Yurt dışına masaüstü bilgisayar nasıl taşınır?

Zusth

Hectopat
Katılım
30 Eylül 2016
Mesajlar
269
Makaleler
7
Çözümler
3
Yer
Schweinfurt
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Mekatronik Müh.
Profil Kapağı
1521758257
Yurt dışına taşındığım için haliyle ekipmanlar olsun, parçalar olsun tüm bilgisayar bileşenlerini yanımda götüreceğim ancak kasayı kurulu, her şeyi hazır olacak şekilde kargoya vereceğim. Sıvı soğutması olduğu için taşıma esnasında damlatma riskini ve uçağın yüksek irtifada seyri sonucu sıvının donup, radyatöre zarar verip veremeyeceğini kestiremedim. En mantıklısı söküp kabinde yanıma almak mı dersiniz, yoksa gönül rahatlığıyla kargoya verebilir miyim?

Ayrıca halihazırda vergisini ödeyip aldığım ürünlerin Alman gümrüğüne takılmaması için ne gibi bir yol izleyebilirim? Zira gümrüğe takılırsa boşu boşuna kargo parası vermiş olacağım ve zamanımdan gidecek. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam sıvı soğutmayı söküp yanıma alırdım. En fazla 5 dakikanızı alır. Bence şakaya gelmemesi gereken bir bileşen. Bazı modeller sabit durduğu halde sızdırma yapabiliyor ki örneklerini gördük.

Gümrük olayı için Almanya'da yaşayan bir arkadaşı etiketliyorum o zaman. Umarım yardımı dokunur. @Neşeli Enginar
 
En mantıklısı söküp kabinde yanıma almak mı dersiniz, yoksa gönül rahatlığıyla kargoya verebilir miyim?

Bu tarz komple sistemler icin kargo en son düsünecegiz sey olmali. Kargoda paketlere nasil davranildigini bir görseniz iciniz acir.
Tavsiyem tüm bilesenleri söküp bavulunuzda elbiselere sarili ve destekli bir sekilde götürmeniz. Orada tekrar monte edersiniz. Agirlik baglaminda tek sikinti cikaracak sanirim kasa olur. Ama zaten yurtdisinda kasalar cok cok ucuz yenisini alirsiniz.

Sevgiler :)
 
Hocam tüm bileşenleri sökün işlemci psu ve ramleri ekran kartını kutular haline ayırın ve kutuların pamuklarla kaplayın o kutuların hepsini koyabileceğiniz bir kutu koyun onuda aynı şekilde köşelerini pamukla kaplayın. Bilgisayar kasanızı ister satın yada saklayın ama kargoyla göndermeyin
 
Ekran kartını ve sıvı soğutma bileşenlerini kutusu ile yanınıza almanızda fayda var. Diğer parçaları anti shock seçeceğini seçerek - bazı uçaklar hassas kargolar için cüzi bir ücret karşılığında bu hizmeti veriyor - taşıyabilirsiniz, ben olsam kesinlikle sökerdim bunları. Yegane sebep çoğunlukla uçak çok yüksekte haliyle basınç sıcaklık gibi parametreler hızlı şekilde değişebilir ve zarar görebilir bileşenler. Siz işi riske atmayın :)
edit: İmla
 
Elinizdeki kasayı satıp aynı sistemi orada alsanız daha karlı olur.
 

Geri
Yukarı