Yüksek Ping Sorunu

TechnoNejatTR

Hectopat
Daha fazla  
Bu sorunu neredeyse 1 aydır yaşıyorum ve size son kez soruyorum. Oyuna girdiğimde her şey normal, TR sunucusunda 60 ping civarında gidip geliyor. Ama durup dururken alakasız yerlerde ping 500-1000 arası gidip geliyor. Artık bu sorun yüzünden sözleşme dinlemeyip başka bir internet firmasına geçiş yapacağım. Bu sorundan ziyade çileye dönüşmüş durumda. Bu arada internete 1 buçuk ay önce komşular da bağlanıyordu. Bu yüzden kota aşmıştı. O zamanlar ping bu kadar fazla değildi. 100 arasındaydı. Ama dediğim gibi o yükseldiği gün sabrettim, sabrettim ama sonunda beni çileden çıkardılar. Ben de onları ağdan şifreyi değiştirerek çıkardım. Onların indirme yapıp yapmadığını bilmiyorum ama ben indirme yapmadığıma göre onlar indirip geçmiş olması gerekiyor. Uzun lafın kısası bu durumda ne yapmalıyım? Artık çileden çıkmış durumdayım. Oyunlar oynanıyor ama ping yüksek. Artık oyunlardan soğudum. :lanet: :lanet: :lanet:

İnternetini değiştir. Ttnetliyim yaklaşık 3 aydır cs:go sabit 130 pingle oynuyorum, lol dota 110 civarı. Kaç kere aradım ettim birşey değişmiyor. Modem kaç kere değiştirdim. En iyisi internet firmanı değiştirmek.

İnternetini değiştir. Ttnetliyim yaklaşık 3 aydır cs:go sabit 130 pingle oynuyorum, lol dota 110 civarı. Kaç kere aradım ettim birşey değişmiyor. Modem kaç kere değiştirdim. En iyisi internet firmanı değiştirmek.
Ben şuan aslında firma değiştirmeye kalksam sözleşmeden dolayı 200 TL civarı bir para öderim. Bunun başka bir yolu yok mu. Bu arada ödeme günü gelince düşme ihtimali var mı?

Ben şuan aslında firma değiştirmeye kalksam sözleşmeden dolayı 200 TL civarı bir para öderim. Bunun başka bir yolu yok mu. Bu arada ödeme günü gelince düşme ihtimali var mı?
Sanmıyorum. Ne zaman arasam genel arıza var tarzı şeyler deniyordu. Bi arayın belki genel arıza vardır.

İnternetten kaynaklanan bir problem olmadığını düşünüyorum, sonuçta gelen hız sabittir aslında. İnternete kabloyla bağlanıyorsan kablona bir bakmanı tavsiye ederim yada modem de bi anormallik söz konusu olabilir bende de ara sıra oluyor öyle bazen modem çok fazla çalıştığından bi 10 dakika gücünü kesip dinlendirmeyi de tavsiye ederim anormalliklerin çoğu bizim kullandığımız aparatlarda oluyor genellikle çünkü

İnternetten kaynaklanan bir problem olmadığını düşünüyorum, sonuçta gelen hız sabittir aslında. İnternete kabloyla bağlanıyorsan kablona bir bakmanı tavsiye ederim yada modem de bi anormallik söz konusu olabilir bende de ara sıra oluyor öyle bazen modem çok fazla çalıştığından bi 10 dakika gücünü kesip dinlendirmeyi de tavsiye ederim anormalliklerin çoğu bizim kullandığımız aparatlarda oluyor genellikle çünkü
Bence bu sorun TTnet'in suçu. Hızım sabit gelmiyor zaten. Adil kullanım kotasını aştım 3mbps gelmesi gerekirken bazen 5 bazen de 1'e düşüyor. Modem zaten saatlerce kapalı oluyor (uyuyor oluyorum). Ertesi gün açtığımda hiç kapatmıyorum. 12-1 gibi kapatıyorum. Onun dışında bir anormallik olduğunu sanmıyorum zaten. Bu arada Zyxel kullanıyorum ve saldırı yediğimi de düşünmüyorum. Bundan eminim artık. Ben elimden geleni yaptım. Hiçbir şey derdime derman olmuyor. Şuan sorun hala geçmiş değil. Ama artık ödeme gününü iple çekiyorum. Belki ufak bir ihtimal server bölgem değişir, portum değişir diye. Cevaplarınızı bekliyor olacağım.
Hız testi sonucum

Sanmıyorum. Ne zaman arasam genel arıza var tarzı şeyler deniyordu. Bi arayın belki genel arıza vardır.
Genel arıza olmasına imkan yok diyebilirim. Benim oyunda ve gerçek hayatta olsun çoğu arkadaşım TTnet kullanıyorlar. Hepsine pinglerini(gecikmelerini) soruyorum ve bana verdikleri cevap gayet olumlu. Ben bir TR sunucusunda 150-1000 civarında oynarken onlar minimum 6 maksimum 100 ping(gecikme)'le oynuyorlar. Hatta bazen onların pinginin(gecikmesinin) 1'e kadar indiği bile oluyor. Ne yapacağımı kara kara düşünüyorum. Artık ödeme gününü bekliyorum ama cevaplarınızı da takip ediyor olacağım.

Bende Superonline kullanıyorum. Sabaha karşı saat 4-5 gibi Battlefield 4'te 250 pinge kadar çıkıyor, sunuculardan atılıyorum. Modem, kablo gayet düzgün ancak hiç arayıp görüşmedim.

Bence bu sorun TTnet'in suçu. Hızım sabit gelmiyor zaten. Adil kullanım kotasını aştım 3mbps gelmesi gerekirken bazen 5 bazen de 1'e düşüyor. Modem zaten saatlerce kapalı oluyor (uyuyor oluyorum). Ertesi gün açtığımda hiç kapatmıyorum. 12-1 gibi kapatıyorum. Onun dışında bir anormallik olduğunu sanmıyorum zaten. Bu arada Zyxel kullanıyorum ve saldırı yediğimi de düşünmüyorum. Bundan eminim artık. Ben elimden geleni yaptım. Hiçbir şey derdime derman olmuyor. Şuan sorun hala geçmiş değil. Ama artık ödeme gününü iple çekiyorum. Belki ufak bir ihtimal server bölgem değişir, portum değişir diye. Cevaplarınızı bekliyor olacağım.
Hız testi sonucum

Genel arıza olmasına imkan yok diyebilirim. Benim oyunda ve gerçek hayatta olsun çoğu arkadaşım TTnet kullanıyorlar. Hepsine pinglerini(gecikmelerini) soruyorum ve bana verdikleri cevap gayet olumlu. Ben bir TR sunucusunda 150-1000 civarında oynarken onlar minimum 6 maksimum 100 ping(gecikme)'le oynuyorlar. Hatta bazen onların pinginin(gecikmesinin) 1'e kadar indiği bile oluyor. Ne yapacağımı kara kara düşünüyorum. Artık ödeme gününü bekliyorum ama cevaplarınızı da takip ediyor olacağım.
Hemen hemen her binanın kendi hattı var. Genel arıza varsa sizin binadadır. Ama yoktur yani. Ttnet'le alakalı birşeydir sanırım arayıp günlerce dil dökmeniz gerek.

Bu sorunu neredeyse 1 aydır yaşıyorum ve size son kez soruyorum. Oyuna girdiğimde her şey normal, TR sunucusunda 60 ping civarında gidip geliyor. Ama durup dururken alakasız yerlerde ping 500-1000 arası gidip geliyor. Artık bu sorun yüzünden sözleşme dinlemeyip başka bir internet firmasına geçiş yapacağım. Bu sorundan ziyade çileye dönüşmüş durumda. Bu arada internete 1 buçuk ay önce komşular da bağlanıyordu. Bu yüzden kota aşmıştı. O zamanlar ping bu kadar fazla değildi. 100 arasındaydı. Ama dediğim gibi o yükseldiği gün sabrettim, sabrettim ama sonunda beni çileden çıkardılar. Ben de onları ağdan şifreyi değiştirerek çıkardım. Onların indirme yapıp yapmadığını bilmiyorum ama ben indirme yapmadığıma göre onlar indirip geçmiş olması gerekiyor. Uzun lafın kısası bu durumda ne yapmalıyım? Artık çileden çıkmış durumdayım. Oyunlar oynanıyor ama ping yüksek. Artık oyunlardan soğudum. :lanet: :lanet: :lanet:
Selamlar,

Öncelikle modeme girin ve hat değerlerinizi paylaşın modem size ne kadar verimli olduğunu hattın zaten söyleyecektir. Gürültü seviyesi bağlantı gücü gibi bunlar eğer normalse modemden tek kullanıcı olduğunuza emin olun wifi yi kapatıp Ethernet portundan bağlanarak test yapın. Eğer sonuç olumsuzsa hala pc de görev yöneticisini açın ve ağı bir şey kullanıyor mu kontrol edin.

Genelde böyle arzalar hangi firmaya geçerseniz geçin değişmeyecektir. Superonline biri yada başka bir firmaya geçtiğinizde gene ttnet alt yapısını kullanacaksınız bu ne demek. Demem o ki aldığınız destek telefonu değişecek ama gene sorun eğer binaya gelen hattaysa sabit kalacak ve 1 adım dahi ileri gidemeyeceksiniz.

Türkiyede şuan sadece 3 firma kendi alt yapısını kullanıyor adsl olarak deği. Dikkat edin ADSL ve VDSL TTNET dir. Bunlar Superonline fiber VDSL değil fiber. Uydunet Turksatın bir hizmeti ve TTNET bu 3 kuruluş kendi alt yapılarını kullanır eğer siz Uydunete geçerseniz bölge sorunsuz sa sorunu aşarsınız yada Superonline fibere başka türlü sorunu çözmeye uğraşmalısınız.

Sorun genelde binaya gelen kablolar yada pop noktasına giden hatlarda zayıflıktan oluyor. Bu zayıflık bağlantıyı yavaşlatıyor ve trafiği engelliyor bu durumda pinge yol açıyor. Bunların hiç biri olmasa bile pop noktasına uzaklığınız bile bunu etkiliyor. Demem o ki iyi araştırılmalı sorun bulunmalı ki sorunuz tamamen çözülsün..

Ayrıca aklıma gelmişken telefon kablosuna takılan splinterlar bir süre sonra bozuluyor ve gürültüyü kesemeyecek hale geliyor. Eğer telefon kullanıyorsanız telefonu iptal edip denemenizde yarar var. Splinterın görevi ses ve veriyi birbirinden ayırıp gerekli yere göndermektir. Eğer bunu yapamazsa kopmalar yavaşlamalar ve dalgalanmalara sebebiyet verebilir.

Şuan aklıma gelenler bunlar umarım yararı dokunur ve en kısa sürede bu sorunu aşarsınız.

Kolay Gelsin..

Oyunlar o kadar yüksek bant genişliği istemez. Büyük ihtimal başka birisi sizin internete bağlanıyor bant genişliğinin tamamını kullanınca da ping 1000'i geçiyor. Evinizde başka birisi bağlanmıyorsa Wi-Fi kapamanız en iyi çözüm olacak çünkü sizin internete bağlanmak isteyen her türlü bağlanır. Eğer evinizde interneti kullanan varsa Qos ayarı yapıp önceliği kendine ayarlayarak internet bant genişliğinin %90 üstünü kendinize alın geri kalan %10 ise diğer bağlanan kişilere verin bu sayede ping hatırı sayılır seviyede düşecektir. Kablosuz ağ gücünü modem arayüzünden azaltın gerekiyorsa sinyal veren anteni kapatın bu sayede daha düşük sinyal gücü evin dışına çıkamaz. Eski modemin anteni koptuğu için sadece modemin olduğu odadan bağlanabiliyorduk ve bu özelliği başka türlü yapamazsınız. Evi kurşun plaka ile kaplasanız belki olur. :) Bu dediklerimi yaparsanız internet neredeyse size özel olur başkası bağlandığında tam olarak bağlanamaz. Düşük verimlilikte düşük bant genişliğinde bir şey indiremezler. Hatta Qos ayarında acımasız davranın %99 veya %100 yapın komşulara %1 verin interneti teknik olarak "vermiş" olursunuz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı