela ders çalıştığınızda kendinize yatırım yapıyorsunuz ve güzel bir bölüm kazandığınızı düşünün, bir bölüm hedefleyin ve o bölümü inceleyin. Bölümün güzel yönlerini görmek sizi heyecanlandırır, ayrıca hedeflediğiniz üniversitenin güzel yönlerini görmek de sizi heyecanlandırır. Ben bunu yapıyordum ve anlık motivasyon geliyordu gerisi disiplin işi hocam. Motivasyonla başlarsınız, disiplinle devam ettirirsiniz. Kendinize inanın, diğer gördüğünüz insanlardan farkınız yok rezil olmaktan çekinmeyin ve korkmayın. Artı olarak hedeflediğiniz üniversiteyi ve bölümün fotoğrafını odanıza asabilirsiniz. Bu direkt olarak gördüğünüzde ders çalışma isteği getirir sizd.

Hocam teşekkür ederim önce. Yani bende hep öyle düşünüyorum onlarda senin gibi insan neden çekiniyosun falan diyorum kendime ama topluluğun karşısına çıkınca yüreğim ağzıma geliyor heyecandan.
 
Hocam inanır mısınız ben de aynı yaştayım sizinle ve aynı durumdayım hatta ben de Sivas'lıyım :D. Size önerim kendinize yapacak bir şeyler bulun; öğrenecek bir şeyler bulun ve ona yönelin. Dersleriniz konusunda da günde 2-3 saat baksanız yavaş yavaş düzene oturur.
 
Hocam inanır mısınız ben de aynı yaştayım sizinle ve aynı durumdayım hatta ben de Sivas'lıyım :D. Size önerim kendinize yapacak bir şeyler bulun; öğrenecek bir şeyler bulun ve ona yönelin. Dersleriniz konusunda da günde 2-3 saat baksanız yavaş yavaş düzene oturur.

İkimiz de Spider-Man hayranıyız galiba. Ne kadar çok ortak yönümüz var 😁. Deniyorum hocam hayatımı düzene sokmayı olacak herhalde ne diyeyim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı