YouTube hesabı kendi kendine kanallara abone oluyor

Merhabalar. Ben 1 yıl veya 2 yıl önce bir YouTube abone kazanma uygulaması indirmiştim ve bu indirdiğim uygulama doğal olarak benden Google hesap erişimi istedi, ben de verdim. Ondan sonra biraz abone kasmak için yap dediklerini falan yaptım. Sonra olmayınca uygulamayı sildim. Ondan sonra bir anda benim YouTube hesabım kendi kendine bazı yabancı kanallara abone olup videolarını beğenmeye başladı. Ben de 2-3 ay öncesine kadar farkına varmamıştım. Farkında vardığımda yaklaşık 2000-2500 abonelik ve bir sürü beğenili video vardı.

Ben ilk önce daha fazla abone olmasın diye üçüncü taraf uygulama erişimi bölümünden o uygulamanın erişimini kaldırıp şifremi değiştirdim, ondan sonra da bir script sayesinde bütün abone olduğum kanalların aboneliğinden çıkıp kendi istediğim kanallara abone oldum. Ve sonra şifremi bir daha değiştirdim. Ama sonra yine kendi kendine bazı kanallara abone olmaya başladı.

Ben de biraz video izledim ve çözüm araştırdım. Ve birkaç çözüm yolu daha uyguladım. Mesela üçüncü taraf uygulamalardan videoda gördüğüm şekilde YouTube on TV uygulamasının erişimini kaldırdım. Ondan sonra YouTube hesabımla bağlantılı olan bütün şeylerin bağlantısını kestim ama şimdi hala abone oluyor. YouTube'a ulaşmayı denedim ama paralı üyeliklerle ilgili sorun yoksa bize yazamazsınız, YouTube'un yardım bölümünden sıkıntı yaşadığınız başlığa bakın diyorlar. Baktım, İngilizce ve istediğim başlık yok.
Merhaba dostum. Bu tür sorunlar genellikle bedava abone botu attığını iddia eden siteler tarafından yapılır. Şunu bilmeni isterim. Hiç kimse bedava iş yapmaz! İlk başta bunu yaparak hesabını güvene alabilirsin.
1-Kendi kendine abone olan hesabının google hesabına giriş yap.
2-Google hesabınızı yönetin butonuna tıklayarak hesabının profiline gideceksin. (resim 1)
3-Soldaki sekmelerden güvenlik kısmına giriş yap.(resim 2)
açılan sayfada hesabın güvenliği ile alakalı tüm bildirim ve giriş hareketleri bulunur. Genellikle böyle sorunlarda "Son Güvenlik Etkinliği" ve " Hesap Erişimi Olan Google Uygulamaları" adlı bölümlerden hesabını güvene alabilirsin. Tüm uygulamaları yaptıktan sonra şifreni değiştirmeyi unutma. Özellikle 2 adımlı doğrulama bölümünü kullanmanı öneririm. Microsoft Authenticator uygulamasını 2 adımlı doğrulamada kullanmanı şiddetle öneririm! Bugüne kadar Microsoft Authenticator programını saf dışı bırakacak hiçbir kişi veya uygulama görmedim. Bunu uyguladığın zaman geçeceğini düşünüyorum.
 

Dosya Ekleri

  • resim 1.PNG
    resim 1.PNG
    24,1 KB · Görüntüleme: 42
  • resim 2.PNG
    resim 2.PNG
    30 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Merhaba dostum. Bu tür sorunlar genellikle bedava abone botu attığını iddia eden siteler tarafından yapılır. Şunu bilmeni isterim. Hiç kimse bedava iş yapmaz! İlk başta bunu yaparak hesabını güvene alabilirsin.
1-kendi kendine abone olan hesabının Google hesabına giriş yap.
2-Google hesabınızı yönetin butonuna tıklayarak hesabının profiline gideceksin. (resim 1)
3-soldaki sekmelerden güvenlik kısmına giriş yap.(resim 2)
Açılan sayfada hesabın güvenliği ile alakalı tüm bildirim ve giriş hareketleri bulunur. Genellikle böyle sorunlarda "son güvenlik etkinliği" ve " hesap erişimi olan Google uygulamaları" adlı bölümlerden hesabını güvene alabilirsin. Tüm uygulamaları yaptıktan sonra şifreni değiştirmeyi unutma. Özellikle 2 adımlı doğrulama bölümünü kullanmanı öneririm. Microsoft authenticator uygulamasını 2 adımlı doğrulamada kullanmanı şiddetle öneririm! Bugüne kadar Microsoft authenticator programını saf dışı bırakacak hiçbir kişi veya uygulama görmedim. Bunu uyguladığın zaman geçeceğini düşünüyorum.

Öncelikle son etkinliklerde sadece benim yaptığım işlemler var zaten belli bir süre geçen etkinlikler orada görünmüyor ki ben bu olaya 2 yıl önce falan karıştım yani son etkinliklerde bir şey olsa da görünmez ikinci olarak ben üçüncü taraf uygulamalardan zaten o uygulamayı kaldırdım yani orada da yok uygulama ve son olarak 2 adımlı doğrulama olarak daha iyi olduğunu gördüğüm authy programını deneyeceğim ama pek ümitli değilim yine de teşekkürler :D
 

Geri
Yukarı