Yükseklik korkusu nasıl yenilir?

Ben balkonun demirlik bölümünden sıkıca tutup şınav çeker gibi "ileri, geri" yapardım. Yine biraz var ama yendim. Eskiden bende sizin gibiydim.

Yükseğe çık ve aşağı bak ama seni biri tutsun düşme ancak öyle yenersin.
Hep uçaktan atlamak istemiştim, ailem "Tamam" derse büyük ihtimal atlarım. Korkumu yenmemi sağlar mı? (Evet, birden yükleniyorum ama yıllardır bunu istiyorum.)
Ben balkonun demirlik bölümünden sıkıca tutup şınav çeker gibi "ileri, geri" yapardım. Yine biraz var ama yendim. Eskiden bende sizin gibiydim.
Balkona çıkarsam balkon kopup düşecekmiş gibi geliyor, başka bir şey yapamaz mıyım?

Korkunun kademe kademe üstüne git. Mesela ilk önce sandalye ile başla. Daha sonra yavaş yavaş çıtayı yükselt. Parktaki kaydırak gibi bir şey mesela.

Travma olabilir. Belki daha önce gördüğün bir olay yüzünden korkuyor olabilirsin. Biraz düşün ne zaman başladı bu korku. Belki hangi olayın neden olduğunu hatırlarsan ve bu yüzden korktuğunu fark edersen korkun hafifleyebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı