Yurt dışından PS5 gönderilmesi

Sasyopat

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ne yazık ki PS5'in Türkiye fiyatı net belli olmasa da 7.5-9 arası olacak gibi. Böyle olunca almak epey güç oluyor ve akla bir soru geliyor.
Yurt dışından alsam bana ne kadara gelir? Diğer birkaç konuda arkadaşlar yurtdışından birisinin getirmesinden bahsetmiş. Benim en fazla gönderebilecek imkanı olan bir akrabam var. Düşünüyorum da satın alıp kutulu bana gönderse kargo aracılığı ile? %20 gümrük vergisi dahil yine Türkiye pazarından ucuz olacaktır muhakkak ama bunlar benim düşündüklerim olur mu olmaz mı bilmiyorum, böyle bir şey mümkün müdür? Nasıl işler?

Arkadaşlar, ne yazık ki PS5'in Türkiye fiyatı net belli olmasa da 7.5-9 arası olacak gibi. Böyle olunca almak epey güç oluyor ve akla bir soru geliyor.
Yurt dışından alsam bana ne kadara gelir? Diğer birkaç konuda arkadaşlar yurtdışından birisinin getirmesinden bahsetmiş. Benim en fazla gönderebilecek imkanı olan bir akrabam var. Düşünüyorum da satın alıp kutulu bana gönderse kargo aracılığı ile? %20 gümrük vergisi dahil yine Türkiye pazarından ucuz olacaktır muhakkak ama bunlar benim düşündüklerim olur mu olmaz mı bilmiyorum, böyle bir şey mümkün müdür? Nasıl işler?
Gümrük %50 oldu.

Benim postumdan bahsediyorsun galiba %20 gümrük vergisi iadesi. Eğer kendin gidersen(Getirticeğin ülkenin vatandaşı olmamalısın) ürünü ülkeden çıkarırken %20 tax-free alıyorsun. O tax free'yi almasan bile en az 4.000₺ ucuza gelicek. Bi tanıdıgın aracılığıyla getirmeni öneririm. Avusturya üzerinden örnek verirsem 500 euro(4550 TL) ülkeden çıkarken %20 si sana iade ediliyor. O da yaklaşık 900₺ ye denk gelmekte.

Birisi gönderse bile kargo olduğu için bildiğim kadarıyla vergiler uygulanıyor ve çok berbat bir yere gönderiyorlar, adını unuttum gidip alman gerekiyor ve bahsettiğim yerde yurtdışından gelen ürünleri kontrol ediyorlar ve delik deşik ediyorlar haberin olsun.

Yurt dışından nasıl alacaksın. Oraya kendin gidip getirmen ya da arkadaşının, akrabanın getirmesi lazım öyle alamazsın, gümrükte buradaki vergileri aynen uygularlar hatta fazlası bile çıkar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı