Yurt dışından 14 Pro almak mantıklı mı?

w3ness

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, eniştem bu hafta Almanya'dan İstanbul'a gelirken istediğim telefonu (14 Pro) getirebileceğini söyledi. Bu telefonu alırsam ne kadar süre kullabiliyorum? Süre bittikten sonra tekrar kullabiliyor muyum? Telefonu alır almaz Türkiye'de kullanabilir miyim? Kayıt işlemini seneye kadar halledebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek seferde en fazla 1 tane telefon sokabiliyor ülkeye. Yani sana o telefonu getirebilmesi için kendi kullandığı telefonu kargolatması lazım önce.

Sanırsam yılda sadece 8 ay kullanabiliyorsun. Al mis gibi 8 ay kullan kalan 4 ayda da eski telefonunu kullanırsın. Ben de öyle yapacaktım üşendim daha ucuza geliyor diyorlar.

Tek seferde en fazla 1 tane telefon sokabiliyor ülkeye. Yani sana o telefonu getirebilmesi için kendi kullandığı telefonu kargolatması lazım önce.

Sanırsam yılda sadece 8 ay kullanabiliyorsun. Al mis gibi 8 ay kullan kalan 4 ayda da eski telefonunu kullanırsın. Ben de öyle yapacaktım üşendim daha ucuza geliyor diyorlar.
Yok hocam. Yılda 8 ay falan hikaye. Sahibindende az gezin, bak. 4 ay 16 ay daha kullanım vesaire yazıyor. O kadar kullandıktan sonra da kapanıyor. Yanılmıyorsam edevletten 31k ya actiriliyor. Zaten yd kaçak alan 2 arkadaşım vardı. (Android) Hattı takar takmaz 120 gün süreniz kaldı diye mesaj geliyor.

Yok hocam. Yılda 8 ay falan hikaye. Sahibinden'de az gezin, bak. 4 ay 16 ay daha kullanım vesaire yazıyor. O kadar kullandıktan sonra da kapanıyor. Yanılmıyorsam e-Devlet'ten 31k ya actiriliyor. Zaten yurt dışı kaçak alan 2 arkadaşım vardı. (Android) Hattı takar takmaz 120 gün süreniz kaldı diye mesaj geliyor.

Olabilir karışık durumlar. Yani zaten o telefonu bu ülkede direkt satın alamayacaksan neden yurt dışından bir şekilde uğraşarak alırsın ki? Biraz daha para biriktir tertemiz olarak al işte. Ya da daha alt modelini alırsın. Bir ara Gürcistan'a telefon almaya gitmek popüler olmuştu hiç anlam veremedim. Yabancı bir ülkeye neden telefon almak için gideyim? Enteresan enteresan işler. Adam sırf kaliteli telefon kullanayım diye İstanbul'dan Gürcistan'a ucuza telefon almaya gidiyor Türkiye'de de imeisiymiş cartıymış curtuymuş derken ödemediği para kalmıyor. Yani paran yetmiyorsa illa o telefonu almak zorunda değilsin. Ya da öylesindir. Herkesin kendi keyfi belki adam gezmek için gidiyordur telefon bahanedir.

Sen takıl ya al gitsin kullanırsın açtırıtırsın olmadı kapanırsa.

Akıcılık arıyorsan alınacak bir telefon değil. 14 Pro Max kullanıcısıyım, 80 FPS ağırlıklı çalışıyor ve gerçekten cihazdan aşırı soğutuyor. Onun dışında alınır.

Her sene 4+4 ay kullanım hakkın olduğu için bu seneyi boşluksuz tamamlarsın. Bir dahaki sene ise 4+4 ay kullandıktan sonra ya kayıt ettirmelisin ya da telefonun kapalı kalacağı süre kullanabilmek için farklı bir telefonun varsa ona geçmelisin.

Yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Yılda 8 ay olayı yalan mı tam olarak birde gelir gelmez hattımı takmalımıyım? 2025 yılında 120 gün daha kullabileceğime göre o tarihler gibi IMEI kayıt ettirebilirmiyim?

Kaydettirmeyeceksin hocam. İzleyeceğin yol şöyle:
Aldıktan sonra her sene 8 ay kullanım hakkınız oluyor. Bu süre her 1 Ocak tarihinde yenileniyor yani 8 ay hakkınız geri veriliyor. Şu an alırsanız 2025 Ağustos tarihine kadar kullanabilirsiniz. Kapandığı zaman eski bir iPhone 6S-SE1 alarak SIM kartı ona takarak Apple'ın kendi özelliği olan iCloud arama yönlendirme ile gelen aramalarınızı ve internet paketinizi yeni iPhone'unuzda kullanabilirsiniz. Bu dediğim son dört ay için idare etmelik bir yöntem.

Yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Yılda 8 ay olayı yalan mı tam olarak bir de gelir gelmez hattımı takmalı mıyım? 2025 yılında 120 gün daha kullabileceğime göre o tarihler gibi IMEI kayıt ettirebilir miyim?

Yalan değil. 2025 yılında 240 gün yani 8 hakkınız gelecek üstte dediğim gibi. Arkadaşlar sizi yanlış bilgilendirmiş. IMEI kaydını keyfiniz ne zaman isterse yaparsınız ama kayıt edeceksiniz buradan 15 Pro alın aynı paraya gelecek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00