YouTube telif hakları nasıl çalışıyor?

R0ME

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Eğer bilen birileri varsa cevaplarsa çok sevinirim.

Öncelikle güzel şekilde büyüyen bir futbol içerik kanalım var. Transferler, maç önü, maç sonu şeklinde videolar yapıyorum ve yaklaşık 1.5 haftada 1.500 Saat'i geçen izlenme süresi aldı. 200 küsur de abonem var. Kısacası organik şekilde, güzel içeriklerle kanalımı büyütmeye çalışıyorum. İçeriğin kalitesini ve akıcılığını arttırmak için bazı maçların görüntülerini kullanmak istiyorum. Bu görüntüleri örnek vermek gerekirse maçın sesi olmayacak şekilde; 3 saniye olayın girişi, sonrasında o anın görüntüsü sabit bir şekilde kalacak. Sonrasında 5-6 saniyelik kendi konuşmam akabinde de 2-3 saniyelik olayın sonucunu göstermek istiyorum. Daha anlaşılır anlatmam gerekirse tadic top alıyor, tam o an görüntü duruyor ve ben örneğin Tadic'in burada 3 tane opsiyonu var ama o kadraja bile girmeyen Kent'i görüyor diyorum. Sonrasında da tadic topu Kent'e atıyor. Bu şekilde kullanırsam ileride para kazanmasında olumsuz olur mu veya telif yer miyim?

Yine aynı mantıkta bu sefer görüntüyü video olarak değil de ekran görüntüsü tarzında saniye saniye koyarsam telif hakkı veya para kazanma konusunda bir sorun olur mu?

O görüntüyü Premiere Pro vb. video düzenleme programlarında renkleriyle oynayıp kullanırsam yine aynı şekilde para kazanma veya telif hakkında sorun yaratır mı?

Son olarak da arka planda müzik kullanıyorum. Bunların illa telifsiz veya epidemic tarzında uygulamalardan mı almam gerekiyor? Sonuçta müzik öne çıkmıyor sesimin arkasında sadece videonun akıcılığını, dinlenebilirliğini arttırıyor.

Tüm bunlara ek olarak da yüzlerce belki binlerce "skills edit" kanalı var. Onlar nasıl yapıyor da telif yemiyor? Çünkü neredeyse her maçtan, her ligden görüntüleri çok rahat şekilde kullanıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı