Yurt dışından araba getirmek mantıklı mı?

Savage33

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

İnternette bu konu hakkında pek fazla detay bulamadım, o yüzden deneyimleyen veya bilgisi olan varsa diye buraya konu açmak istedim.

Biliyorsunuz ülkemizde sıfır araba bulunmuyor, bulsanız bile etiket fiyatının üstüne ciddi paralar istiyorlar aksesuar adı altında. İkinci el zaten cep yakıyor. Şimdi benim sorum vergilerini vs her şeyini ödeyip yurt dışından buraya sıfır araba getirebilir miyim? Almanya'da oturumu olan ve çok gün ikametgâh etmiş akrabalarım var ve biri şu an Türkiye'de, bir aralar oturumu yakmak gerekiyor diye muhabbetler dönüyordu. Eğer böyle bir şey varsa yapabilirim anlayacağınız.

Aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Akrabanız getirse bile sadece kendisi kullanabilir diye biliyorum. Ben ancak trakya da yaşasam ve Romanya Bulgaristan Yunanistan gibi yakın ülkelerden vatandaşlığım olsa getirirdim öbür türlü çok zahmetli geliyor bana. Trakya da çok var Bulgaristan ve Romanya plakalı araçlar çoğu da Türk çifte vatandaş oldukları için arabayı alıp geliyorlar. Detaylı yükümlülükleri tam bilmiyorum ama sınıra yakın değilseniz mantıklı değil bence.

Akrabanız getirse bile sadece kendisi kullanabilir diye biliyorum. Ben ancak trakya da yaşasam ve Romanya Bulgaristan Yunanistan gibi yakın ülkelerden vatandaşlığım olsa getirirdim öbür türlü çok zahmetli geliyor bana. Trakya da çok var Bulgaristan ve Romanya plakalı araçlar çoğu da Türk çifte vatandaş oldukları için arabayı alıp geliyorlar. Detaylı yükümlülükleri tam bilmiyorum ama sınıra yakın değilseniz mantıklı değil bence.

Yurt dışından alıp TR de kullanma şartlarını bilmiyorum ancak benim akrabam ataşelikte polis olarak görev yaptı ve arabasını getirdi TR plaka olarak kullanıyor. Sivil vatandaşta ne gerekli bilmiyorum hocam.

Yurt dışından alıp TR de kullanma şartlarını bilmiyorum ancak benim akrabam ataşelikte polis olarak görev yaptı ve arabasını getirdi TR plaka olarak kullanıyor. Sivil vatandaşta ne gerekli bilmiyorum hocam.
Biraz zaten piyasayı takip ediyorsanız yurtdışından araba alma gibi bir yol varsa eğer şuan Türkiye'den sıfır araba almaktan çok daha kolay. Gerçekten yaşadığım şehirde gezmediğim bayi kalmadı ve inanın 1 tane bile araba bulamadım.

Benim amacım Alman plakayla değil de Türk plaka yapıp kullanmak. Bütün vergilerini falan ödeyip kendi üstüme almak. Böyle bir yöntem varmış ancak koşulları nedir pek detaylı bir bilgi yok.

Yurtdışından araba alıp getirirseniz vergisini ödemek zorunda kalırsınız ki burda alacağınızdan pahalıya gelir. Yabancı plaka ile kullanacam derseniz ona göre uygun miktarda süre yurtiçinde ve dışında süre geçirmeniz gerekiyor, olacak iş olmadığından yapan nerdeyse yok bir almancılar gelipo gidiyore bir de hükümetin her türlü özgürlüğü verdiği suriyeliler .

Yurtdışından araba alıp getirirseniz vergisini ödemek zorunda kalırsınız ki burda alacağınızdan pahalıya gelir. Yabancı plaka ile kullanacam derseniz ona göre uygun miktarda süre yurtiçinde ve dışında süre geçirmeniz gerekiyor, olacak iş olmadığından yapan nerdeyse yok bir almancılar gelipo gidiyore bir de hükümetin her türlü özgürlüğü verdiği suriyeliler .
Hocam zaten vergisini ödemeye hatta burada 'sözde' etiket fiyatının bir miktar üstüne bile ödemeye razıyım. Gelin nedenini anlatayım

İstediğim arabanın etiket fiyatı 920.000₺ arabayı bulmanız imkansız, hadi buldunuz diyelim 100.000₺ civarları sizden ekstra ücret alıyorlar akseduar adı altında. Bu olay tüm marka ve model arabalarda geçerli. Eğer bulabilirseniz.

Sıfır manyağı değilim, ikinci ele bakıyorum. İstediğim arabanın 10bin km 2 parça değişen kazalısına 1.2Milyon₺ gibi uçuk bir fiyat istiyorlar.

Anlayacağınız yurtdışından alacağım araba bu fiyatların arasında olsa bile razıyım.

Hocam zaten vergisini ödemeye hatta burada 'sözde' etiket fiyatının bir miktar üstüne bile ödemeye razıyım. Gelin nedenini anlatayım.

İstediğim arabanın etiket fiyatı 920.000₺ arabayı bulmanız imkansız, hadi buldunuz diyelim 100.000₺ civarları sizden ekstra ücret alıyorlar akseduar adı altında. Bu olay tüm marka ve model arabalarda geçerli. Eğer bulabilirseniz.

Sıfır manyağı değilim, ikinci ele bakıyorum. İstediğim arabanın 10bin km 2 parça değişen kazalısına 1.2milyon₺ gibi uçuk bir fiyat istiyorlar.

Anlayacağınız yurt dışından alacağım araba bu fiyatların arasında olsa bile razıyım.

Hocam durum nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı