Çözüldü Yüksek grafikli oyun oynarken pc bir anda resetleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zodiiac

Centipat
Daha fazla  
Elden Ring, Ghost of Tsushima, Miles Morales gibi oyunlar oynarken bilgisayar bir anda siyah ekrana geçiyor ve "Display Port bağlantısı yok" dedikten sonra "Display Port" oluyor ve yeniden başlatılıyor. Ekran kartı driver'larım güncel ve işlemci macunumu yeni değiştirdim ve stok soğutucu değil. 30 dakikalık bir stres test yaptığımda ise bir sorunla karşılaşmadım. PSU'm ise 600+80 Watt.
PC özelliklerim: ASUS ROG STRIX GTX 1080Ti - R5 3600 - 16 GB 3200MHz RAM

Çözüm
Yabancı bir kaynakta şöyle bir yazı buldum.
"BIOS'u en son sürüme güncelledim. Görünüşe göre sorunu çözdü… ASUS'un armory yazılımını BIOS güncellemelerini takip etmek için kullanıyordum ama en son güncellemeyi listelememişti. Bu konuda çok fazla uyarı duyduğum için hiç derinlemesine araştırmamıştım. Yüklü olan sürüme baktım ve 2020'den kalma olduğunu gördüm, hayret ettim."
Eğer elinden geliyorsa BIOS'u güncellemeyi dener misin?
Yabancı bir kaynakta şöyle bir yazı buldum.
"BIOS'u en son sürüme güncelledim. Görünüşe göre sorunu çözdü… ASUS'un armory yazılımını BIOS güncellemelerini takip etmek için kullanıyordum ama en son güncellemeyi listelememişti. Bu konuda çok fazla uyarı duyduğum için hiç derinlemesine araştırmamıştım. Yüklü olan sürüme baktım ve 2020'den kalma olduğunu gördüm, hayret ettim."
Eğer elinden geliyorsa BIOS'u güncellemeyi dener misin?

Çözüm
Tabii güncellemeyi isterim benimki de 2022'den kalma bir sürüm olması lazım ama sürümleri nereden yükleyeceğimi bilmiyorum ve BIOS'u açınca nereden ne yapacağımı falan anakartım MSI.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-08 134936.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-08 134936.png
    66,1 KB · Görüntüleme: 19

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı