Yurt dışı iPhone 15 Pro Max alınır mı?

IMEI kaydı yaptırmadan kullanmak için bir ton muhabbeti var. kapanırsa şöyle uzatıyorsun, çift SIM yapıyorsun vesaire vesaire gibi ama şu an tamamen bir kanun çıkmasına bakar. Açıkçası bir telefon alıp da bunca şeyle uğraşmak da istemem. Yarın öbür gün bir kanun çıksa kimse o telefonu almakta istemez, çünkü açtırma parasını da hesaba katacak herkes. Yani açıkçası IMEI kaydı yaptırmadan yurt dışı telefon alıp kullananlar da biraz cesaret var diyebilirim. Seçim sizin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eski dokunmatik telefon görüşme ihtiycanı kalan sürede görür. Zaten e SIM ile TR cihazı gibi kullanılıyor. Ben 3 tane parası vermek istiyorum diyen varsa kendi takdiridir.

Kaydettirmenin yararı yok gönüllü olarak devletimize bağış yapmak istiyorum derseniz ayrı. İşleri belli olmaz bu arada bir an yurt dışı kullanılmayacak diye karar çıkarsa şaşırmam ama zaten uyguna geliyor telefon zararınız olmaz.

1 tanesi fiziksel SIM onu kullandı diyelim. Sonrasında e SIM e geçmesi lazım. Sonra ne yapacak?
 
IMEI kaydı yaptırmadan kullanmak için bir ton muhabbeti var kapanırsa şöyle uzatıyorsun çift SIM yapıyorsun vesaire vesaire gibi. Ama şu an tamamen bir kanun çıkmasına bakar. Açıkçası bir telefon alıp da bunca şeyle uğraşmakta istemem. Yarın öbür gün bir kanun çıksa kimse o telefonu almakta istemez, çünkü açtırma parasını da hesaba katacak herkes. Yani açıkçası IMEI kaydı yaptırmadan yurt dışı telefon alıp kullananlarda biraz cesaret var diyebilirim. Seçim sizin.

Tabii hocam her an fişi çekebilirler ben 13 bin verip 13 aldım annem 39 verdi 13 aldı tercih meselesi :)

1 tanesi fiziksel SIM onu kullandı diyelim. Sonrasında e SIM e geçmesi lazım. Sonra ne yapacak?

4 ay kapalı duracak sonra açılacak. Ama yeni telefonlar da 2 fiziksel SIM olabiliyor artı e SIM 4+4+4 sene böyle deliksiz tamamlanıyor.
 
4 ay kapalı duracak sonra açılacak. Ama yeni telefonlar da 2 fiziksel SIM olabiliyor artı e SIM 4+4+4 sene böyle deliksiz tamamlanıyor.

E SIM' den tekrar fiziksel SIM işlemi yaptırman lazım. Benim gördüğüm kadarıyla genelde 1 fiziksel 1'e SIM var cihazlarda. 2 fiziksel + e SIM görmedim.
 
Herkes kanun çıkar ortada kalırsınız vs falan demişler. %103 vergi verip buradan almanın asıl hiçbir anlamı yok. 8 ay olan kullanım süresini de azaltmaları artık insan haklarına aykırı durum olur. Ben böyle bir şeyi zannetmiyorum. Ülkemizde işi gereği yurt dışına çıkanlar oluyor vs. her türlü 8 ayın aşağısı çok tepki çeker. Buradaki cihazları teşvik etmek adına buradakiler ben vergi düzenlemesi bekliyorum. %103 olan vergi misal %80 olur.
Sorunuza gelecek olursam alınır diyorum. Bu ayda aldığınızda da ayrıca kapanmadan 2025 Ağustosa kadar kullanma hakkınız var. Son 4 ay iCloud arama yönlendirme ile bir tane 6S, SE1 gibi cihaz alıp ona SIM kartı takıp gelen aramaları ve internet paketinizi yine yurt dışı cihazda kullanabilirsiniz her sene 1 Ocakta 8 ay hakkınız geri geliyor. Hiç bu iCloud muhabbetiyle uğraşmak istemiyorum derseniz gidin 2 tane 15 Pro alın rahatınıza bakın buradaki ile 1 tane almayla aynı paraya geliyor. Zaten oradan 1 tane 15 Pro fiyatı neredeyse bizim buradaki bir IMEI vergi parası. 2 telefonunuz olur kombinine göre kullanırsın daha ne diyeyim her türlü buradan almanın anlamı yok bugün için.
 

Geri
Yukarı