Yüksek fan kullanımı zarar verir mi?

Ekran kartını besleyen şey işlemcidir. O işlemciyle o ekran kartını %100 seviyesinde kullanabilmeniz mümkün değildir. Ayrıca belirtmek isterim ekran kartını yüzde kaç kullandığınızla sıcaklık değerinin pek alakası yok. Yani şöyle düşünün işlemciniz ekran kartınızı %50 kullandırtıyor bu yetmediği için ekran kartı ısınıyor. Rahatlayabilmesi için yüzdelik dilimini arttırması gerekir. Yani %40'ını kullanıp 70 derece alırsan %100 kullanıp 55 derece alabilirsin.

Yani ilk sizden duyuyorum ama şöyle bir örnek verirsek mesela çalışıyorsun tüm gücünle bir işi yaparsanmı daha çok yorulur ve terlersin veya az bir iş yapıp daha mı çok yorulur ve terlersin sıcaklarsın (soruyorum)

Ekran kartını besleyen şey işlemcidir. O işlemciyle o ekran kartını %100 seviyesinde kullanabilmeniz mümkün değildir. Ayrıca belirtmek isterim ekran kartını yüzde kaç kullandığınızla sıcaklık değerinin pek alakası yok. Yani şöyle düşünün işlemciniz ekran kartınızı %50 kullandırtıyor bu yetmediği için ekran kartı ısınıyor. Rahatlayabilmesi için yüzdelik dilimini arttırması gerekir. Yani %40 ını kullanıp 70 derece alırsan %100 kullanıp 55 derece alabilirsin.
Hocam yanlış anlama meraktan soruyorum sarhoş musun.

Yani ilk sizden duyuyorum ama şöyle bir örnek verirsek mesela çalışıyorsun tüm gücünle bir işi yaparsanmı daha çok yorulur ve terlersin veya az bir iş yapıp daha mı çok yorulur ve terlersin sıcaklarsın (soruyorum)
Örneğin büyük bir sistem gerektiren bir oyun oynuyorsun. Bu oyunda işlemcin ekran kartını beslemekte yetersiz kaldığı için ekran kartının %40'ını kullanabiliyorsun. Ekran kartı yetemediği için ısınıyor ve performans kaybı yaşıyorsun. Eğer işlemcin ekran kartını yeteri kadar beslerse rahatlar ve daha çok verim alırsın. Zorlanmadığı zaman yorulmaz. Ekran kartı yetersiz kaldığında yorulur. Yeteri kadar beslenirse rahatlar.

Örneğin büyük bir sistem gerektiren bir oyun oynuyorsun. Bu oyunda işlemcin ekran kartını beslemekte yetersiz kaldığı için ekran kartının %40'ını kullanabiliyorsun. Ekran kartı yetemediği için ısınıyor ve performans kaybı yaşıyorsun. Eğer işlemcin ekran kartını yeteri kadar beslerse rahatlar ve daha çok verim alırsın. Zorlanmadığı zaman yorulmaz. Ekran kartı yetersiz kaldığında yorulur. Yeteri kadar beslenirse rahatlar.
iyide yetersiz kalan işlemci burada, bej anlamadım şimdi

Böyle bir durum yok hocam.
Şuan kullandığım ekran kartının yanında r5 1600 kullanıyordum ekran kartı %30 verimle aynı oyunda 80 dereceleri görüyordu. R7 5800x3d taktım %95'lik verimle 55-60 dereceleri geçmiyor. Sen sarhoş musun acaba?

iyide yetersiz kalan işlemci burada, bej anlamadım şimdi
İşlemci kartı besleyemediği için ekran kartı tam verim sağlamıyor zaten. İşlemciyi yükseltmek en doğrusu olacaktır. Sorun işlemcide.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı