Kendim test etmedim. En büyük olayı sanırım kayıpsız müzik sunması. Bunun dışında geliştirilmesi gereken yanları var. Eğer çok iyi bir kulaklığa veya ses sistemine sahipseniz kayıpsız müzik (FLAC) için tercih edilebilir.Tidal müziği ilk defa duydum iyi mi?
Kendim test etmedim. En büyük olayı sanırım kayıpsız müzik sunması. Bunun dışında geliştirilmesi gereken yanları var. Eğer çok iyi bir kulaklığa veya ses sistemine sahipseniz kayıpsız müzik (FLAC) için tercih edilebilir.
Kulaklığınız bluetooth ve maksimum AAC codec desteği sunuyor. FLAC de dinleseniz kablosuz aktarım yüzünden kayıp yaşayacaksınız ve 250 kbps ile sınırlı kalacaksınız. Dolayısıyla iki platformdan ucuz olanı alın gitsin, aradaki farkı anlamak pek mümkün olmaz.Deezer Hi-Fi denedim ama hiç fark alamadım kulaklık ta iyi.
"Şu an dünyada en popüler kullanılan ses dosyası formatı MP3, formatı olduğu için, FLAC’ın ses kalitesini açıklamaya da bu yoldan çıkmamız doğru bir seçim olacaktır. MP3 kayıplı bir dosya formatıdır. Yani müziğin kalitesi düşürülerek dosyanın boyutu azaltılır. MP3 dosyalarında meydana getirilen sıkıştırmalar; sesin netliğini düşürür, yankıyı saptırır ve gitarların ses kalitesini düşürür. Bu kayıplara karşılık olarak da dosyanın disk üzerinde kaplayacağı boyut azalır.Kayıpsız müzik tam anlamıyla ne oluyor?
"Şu an dünyada en popüler kullanılan ses dosyası formatı MP3, formatı olduğu için, FLAC'ın ses kalitesini açıklamaya da bu yoldan çıkmamız doğru bir seçim olacaktır. MP3 kayıplı bir dosya formatıdır. Yani müziğin kalitesi düşürülerek dosyanın boyutu azaltılır. MP3 dosyalarında meydana getirilen sıkıştırmalar; sesin netliğini düşürür, yankıyı saptırır ve gitarların ses kalitesini düşürür. Bu kayıplara karşılık olarak da dosyanın disk üzerinde kaplayacağı boyut azalır.
FLAC ise kayıpsız bir dosya formatıdır. Nasıl ki dosyalarınızı bir ZIP, veya RAR, arşivi içerisine koyup sıkıştırıp, açtığınızda aynı boyuta geri geliyorsa, FLAC için de aynı durum geçerlidir. Yani, FLAC uzantısına sahip dosyalar hem daha kalitelidir hem CD'de daha iyi performans verirken daha az yer kaplayabilirler."
![]()
FLAC Nedir? FLAC Ses Kalitesi ve FLAC Nasıl Açılır?
FLAC Nedir? FLAC Ses Kalitesi ve FLAC Nasıl Açılır?wmaraci.com
TeşekkürlerKulaklığınız bluetooth ve maksimum AAC codec desteği sunuyor. FLAC de dinleseniz kablosuz aktarım yüzünden kayıp yaşayacaksınız ve 250 kbps ile sınırlı kalacaksınız. Dolayısıyla iki platformdan ucuz olanı alın gitsin, aradaki farkı anlamak pek mümkün olmaz.
Eki Görüntüle 1358090
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.