Çözüm Yüksek gecikme ve anlık takılmalar

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Hocam vallahi elinize saglıkta o kadar paraya yeni kasa alınırdı.
Nys sorun çozulmuş emeginize saglık.

Cok ucuza aldım hepsını zaten Ryzen 5500 ve elımdekı RAM'lerı verıp ustune 500 TL koyarak Ryzen 5 5600X Corsair RGB Pro 16 GB 3200 MHz ve Xigmatek Aurora 120mm sıvı sogutucu aldım :) cebımden Max 1.5-2K para cıktı.

En basitinden 5.. Diğer yapılanlar da tartışmaya açık. Örneğin Turbo frekansta sürekli çalışması önerilmiyor. Above 4G decoding ise oynanan oyuna (çoğunda gereksiz) ve sisteme (4 GB üstü ekran kartı 16 GB üstü RAM) göre değişir. ReSize BAR ise ters tepebilen bir özellik.

Hurra diye bunca ayarı yığmak yerine bunu yaparsanız böyle olur ama olmazsa kapatın diye anlatmak daha iyi olurdu.

Above 4G decoding ekran kartına tam erısım ıcın AMD ekran kartlarında yazılımdan dolayı dusuk frekans ve az GPU kullanımı mevcut ondan dolayı açtım re-sıze bar acıp acmamak tamamen sıze kalmıs tabı kı ama ben bu ayarları yaparak kekemelık yanı akıcı olmayan yuksek FPS de bıle 75 Hz ekran gıbı bır hıssıyat veren olaydan kurtuldum bunlar yaptıklarım ve arkadaşlar hangılerı onlara uygunsa onları deneyıp yapabılır sonradan kapatabılır. Önerım 1-3-4-5-9-10-11 adımlarını uygulayıp dıgerlerını yapmayabılırler.

Akıcılık için alttakini deneyin. İnanılmaz etki ediyor.

RX 5700 serisi için ise yukarıdakine ek olarak buradaki VRAM timing ile ilgili ayarlar var onunla oynarsanız inanılmaz derece akıcı bir deneyim elde edebilirsiniz. Bilgisayar tepkimesi oyuna göre en az 2 Kat'a yakın arttı diyebilirim.

RX 5700 serisi için ise yukarıdakine ek olarak buradaki VRAM timing ile ilgili ayarlar var onunla oynarsanız inanılmaz derece akıcı bir deneyim elde edebilirsiniz. Bilgisayar tepkimesi oyuna göre en az 2 Kat'a yakın arttı diyebilirim.

Cok teşekkür ederım bu degerlı bılgıyı bızımle paylastıgınız ıcın. Deneyıp donus yapacagım hemen.

Dc uzerınden ulasır mısınız ? berkediz

Cok teşekkür ederım bu degerlı bılgıyı bızımle paylastıgınız ıcın. Deneyıp donus yapacagım hemen.

DC uzerınden ulasır mısınız? Berkediz

Şu an da PC elimde mevcut değil sehirdisindayim. İkisini de deneyebilirsiniz. İlk attığım rehber de 28, 29, 2A, 26, 16 gibi değerleri deneyeyip oyuna girin ve size uygun olanı seçin her sistemde aynı etki olmuyor tek bir değer yok uygun değeri bulman lazım. İkinci konu ise VRAM zamanlamaları şeklinde bakarsın ona göre düzenleme yapabilirsin konuda her bilgi mevcut

Şu an da PC elimde mevcut değil sehirdisindayim. İkisini de deneyebilirsiniz. İlk attığım rehber de 28, 29, 2a, 26, 16 gibi değerleri deneyeyip oyuna girin ve size uygun olanı seçin her sistemde aynı etki olmuyor tek bir değer yok uygun değeri bulman lazım. İkinci konu ise VRAM zamanlamaları şeklinde bakarsın ona göre düzenleme yapabilirsin konuda her bilgi mevcut.

Dedıklerınızı yaptım bu 28 29 hex degerlerını bende defualt 26 ayarlıydı 29 denedım sımdılık deneyecegım sormak ıstedıgım sımdı 2 bellek cıkıyor bir Micron dıgerı Samsung Micro'na yaptığım tum ıslemlerı tımıngde samsungada yaptım sorun olur mu?

Dedıklerınızı yaptım bu 28 29 hex degerlerını bende defualt 26 ayarlıydı 29 denedım sımdılık deneyecegım sormak ıstedıgım sımdı 2 bellek cıkıyor bir Micron dıgerı Samsung Micro'na yaptığım tum ıslemlerı tımıngde samsungada yaptım sorun olur mu?

Sorun olmaz. Flaslamayı düzgün şekilde yaptıysan akıcılık bir anda hissetmelisin.

Sorun olmaz. Flaslamayı düzgün şekilde yaptıysan akıcılık bir anda hissetmelisin.

Starfield ındırmıstım şu an 100 FPS alıyorum ve bayağı bir akıcı.

Starfield ındırmıstım şu an 100 FPS alıyorum ve bayağı bir akıcı.

FPS dışında hissetmen gerekiyor bu ayarlar FPS çok artırmaz. Mouse ve klavye tepkimeleri çok daha hızlı ve anlık olarak iletiliyor. Biraz abartı olacak ama NVIDIA Reflex gibi düşünebilirsin. Ben çok olumlu sonuçlar aldım. CS:GO veya Valorant tarzı oyunlarda da hissediliyor. FreeSync monitörün varsa yağ gibi kaydığını anlayabiliyorsun oyunda.

FPS dışında hissetmen gerekiyor bu ayarlar FPS çok artırmaz. Mouse ve klavye tepkimeleri çok daha hızlı ve anlık olarak iletiliyor. Biraz abartı olacak ama NVIDIA Reflex gibi düşünebilirsin. Ben çok olumlu sonuçlar aldım. CS:GO veya Valorant tarzı oyunlarda da hissediliyor. FreeSync monitörün varsa yağ gibi kaydığını anlayabiliyorsun oyunda.

FreeSync Premium desteklı monitörüm var Gigabyte G24F-2 superıps panel 180 Hz 1080p mıss gıbı şu an Starfield da tam deneyemedım ama hiçbir kekemelık de yasamadım onca kısı sorun yasarken takılma etme gıbısınden benım yag gıbı Full 70-110 arası FPS'de gıdıp geldı yuksek ayarlar da sasırttı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı