Yüksek paket alt segment araç mı düşük paket üst segment araç mı?

Katılım
17 Ağustos 2021
Mesajlar
6.579
Makaleler
2
Çözümler
18
Arabalar konusunda şöyle bir ayrım var. Mesela örnek veriyorum Audi Q2 düşük paket 1 milyon 800 bin tl arabam.com verilerine göre. Audi markasına göre daha alt segment olarak kabul edilen Peugeot markasının 408 aracı üst paketi 1 milyon 900 bin.

Siz bu durumda düşük paket iyi anılan bir markayı mı yüksek paket ama biraz alt sınıf olarak adlandırılan markayı mı tercih edersiniz?

Audi Peugeot sadece bir örnek.

Başlığı Yüksek paket alt segment araç mı düşük paket üst segment araç mı olarak düzenler misiniz? Yanlış yazmışım.
 
Bence konfor ve düşük km önemli. Yani yüksek paket alt segment araç daha doyurucu olur düşünsene araba alıyorsun yeterli konforu yok.
 
Arabalar konusunda şöyle bir ayrım var. Mesela örnek veriyorum Audi Q2 düşük paket 1 milyon 800 bin TL arabam.com verilerine göre. Audi markasına göre daha alt segment olarak kabul edilen Peugeot markasının 408 aracı üst paketi 1 milyon 900 bin.

Siz bu durumda düşük paket iyi anılan bir markayı mı yüksek paket ama biraz alt sınıf olarak adlandırılan markayı mı tercih edersiniz?

Audi Peugeot sadece bir örnek.

Başlığı yüksek paket alt segment araç mı düşük paket üst segment araç mı olarak düzenler misiniz? Yanlış yazmışım.

Üst segment düşük paket derim eğer araba almansa çünkü mesela vag grubunda sonradan her parçayı taktırabiliyorsunuz.
 
İlk önce otomobil segmenti bu demek değildir o kısmı düzeltelim.

Segment denilen kavram otomobillerin teknik ve fiziki bakımdan ayrılan sınıflarıdır markalardan bağımsızdır.

Yani Q2 B segmentinde olmasına rağmen 408 C segmenti yani daha yüksek segment bir araçtır.

Soruna gelirsek, bu tamamen fiyat/fayda olarak bakılacak bir konudur. Kimi insan konfor ve donanım odaklı seçim yapar, kimisi de genel kalite daha yüksek olsun ama donanım kısmından feragat ederim der.

Yani özetle neye ihtiyacın olduğuna doğru karar verirsen seçimin ona göre olacaktır. Ben şahsen donanımdan yanayımdır çünkü kullanırım ancak illa sunroof lu araç almak için fazladan dünya para ödeyipte bir kere bile açmayan tanıdıklarım da var 🙂
 

Yeni konular

Geri
Yukarı