Yurt dışı iPhone almak mantıklı mı?

Ketçaplı cips

Hectopat
Yer
Kocaeli
Evet arkadaşlar 15 Pro Max kullanıyordum ama bugün vefat etti (baraja düştü).
Bende yurt dışı 15 Pro almayı düşünüyorum. Alsam nasıl kullanılır? 4+4'ten sonra nasıl arama yapılabilir? Bunun hakkında detaylı açıklama yapabilir misiniz?

Evet arkadaşlar 15 Pro Max kullanıyordum ama bugün vefat etti (baraja düştü).
Bende yurt dışı 15 Pro almayı düşünüyorum. Alsam nasıl kullanılır? 4+4'ten sonra nasıl arama yapılabilir? Bunun hakkında detaylı açıklama yapabilir misiniz?
Nasıl baraja düştü kayboldu mu kaskosu var mı?

Yilbasinda 4 aylik kullanim sureleri yenileniyor diye biliyorum. Ben Xiaomi kullanıyorum ve yenilendi. IPhone'da nasıl bilmiyorum tabii. Ama mesela nisan Mayıs gibi alinan telefon 8 ay yerine 16 ay kullanilabilir.

Nasıl baraja düştü kayboldu mu kaskosu var mı?

Başınız sağ olsun. Az buz para da değil ya o telefon. Çıkarabiliyorsanız çıkarın.

Barajdan çıkarsaydınız keşke 1 2 gün de olsa suya dayanır.

Yurt dışı alabilirsin ama garantisi Türkiye'de geçmeyebilir ileride bir sorun yaşarsan muhatap bulamazsın.

Konudan bağımsız dalgıç kiralayıp telefonu almanız ve sonrasında güvendiğiniz yerde kontrol ettirmeniz yeni telefondan daha ucuza mal olacaktır.

Yilbasinda 4 aylik kullanim sureleri yenileniyor diye biliyorum. Ben Xiaomi kullanıyorum ve yenilendi. IPhone'da nasıl bilmiyorum tabii. Ama mesela nisan Mayıs gibi alinan telefon 8 ay yerine 16 ay kullanilabilir.

Arkadaşlar herkese cevaplar için teşekkür ederim. Kendi telefonum da yurt dışı ama pasaport kayıtlıydı. Dalgıç tuttuk ama arkadaşın iPhone 13 de düştü o sadece ekran bozuk bir şekilde çıktı. Arkası çatlaktı oradan su aldı galiba. Onu yaptırdık orijinali ile ama benimkini dalgıç maalesef bulamadı. Baraj dediğim de sapanca gölüne düştü.

@Kingsemih hocam sizce yurt dışı 15 Pro alsam kayıt ettirmeden kullansam mantıklı mı? Bir de mesela 4+4 süresi kısalacak veya kalkacak diyorlar doğru mu? Son olarak da kalan 4 ay ne yapabilirim? Yanına iPhone 7 alsam aramaları yine 15 Pro'dan yapabilir miyim?

@Kingsemih hocam sizce yurt dışı 15 Pro alsam kayıt ettirmeden kullansam mantıklı mı? Bir de mesela 4+4 süresi kısalacak veya kalkacak diyorlar doğru mu? Son olarak da kalan 4 ay ne yapabilirim? Yanına iPhone 7 alsam aramaları yine 15 Pro'dan yapabilir miyim?

Öncelikle geçmiş olsun. Evet yapabilirsiniz. Ben aşağıda anlattığım yöntemle kullanmayı gayet mantıklı buluyorum kayıt parası vermek külliyen saçmalık. O sürenin kalkması için çalışmaların başladığına dair ortada haber bile yok, açıklama yok hiçbir şey yok bizim insanlar da haklı olarak devletin daha önceki tutumlarına göre onu endişe ederek söylüyorlar. Kalkmaz o süre bana göre çünkü hep diyorum artık bunun ötesi insan haklarına aykırılık olur buraya işi gereği girenler çıkanlar oluyor vs. Kalksa da parça niyetine satarsın yine satarsın hocam 15 Pro alıyorsun ekranı sadece 20K olan cihaz. Parça niyetine 16-17'ye bile satarsın 30'a aldın zaten öyle bir durum bile olsa. Neyse ben kullanım senaryosunu da yine anlatayım:
Aldıktan sonra her sene 8 ay kullanım hakkınız oluyor. Bu süre her 1 Ocak tarihinde yenileniyor yani 8 ay hakkınız geri veriliyor. Şu an alırsanız 2025 Ağustos tarihine kadar kullanabilirsiniz. Kapandığı zaman eski bir iPhone 6S-SE1 veya 7 alarak SIM kartı ona takarak Apple'ın kendi özelliği olan iCloud arama yönlendirme ile gelen aramalarınızı ve internet paketinizi yeni iPhone'unuzda kullanabilirsiniz. Bu dediğim son dört ay için idare etmelik bir yöntem.
Bu metot hoşunuza gitmezse kayıt ettireyim gibi düşünce oluşursa yine kayıt ettirmeyin buradan saf vergiye 31k para vereceğinize tekrar 2. yurt dışı 15 Pro'nuzu alın. 6 ay birini diğer 6 ay ötekini kullanarak hiç bu son 4 ay muhabbetiyle uğraşmanıza da gerek kalmaz. Gündelik Kombininize göre kullanırsınız. Her türlü kayıt ettirmek mantıksız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı