Yurt dışından araba getirilebilir mi?

CroFt

Hectopat
Katılım
4 Temmuz 2020
Mesajlar
75
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus Gaming 16

Ekran Kartı :RTX3060 6GB
İşlemci :AMD Ryzen 5 5600H
Ram :4x2 DDR4
SSD :512 GB
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Yurt dışında ikamet etmemiş birisi yurt dışından 2. el ya da sıfır araba yurt dışına gidip sürerek getirip ve günlük kalıcı olarak kullanabilir mi?

Vergiler nasıl hesaplanır?

2 yıl süresi var diye yazıyor çoğu yerde ama 2 yılda bir gümrükten çık gir yaparak kullanamaz mıyız?

Mantıklı mı sizce? Çünkü hurdacıda Türkiye'de gayet kullanılabilir 100 500 euro arasında arabalar var.
 
Vergisiz nasıl getirelim usta cebimizde mi?

Dediğim gibi 100 - 500 euro arasında var bayağı. En az 3 yaş kuralından bir tık yeni olsun hadi (onlar için hala eski) 500-1000 euro desek ucuz olur bence eğer lüks araç alıp ÖTV'i arttırmazsak.

Ona hak kazananlar var ondan dedim. ÖTV de motor hacmine bakar lüksüne bakmıyor. Ayrıca ÖTV alırken senin oradan aldığın araç parasına göre almıyor Türkiye'de satılan fiyatın ÖTV'sini alıyor ondan diyorum çok bir fark olmaz diye.
 
Komşum Yurtdışından C63 Getirdi. Frankfurtta oturuyor. 2 yıl burada tutabiliyor, ardından 6 ay yurtdışında kalması gerekiyor. vergilerde 2.0L üstü motorlarda acayip fark atıyor. 1 kendine 2 devlete muhabbeti gerçek. türkiye aracı yapmak için 140 bin euro maliyet çıkartmışlar, ki aracı 55 bin euroya almış. türkiyede ikamet ediyorsan şartlar nasıl bilmiyorum.
 
Getirilir ancak TC plaka çıkarılacaksa ortalama üstü araçlarda mantıklı oluyor. Vergilendirmede minimum bedel 10.000 Euro. Siz daha ucuz, 1.6 bir araç bile getirseniz yanlış hatırlamıyorsam minimum %60 oranla 6000 Euro haraç ödeyeceksiniz.
 
Getirilir ancak TC plaka çıkarılacaksa ortalama üstü araçlarda mantıklı oluyor. Vergilendirmede minimum bedel 10.000 Euro. Siz daha ucuz, 1.6 bir araç bile getirseniz yanlış hatırlamıyorsam minimum %60 oranla 6000 Euro haraç ödeyeceksiniz.
TC plakası çıkartınca 2 yılda bir yurtdışına çıkarma şartı kalkıyor mu?

TC plakası çıkarmak daha mı avantajlı oluyor fiyat olarak?
 
1- Aracı örneğin almanyadan getirebilmek için şu anki tarihten itibaren geriye doğru 1 yıl içerisinde toplam 185 gün almanyada bulunmanız gerekiyor. Bu şartı yerine getirebiliyorsan araba getirme hakına sahipsin.
2-Mavi kartlıysan yine aynı yukardaki gibi 185 gün süreyle almanyada bulunmanız gerekiyor
3- teminat ücretli araba getirme durumuda var bu da mavi kartlı vatandaşlar için geçerli. Mavi kartlı olup sınırsız süre ile getirebilirler türkiyede yaşayan almanlar . Bu şartada 185 gün süresi vardır.
 
Spesifik bir otomobil üzerinden örnek vereceğim, Toyota Yaris GR. Aracın 2023 modelinin satış fiyatı Almanya'da 35.000€. 1618CC motor hacmine sahip. Bu durumda prosedür nasıl işliyor? ÖTV ve KDV ödeyip, araca Türkiye plakası çıkartmak istiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı