Yürümek zararlı mı?

Hocam haklısınız benim kalf kasları sanırım üst bacaktan daha güçlü :D zaten benim favorim eşofmandır iş yerinde eşofmanla çalışıyorum diye laf yapıyorlar :D

Annem bu akşam şöyle dedi: Kendini zorlama bugünlerini ararsın dedi. (iş yerinde hep ayaktayım) diye böyle dedi sanırım.

Vücudunuz bir süre sonra bu işleme alışır ben mecburi 1.5 sene civarı her gün yürüyüş yaptım mecbur kendimden örnek vermek zorundayım ilk başta ayağınız çok ağrı çeksede sonradan tamam oluyor her şey benim yürüdüğüm 20km yolu benim çevremden çoğu insan yürüyemiyor alışık değiller çünkü ve bu 20km sonunda ben yorulmuş olmuyorum ama bir eksi var vücut alıştıktan sonra da bırakınca bu sefer 20 değil 5km yürüseniz bile 1 hafta ayak ağrısı çekiyorsunuz.

İnsan bipedal bir canlıdır, bele uygulanan baskı belin ağrımasına sebep olu. Aşırı uzun olmadıkça, ve ağır yük taşınmadığı sürece bir problem olmaz.

Vücudunuz bir süre sonra bu işleme alışır ben mecburi 1.5 sene civarı her gün yürüyüş yaptım mecbur kendimden örnek vermek zorundayım ilk başta ayağınız çok ağrı çeksede sonradan tamam oluyor her şey benim yürüdüğüm 20km yolu benim çevremden çoğu insan yürüyemiyor alışık değiller çünkü ve bu 20km sonunda ben yorulmuş olmuyorum ama bir eksi var vücut alıştıktan sonra da bırakınca bu sefer 20 değil 5km yürüseniz bile 1 hafta ayak ağrısı çekiyorsunuz.
Hocam ağrı yok kendimi bildim bileli hep hızlı yürümüşümdür. :D Bende öyleyim babamla bir yere gideceğiz o arabayla gidiyor ben yürüyeceğim dediğimde insanlar şaşırıyor.

Hocam ağrı yok kendimi bildim bileli hep hızlı yürümüşümdür. :D bende öyleyim babamla bir yere gideceğiz o arabayla gidiyor ben yürüyeceğim dediğimde insanlar şaşırıyor.

Aynı durum bana da oluyor uzak mesafaye yürüyeceğim dediğimde deli muamelesi görüyorum ama halbuki spor yani :D, yani kısaca bu işin zarar yönü sadece alışkanlık olması çok uzun süreler yürüyüp bir anda bırakırsanız bir daha toparlamanız çok zor ben 1.5 yıl yürüyüp diyet yapıp kalflarımı kapı gibi büyütüp 6 ay evde yattıktan sonra 2km yolu zor yürüdüğümü biliyorum dengeyi bozmamak şart tam gaz devam.

Aynı durum bana da oluyor uzak mesafaye yürüyeceğim dediğimde deli muamelesi görüyorum ama halbuki spor yani :D, yani kısaca bu işin zarar yönü sadece alışkanlık olması çok uzun süreler yürüyüp bir anda bırakırsanız bir daha toparlamanız çok zor ben 1.5 yıl yürüyüp diyet yapıp kalflarımı kapı gibi büyütüp 6 ay evde yattıktan sonra 2km yolu zor yürüdüğümü biliyorum dengeyi bozmamak şart tam gaz devam.
Evet hocam deli muamelesini bende görüyorum. Köyde ormana doğru giriyorum ayı, domuz çıkar karşına falan diyorlar. Bakalım onlardan hızlı yürüyor muyum diye öğreneceğiz nasipte varsa :D :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı