YouTube Music vs Deezer Hi-Fi

YouTube Music normal kalite de olduğu halde. Deezer Hi-Fi ile aynı sesi vermiş gibi geliyor bana. Bugün 1-2 saat deneyip karar veririm

Deezer Hi-Fi denedim ama hiç fark alamadım kulaklık ta iyi.
Kulaklığınız bluetooth ve maksimum AAC codec desteği sunuyor. FLAC de dinleseniz kablosuz aktarım yüzünden kayıp yaşayacaksınız ve 250 kbps ile sınırlı kalacaksınız. Dolayısıyla iki platformdan ucuz olanı alın gitsin, aradaki farkı anlamak pek mümkün olmaz.

1649794274175.png

Kayıpsız müzik tam anlamıyla ne oluyor?
"Şu an dünyada en popüler kullanılan ses dosyası formatı MP3, formatı olduğu için, FLAC’ın ses kalitesini açıklamaya da bu yoldan çıkmamız doğru bir seçim olacaktır. MP3 kayıplı bir dosya formatıdır. Yani müziğin kalitesi düşürülerek dosyanın boyutu azaltılır. MP3 dosyalarında meydana getirilen sıkıştırmalar; sesin netliğini düşürür, yankıyı saptırır ve gitarların ses kalitesini düşürür. Bu kayıplara karşılık olarak da dosyanın disk üzerinde kaplayacağı boyut azalır.

FLAC ise kayıpsız bir dosya formatıdır. Nasıl ki dosyalarınızı bir ZIP, veya RAR, arşivi içerisine koyup sıkıştırıp, açtığınızda aynı boyuta geri geliyorsa, FLAC için de aynı durum geçerlidir. Yani, FLAC uzantısına sahip dosyalar hem daha kalitelidir hem CD’de daha iyi performans verirken daha az yer kaplayabilirler."

"Şu an dünyada en popüler kullanılan ses dosyası formatı MP3, formatı olduğu için, FLAC'ın ses kalitesini açıklamaya da bu yoldan çıkmamız doğru bir seçim olacaktır. MP3 kayıplı bir dosya formatıdır. Yani müziğin kalitesi düşürülerek dosyanın boyutu azaltılır. MP3 dosyalarında meydana getirilen sıkıştırmalar; sesin netliğini düşürür, yankıyı saptırır ve gitarların ses kalitesini düşürür. Bu kayıplara karşılık olarak da dosyanın disk üzerinde kaplayacağı boyut azalır.

FLAC ise kayıpsız bir dosya formatıdır. Nasıl ki dosyalarınızı bir ZIP, veya RAR, arşivi içerisine koyup sıkıştırıp, açtığınızda aynı boyuta geri geliyorsa, FLAC için de aynı durum geçerlidir. Yani, FLAC uzantısına sahip dosyalar hem daha kalitelidir hem CD'de daha iyi performans verirken daha az yer kaplayabilirler."

Anladım çok teşekkür ederim.

Kulaklığınız bluetooth ve maksimum AAC codec desteği sunuyor. FLAC de dinleseniz kablosuz aktarım yüzünden kayıp yaşayacaksınız ve 250 kbps ile sınırlı kalacaksınız. Dolayısıyla iki platformdan ucuz olanı alın gitsin, aradaki farkı anlamak pek mümkün olmaz.

Eki Görüntüle 1358090
Teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı