Yüksek CPU Sıcaklığı

CarLy John

Centipat
Arkadaşlar, işlemcim i7-4770 bugün sıcaklığı merak ettim, MSI Afterburner yükledim ve CS:GO oynarken işlemcimin 85 90 hata 97 dereceye ye çıktığını gördüm. Hemen CS:GO'yu kapatıp bir şeyler yapmaya çalıştım ama çok bu konuları bilmiyorum. Acaba termal macunmu sürsem PC'yimi temizlesem diye düşündüm. Eskiden böyle derecelerde miydi bilmiyorum. Ne yapmam gerek. Normal kullanırken 40 45 CS:GO gibi bir oyunda bile 85 90 civarı oluyor. Zarar gelecek diye korkuyorum yeni işlemci alacak param yok.

Arkadaşlar, işlemcim i7-4770 bugün sıcaklığı merak ettim, MSI Afterburner yükledim ve CS:GO oynarken işlemcimin 85 90 hata 97 dereceye ye çıktığını gördüm. Hemen CS:GO'yu kapatıp bir şeyler yapmaya çalıştım ama çok bu konuları bilmiyorum. Acaba termal macunmu sürsem PC'yimi temizlesem diye düşündüm. Eskiden böyle derecelerde miydi bilmiyorum. Ne yapmam gerek. Normal kullanırken 40 45 CS:GO gibi bir oyunda bile 85 90 civarı oluyor. Zarar gelecek diye korkuyorum yeni işlemci alacak param yok.

Termal macun yenileyin kasanızın hava akışı iyi olsun.

İşlemcinizin TCase sıcaklığı 72 derece olduğundan dolayı MSI AfterBurner hatalı ölçüm yapıyor olabilir ki bende 20 derece fazla ölçüyor. Sizin işlemciniz 72 derecede thermal throttling yaptığı için 90 dereceye çıkması imkansız. Yine de bu işlemcinizin dayanabileceği en yüksek sıcaklıkta çalıştığı gerçeğini değiştirmeyeceği için termal macun veya soğutmayı yenilemeniz gerekiyor.

İşlemcinizin tcase sıcaklığı 72 derece olduğundan dolayı MSI Afterburner hatalı ölçüm yapıyor olabilir ki bende 20 derece fazla ölçüyor. Sizin işlemciniz 72 derecede thermal throttling yaptığı için 90 dereceye çıkması imkansız. Yine de bu işlemcinizin dayanabileceği en yüksek sıcaklıkta çalıştığı gerçeğini değiştirmeyeceği için termal macun veya soğutmayı yenilemeniz gerekiyor.

Anakartım H81H3-M4 LGA 1150 pin.Uyumlu soğutucu için lga 1150 uyumlu soğutucumu almam gerekiyor?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı