Yüzümde kıllanma çok arttı ve cildim çok kötü oldu

Bulut Eker

Decapat
Katılım
14 Ocak 2022
Mesajlar
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz gibi. Yüzüm aşırı tüylenmeye başladı sivilce doluşuyor yavaş yavaş yanaklarım vs çok tüy oldu. Yanaklarım erimiyor sanki tombullaşıyor göz altlarım şiş gibi bir garip oldum. 14 yaşındayım 2023 Temmuz'da 15 olacağım hayırlısıyla. Ergenlikle mi alakalı? Hep böyle mi olacak çünkü aynaya baktıkça yüzümden tiksiniyorum. Saçım çok yağlanmaya başladı günlük duş almak zorunda kalıyorum. Sesim kalınlaşmadı henüz ama cildim çok kötü. Ayrıca kendime bakıyorum sürekli maske yapıyorum saçıma maske Hindistan cevizi yağı uyguluyorum vs. ne zaman sona erecek bunlar? Yüzümdeki yağlar ne zaman eriyecek çene yapım güzel aslında ama yüzüm yağlı ve erimiyor. Jawlinede yapıyorum ama olmuyor. Bir an önce sona ersin kabus gibi sanki.
 
Kıllanma, sivilce ve yağlanma ergenlikle alakalıdır muhtemelen. Hormonların zirveye çıktığı bir dönemdesin ama için rahat edecekse bir doktora görün.
 
Hayırlı olsun ergenliğe giriyorsun. Zamanla tüyler sakala döner. Sivilceler azalır. Saçtaki yağlanma azalır bu süreçte saç dökülmesi yaşayabilirsin. Sivilceleri sakın sıkma elini sürme iz ve çukurlaşma yapabilir. Kullandığın maskelere dikkat et arttırmasın.
 

Geri
Yukarı