Yüksek FPS ısınma sorunu yaratır mı?

Lucy01

Centipat
Katılım
1 Eylül 2022
Mesajlar
296
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
TOSHİBA Q01ABF050M HDD
Merhaba ben 60 FPS sabit oynuyorum ve FPS yetmemeye başladı. Eğer FPS kilidini kaldırıp 100-120 FPS alırsam laptopum fazla ısınır mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, ısınma yaşanır. Ancak bu bilgisayarınızın donanımına göre de değişir. İyi bir soğutma sisteminiz varsa, 5-10 derecenin artışında şahsen ben bir sorun görmem.
 
Isınır. Isındığı için işlemci hız düşürür. Bu olunca FPS drop olur. Bir ısınıp bir soğuyarak böyle devam eder ve bu süre boyunca oyun zevki diye bir şey kalmaz. Çözüm olarak, internette işlemcinize uygun bir undervolt anlatımı bulursanız deneyebilirsiniz.
 
Isınır. Isındığı için işlemci hız düşürür. Bu olunca FPS düşmesi olur. Bir ısınıp bir soğuyarak böyle devam eder ve bu süre boyunca oyun zevki diye bir şey kalmaz. Çözüm olarak, internette işlemcinize uygun bir undervolt anlatımı bulursanız deneyebilirsiniz.

Eğer soğutması çok kötü değilse ve bakımları yapıldı ise işlemci GHz hızını düşürmez. Aşırı ısınma olduğu zaman otomatikman parçalar limitler kendini. Fan temizliği ve termal macun değişimi yaptıkdan sonra undervolta gerek kalmıyor zaten.

Kısacası parçalar daha çok kullanıldığı için 1 tık daha fazla ısınabilir ancak sorun olacağını sanmıyorum ısı testi yapıp sonuçlaro yaplaşın.
 
60 FPS ve 100 FPS testi yapacağım bakalım kaç derece ısınıyor.

Evet, ısınma yaşanır. Ancak bu bilgisayarınızın donanımına göre de değişir. İyi bir soğutma sisteminiz varsa, 5-10 derecenin artışında şahsen ben bir sorun görmem.

Undervolt ile maksimum 62 derece aldım Valorant'ta.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı