Yurt dışından dizüstü bilgisayar getirmek

mokimano

Kilopat
Herkese merhaba, çok güçlü bir dizüstü bilgisayara ihtiyacım var, uzun süredir fiyatlara bakıyorum ve çok sıradan cihazlar bile çok abartı fiyatlara satılıyor artık. Avrupa'da yaşayan bir arkadaşım var ve istediğim modeli ona ülkesinde aldırtıp kendi eşyasıymış gibi getirmesi planımız var. Böyle bir durumda başımı ağrıtacak problem olacak ne yaşanabilir? Örneğin klavyesinin Türkçe olmaması, malı kendi adına alması sonradan bana vermesi, garanti durumu... Şimdiden herkese teşekkürler.

Herkese merhaba, çok güçlü bir dizüstü bilgisayara ihtiyacım var, uzun süredir fiyatlara bakıyorum ve çok sıradan cihazlar bile çok abartı fiyatlara satılıyor artık. Avrupa'da yaşayan bir arkadaşım var ve istediğim modeli ona ülkesinde aldırtıp kendi eşyasıymış gibi getirmesi planımız var. Böyle bir durumda başımı ağrıtacak problem olacak ne yaşanabilir? Örneğin klavyesinin Türkçe olmaması, malı kendi adına alması sonradan bana vermesi, garanti durumu... Şimdiden herkese teşekkürler.
Bildiğim kadarıyla artık kendi malı olsa bile gümrükte bildirip vergisini ödemesi zorunlu. Yakalanırsa ceza yer.

Buradan detaylı bilgi alabilirsiniz;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Paketi açık şekilde getirirse bir sıkıntı olmaz. Sıfır kapalı kutu getirirse faturasına falan bakabilirler ama arkadaşın yurt dışında yaşıyorsa (oturumu varsa) ona da bir şey diyememeleri lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı