Merhaba, sizlere kararsız kaldığım bir konu hakkında bahsedeceğim. Arkadaşlar ben 1 ay önce bir telefon almak istiyordum çünkü diğer eski telefonumun anakartı yandı, aceleci olmam gerekti ve Casper VIA A40 orta segment bir Android telefon aldım. Şu anki değeri yaklaşık olarak 9-13 bin lira arasında. Telefon 120 Hz bir telefon vs sosyal medyada falan akan bir telefon gerçekten yerli üretici olan Casper'ı bu konuda çok beğendim. Ama ben kamerası da iyi çeken bir telefon almak istiyorum, bunun kamerası kötü değil ama bana 4K videolar çekebilecek bir telefon lazım. Bunun için de iPhone modelleri mantıklı geliyor. Günlük hayatta bol fotoğraf çeken birisiyim. Baktım da şu anda yurt dışı 11-12 modelleri ucuzlamış bayağı. İkinci el yurt dışı modellerine bakıyorum şu an IPhone'nun. Şu anda birikmiş 4500 liram var; üstüne ekleme yapıyorum her hafta 500-600 TL gibi rakamlarla. Sizce biraz daha biriktirip TR iPhone almak mı mantıklı (ki ancak 12 alabilirim) yoksa yurt dışı iPhone 12-11 almak mı? 8-9 bin lira birisi, ikinci el tabii ki. Diğeri de 20-15 bandında, o da ikinci el. Sıfır almak mantıklı gelmiyor açıkçası. Sizce kendi telefonumu da satıp TR almak mı mantıklı yoksa üstüne biraz daha ekleyip 1-2 aya yurt dışı almak mı mantıklı? Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın. Cevap verip fikirlerinizi belirtirseniz mutlu olurum.
Son düzenleyen: Moderatör: