Youtuber Olmak İçin Neleri Bilmek Gerekir ?

SameShit

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar. Başlıktan da anlaşılacağı üzere youtuber olmak istiyorum arkadaşlar. Ne, aman sende mi ? gibi soruları duyuyor gibiyim. :) Merak etmeyin oyun sektörü ile ilgili değil. :LOL:

Öncelikle amacımdan bahsetmek istiyorum.

Arkadaşlar bisiklet sporcusuyum, yarı profesyonel bir bisikletim var. Yani hayatım hep bisikletle geçiyor. Okul, iş vs... Hemen hemen her konuda bilgi sahibiyim. Arkadaşlarım da var turlara çıkıyoruz vs ve daha bir sürü şeyler...

Kesinlikle bu işi para kazanmak adına yapmayacağım. Tamamen eğlenmek adına, keyifli videolar yüklemeyi düşünüyorum. İlerde olur da büyürsem tabi ki reklam vs. bunları yapacağım. Sabırlı bir karakterim var zaten.

Demek istediğim bu işe para kazanmak istiyorum diye başlamak gibi bir düşüncem yok. Geniş bir vaktim var açıkcası ve videoları kesinlikle düzenli olarak yüklemeyi düşünüyorum. Daha dur bismillah :D

Bir de şuna değinmek isterim. Çok farklı olacağıma inanıyorum açıkça konuşmak gerekirse. Hani bu herkes oyun vs falanla sürekli konu açar ya, oradan böyle düşündüm ve Türkiye'de bisikletle ilgili kanalların da sayısı oldukça az gibi. Biraz bakındım ne var ne yok diye de.

Kimseye özenmek istemiyorum, tamamen orijinal olacağıma adım gibi eminim '' Büyük konuşma şimdi sende canım '' diyenler... :) Şaka bir yana gerçekten samimiyim ve bunu başaracağım. Konum bisiklet olunca zaten ne kadar özeneyim ki ?

Ekipmanları yaklaşık 1 aya tamamlayacağım. İyice araştırana kadar ve her şey hazır olunca start vereceğim zaten. Belki bu 2 ay olacak, öğrenecek çok şeyim var. Bu arada bana ekipman konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu konuya dayalı neler almam gerekir ? Öğrenci olduğum için çok da bütçem yok Türkiye şartlarında. Aliexpress gibi yurt dışı sitelerden alışveriş yapacağım. Kamera falan araştırdım biraz kendimce işte.

Bu süre içerisinde de kullanmam gereken programları öğreneceğim, işte edit,senkronlama vs. gibi şeyler.. Hangi programları kullanmam gerektiği hakkında da yorumlar bekliyorum.

Kanalın ismini de buldum sanırım. İngilizce yapmayacağım gereksiz ve modası geçmiş sanırım, öyle duydum. Sizce sorun olur mu ?
Kanalın ismini de söylemem mantıksız olur gibi şimdiden. Ama gerçekten farklı ve ilginç bir ilhamla geldi :mutlu: Yardımcı olmak isteyenlere söylerim tabi sorun değil.

Son olarak arkadaşlar, bana biraz şu youtuber alemini bir anlatsanız çok iyi olur.

Nasıl konuşulur, ne gibi konular bilmek lazım, duygusal ve psikolojik açıdan da bilmem gereken çok da bilgi var sanırım. Vlog, intro vs gibi şeyler de mesela...

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Öncelikle sana kaliteli bir GoPro gerekli. Bisiklet videosu olduğu için pek konuşmana gerek yok. Youtube'dan "Billy Perry BMX" kanalına göz atmanı istiyorum. Sony Vegas Pro gibi render programları hakkında bilgi alman çok iyi olur. Videoda bazı yerlerin arkaplanına kısık seste müzik eklemen ayrı bir hava katar. Konuşacaksan da akıcı rahat ve bir o kadar da yavaş konuşmalısın. Youtube video başlıklarını sade ve ilgi çekici yapmalısın. 1080p60FPS kayıtlar yeterince fazla kaliteli videolar ortaya koymanı sağlayacaktır. Intro için videodan 10sn gibi bir kesiti al, bulanıklaştırma işlemi yap ve üzerine kanal ismini koy. Video başladıktan 5-10 saniye sonra koymalısın intronu. Tabiki ilk videonda olmayacak bunlar. Video oluşturdukça anlayacaksın nasıl kaliteli içerik yaratılmasınım gerektiğine.

İçerik Türkçe olacağı için kanal isminde yabancı dil kullanmanın önemi yok.

Özgün ol, hitap edeceğin kitleye göre içerik üret ve benliğini yitirmemek için benzer kanalları fazla takip etme.

Öncelikle sana kaliteli bir GoPro gerekli. Bisiklet videosu olduğu için pek konuşmana gerek yok. Youtube'dan "Billy Perry BMX" kanalına göz atmanı istiyorum. Sony Vegas Pro gibi render programları hakkında bilgi alman çok iyi olur. Videoda bazı yerlerin arkaplanına kısık seste müzik eklemen ayrı bir hava katar. Konuşacaksan da akıcı rahat ve bir o kadar da yavaş konuşmalısın. Youtube video başlıklarını sade ve ilgi çekici yapmalısın. 1080p60FPS kayıtlar yeterince fazla kaliteli videolar ortaya koymanı sağlayacaktır. Intro için videodan 10sn gibi bir kesiti al, bulanıklaştırma işlemi yap ve üzerine kanal ismini koy. Video başladıktan 5-10 saniye sonra koymalısın intronu. Tabiki ilk videonda olmayacak bunlar. Video oluşturdukça anlayacaksın nasıl kaliteli içerik yaratılmasınım gerektiğine.
Cevabın çok teşekkür ederim. Ancak ne yazık ki GoPro kadar bütçem yok inanın ki. Açıkcası çok profesyonel olmayacak öğrenci olduğum için ama orta kalite bir performans yakalarım diye düşünüyorum. Kamera olarak ixoami düşünüyorum, mikrofon, gürültücü önleyici gibi ekipmanlara bakmaya başladım. Benim en büyük sorunum rüzgar sesi olacak. Onun için kaliteli bir şey almak lazım mutlaka sanırım. Programlar hakkında bilgi almaya da başladım. Dediğiniz gibi zaten pek konuşmama gerek yok. İntro vesaire şeyleri de öğrenmeye çalışıyorum. Yavaş yavaş geliştirmek istiyorum kendimi. Sizin dediğiniz gibi ilk videomda tabi ki olmayacak bunlar. Tekrar düşüncelerinizi almak isterim. Kanala da göz atıyorum.

İçerik Türkçe olacağı için kanal isminde yabancı dil kullanmanın önemi yok.

Özgün ol, hitap edeceğin kitleye göre içerik üret ve benliğini yitirmemek için benzer kanalları fazla takip etme.
Teşekkür ederim, özgün olacağıma inanıyorum.

SJCam satın alabilirsin evet. Gürültü önleyici olarak kameranın mikrofon tarafına takılan küçük tüyler var. Onlardan edinebilirsin. Bisiklet videosu olduğu için hergün video atmana gerek yok. Haftada bir at ama 1080p60 olsun mesela. Veya her tura çıktığın gün video oluşturursun akşam render yaparsın sabaha uploadlanır. Video yetiştirmeliyim diye acele etme. Rahat ol ki videoların kaliteli olsun. Her zaman büyük hedefler tut kendine ki büyük hedeflere uygun içerikte videolar oluşturabilesin.

SJCam satın alabilirsin evet. Gürültü önleyici olarak kameranın mikrofon tarafına takılan küçük tüyler var. Onlardan edinebilirsin. Bisiklet videosu olduğu için hergün video atmana gerek yok. Haftada bir at ama 1080p60 olsun mesela. Veya her tura çıktığın gün video oluşturursun akşam render yaparsın sabaha uploadlanır. Video yetiştirmeliyim diye acele etme. Rahat ol ki videoların kaliteli olsun. Her zaman büyük hedefler tut kendine ki büyük hedeflere uygun içerikte videolar oluşturabilesin.
Çok teşekkür ederim. İşin bir de becerisi var haliyle. 3-4 günde bir tura çıkıyorum, bazen tek, bazen arkadaşlar. İlerde teknik kısımlara da girmeyi düşünüyorum. Sizce bir tanışma faslı olarak sesli bir videoya gerek var mı ? Vlog gibi mesela. İlk zamanlarda ne yapacağım daha önemli duruyor. İleriye dönük aklımda çok konu var zaten. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı