YouTube'da ilerlemek mi üniversite okumak mı?

Blackred

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Ben bu sene 2025 YKS'ye girdim ve 900k gibi bir sıralama yaptım. Grafik tasarım alanından ilerlemek vardı içimde fakat sadece İstanbul içi düşündüğüm için açıkta kalma ihtimalim var. Bir yandan da PMYO başvurdum puanım fazlasıyla yetiyor sadece parkur vs geçmek var. Son 2 senedir de YouTube ile ilgileniyorum hatrı sayılır 6K takipçim var videolarım kaliteli Valorant kanalıyım. Bir ikilemde kaldım. Ya üniversite ya PMYO ya da YouTube.
Birisnden birisini seçmem lazım sizin düşünceleriniz nedir?

Arkadaşlar selam. Ben bu sene 2025 YKS'ye girdim ve 900k gibi bir sıralama yaptım. Grafik tasarım alanından ilerlemek vardı içimde fakat sadece İstanbul içi düşündüğüm için açıkta kalma ihtimalim var. Bir yandan da PMYO başvurdum puanım fazlasıyla yetiyor sadece parkur vs geçmek var. Son 2 senedir de YouTube ile ilgileniyorum hatrı sayılır 6K takipçim var videolarım kaliteli Valorant kanalıyım. Bir ikilemde kaldım. Ya üniversite ya PMYO'ya da YouTube.
Birisnden birisini seçmem lazım sizin düşünceleriniz nedir?

YouTube'da büyük bir atılım gerçekleştirmezsen sana ekmek yedirmez pek. Hatrı sayılır kazancın olur. En garanti PMYO olacaktır.

Hacım ben sana direk YouTube'yi söyleyeyim. Şu an Valorant içerik üreticileri çekecek içerik bulamıyor kıtlıkdalar.combat dışındada izlenen zaten yok. Çoğu 2021 2022 dönemindeki YouTuber da zaten bıraktı. Seninde çekecek pek şeyin yok. Büyük ihtimalle thedra benzeri bir kanal olacaksın. O adamın kanalına bak izlenmlerine bak. Ondan daha düşük şekilde izleneceksin. Sen en iyisi PMYO'dan devam et.

İçeriğini geliştirmediğin ve ilgi çekici şeyler üretmediğin sürece YouTube işi biraz zor. Artık yeni kanallara verilen izlenme fırsatları bence azalıyor. Keza Valorant gibi bir oyunun da izlenme kredisi bir yere kadardır diye düşünüyorum. İnsanlar daha çok popüler isimleri izliyor. Tavsiyem şu olur PMYO'yu merkezine koy ancak bir yandan devam edebildiğin kadar YouTube içeriklerine devam et. Eğer işler yolunda giderse ve gelirini arttırmayı başarırsan o zaman seçim yapmayı düşünmen daha mantıklı olabilir.

Hacım ben sana direk YouTube'yi söyleyeyim. Şu an Valorant içerik üreticileri çekecek içerik bulamıyor kıtlıkdalar.combat dışındada izlenen zaten yok. Çoğu 2021 2022 dönemindeki YouTuber da zaten bıraktı. Seninde çekecek pek şeyin yok. Büyük ihtimalle thedra benzeri bir kanal olacaksın. O adamın kanalına bak izlenmlerine bak. Ondan daha düşük şekilde izleneceksin. Sen en iyisi PMYO'dan devam et.
öncelikle değerli vaktini ayırdığın için teşekkür ederim fakat çok aşırı şekilde önyargılısın thedra dediğin kanal kafasına göre raze içerikleri üreten bir kanaldı. Tabikide insanların izlediği şeyleri değilde kendi istediğini üretirsen izlenmezsin. Ben paso yurtdışı içeriklerini uyarlıyorum. Yurtdışında kıtlık yok. İzlenen içerikler bol. o yönden sıkıntım yok. Şuan aktik olarak içerik üreten kanallar aylık 40 70k arası kazanıyor overdosevl , schewesa vs..

öncelikle değerli vaktini ayırdığın için teşekkür ederim fakat çok aşırı şekilde önyargılısın thedra dediğin kanal kafasına göre raze içerikleri üreten bir kanaldı. Tabikide insanların izlediği şeyleri değilde kendi istediğini üretirsen izlenmezsin. Ben paso yurtdışı içeriklerini uyarlıyorum. Yurtdışında kıtlık yok. İzlenen içerikler bol. o yönden sıkıntım yok. Şuan aktik olarak içerik üreten kanallar aylık 40 70k arası kazanıyor overdosevl , schewesa vs..
Hocam tamamda siz bu kanallar değilsinizki meslek bırakıp buna dönesiniz, buradan garanti kazanç sağlayamazken riske girmenizi önermiyorum.

Hocam, sponsorların kölesi olup insanlara ihtiyaçları olmayan ürünleri tanıtıp ve dolaylı olarak almalarına ihtiyaçları varmış gibi göstererek para kazanmaktansa bence çalışıp üniversite okuyup mücadele ederek para kazanmak daha iyi olur.

bu düşünceye girmemin sebebi üni sınavında beklediğim sıralamanın gelmemesiydi. Ünide bomboş bölüm okuyup işsiz kalacağıma üniye ayırdığım süreyi tam zamanlı olarak Youtube a ayırırım daha iyi die düşünüyorum .
bir yandan da sırtım garantide olsun diye PMYO ya başvurdum yüksek ihtimalde sınavlara girmeye hak kazanacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı